• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
LILUŚ kredek nie dostała ale 20 min zajęło mi uspokojenie jej.... schowałyśmy razem kredki a potem tuliłam i tłumaczyłam że rozrzucała wiec trzeba było zabrać itp. Nie pocieszałam, nic nie mówiłam że biedactwo itp tylko poprostu tuliłam...
staram się nie odpuszczać ale do tej pory robiłam tak w ważnych sprawach - nie uderzania w szybę czy nie łażenia z długopisem w ręku. Teraz jest walka o pierdułki typu włąśnie zabranie kredek bo rozrzuca albo nie ściąganie wszystkich szamponów podczas kąpieli (bo potrafi stanąć w wanience i pokazywać na półkę żeby jej do wody wrzucać szampon bo wrzucam tylko jej a ona chce wszystkie...

Ehh strasznie to trudne żeby te dzieci na prostą wyprowadzić:((

A RURECZKO współczuję 4 godzin płaczu:(( Biedny Zuzinek i biedna Ty:((( Dużo siły życze i niech te kolejne miesięce do końca 3-go szybko zlecą!

Dobranoc - teraz juz naprawdę bo coś się Młoda wierci...

reklama
Jeszcze wpadłam na chwilkę - Monia nie wiem czy Ci tym pomogę, ale uwierz, że histerie i płacze u rocznego dziecka to nic w porównaniu z tym jak histeryzuje czterolatek.....Ja na histerie małego Maciusia w ogóle nie zwracałam uwagi, żeby nie wzmacniać w nim takich zachowań, ale nadszedł bunt czterolatka i D... BLADA! Teraz to już dla mnie wyższa szkoła jazdy dosłownie...I sama często nie wiem co robić...

Moim zdaniem dobrze robisz, że próbujesz odróżnić sprawy ważniejsze od mniej ważnych. Czasem warto odpuścić, a czasem trzeba być twardym. A najważniejsze to to, że Ty musisz nauczyć swoje dziecko jak sobie radzić ze złością. Ona ma prawo teraz tego nie potrafić. Buziak!

Monia a wiesz, moim skromnym małym zdaniem...ja bym jej odpuściła te kredki a skupiła się na zabranianiu ważnych rzeczy jak piszesz o oknach czy psie, długopisie...co do kąpieli, to zbieraj puste butelki po płynach do kąpieli, szamponach, dobrze wypłucz jej i niech ma 'zestaw kąpielowy';))) gdzieś czytałam,że wychowywanie dziecka jako wpajanie systemu kar, nagród zaczyna się od 2 r.ż. bo wcześniej maluchy tego nie rozumieją, maleńka ma dopiero roczek-zobacz sama ile przez ostatnie miesiące w waszym i jej życiu się zmieniło...tylko teraz jest czas na bezkarne rzucanie kredkami;))) ja daję kredki to zabawy/malowania/rozrzucania - zabraniam jedynie ich gryzienia- a do bałaganu się przyzwyczaiłam...ojoj na fleję wychodzę;))), na serio to cały dzień w pokoju jest istna bitwa na zabawki a wieczorem sprzątamy razem;)))

oki, padam już, męża niet, a mówił że do 22 wróci, tiiaaa jasne;)))

idę do kąpieli bo z nudów allegro przeglądam

kolorowych;)))

Dobrze :-) Ale tylko na te kilka godzin dziennie ;-)
Widzę, że jesteś nowa na BB :-) Strasznie fajna tutaj atmosfera na forum :-) I dziewczyny cudne, tylko coś poznikały teraz na wieczór... :dry: ;-) :-p

Corazon pewnie, że będzie - zresztą sama się przekonasz :-) Ja jak się pojawiłam tutaj na forum, to dziecka nawet w planach nie miałam, ledwie co w marzeniach... I tak przez ten czas zdążyłyśmy tu przeżyć z dziewczynami wiele, ciąże, porody, pierwsze ząbki, kroczki, pierwsze "mama"... Ja sama metamorfozę dużą przeszłam przez ten czas, zdążyłam być narzeczoną, staraczką, ciężarną a teraz moja córcia ma już pół roczku :-)

reklama
:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: znów Boogie ciemną nocą :-(

dzisiaj znów cały dzień w pracy... od 10 do 21, uwielbiam tę robotę i nie skromnie powiem, że jestem w tym dobra, o czym świadczy przedłużona umowa :cool2:

a z takich wieści co u nas, to właśnie od dziś Remi zaczął SAMODZIELNE wędrówki, na własnych nogach :rofl2: nawet umie zakręcać :-D :tak: muszę to nagrać i Wam pokazać filmik :tak::-D

wiecie jak za Wami tęsknię :sorry2: pewnie nie wiecie :-p :-D :szok::rofl2:

teraz uciekam jeszcze pod prysznic, bo jutro znów na 10 do pracy, całe szczęście już tylko 8 godzin :-)

do bra noC!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry