reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a to ja tu koniecznie w kwestii zasypiania dodam ze moj synus nigdy nie byl przyzwyczajony do kolysania, spania z nami itp
jak dzwonie do brata i mi mowi ze bratowa malego usypia, to mam odruch ' to znaczy co robie???" :) jak to dokladnie wyglada? ja nigdy nie usypialam
cycek na siedzaco i pam do lozeczka. od kiedy cycka nie ma to butla na siedzaco i tez spac do lozka. nigdy nie mielismy porblemu, maly kojarzy lozeczko ze spaniem. klade go, zamykam spiworek, daje jego misia-szmatke wlaczam pozytywke a on ma tylko jeden odruch palec do buzi, szmatka na twarz, przekrecenie siew bok i juz jets gotowy by zasnac
nie bierzemy go tez do siebie do lozka zeby sie nie przyzwyczail, u moich rodziwoc ma lozko wycieczkowe, a u tesciow normalne drewniane. tez nigdy nie bylo porblemu z zasnieceim, pilnujemy tylko zeby rytual byl ten sam : czyli misiu muzyka i aa :)

reklama
wszystkie mialysmy przeprawe i jeszcze nie jedna pewnie przed nami:tak: a ja ostatnio wpadlam na pomysl i mam nadzieje,ze uda mi sie przekonac meza-mamy dom pietrowy na dole kuchnia,salon,pom.gospodarcze,korytarz i lazienka,ale taka na wc,prysznic i zlew a na gorze nasza sypialnia,pok.Zuzy,pok. Dominika i lazienka,ale taka spora bo prawie 10 metrow i wlasnie ta lazienka jako jedyne pom.w domu nie jest wykonczona przez to,ze jest duza i tam sporo kasy pojdzie. dlatego teraz kiedy zabieramy sie za powiekszenie rodziny to tak pomyslalam,zeby tam 4 pokoj zrobic-na podloge panele,na sciany tynk ozdobny w kolorze,zeby nie szpachlowac. tam jest okno,wiec spoko i zawsze na poczatek maluch mialby pokoj a jak bedzie mial tak rok , 1,5 roku to w zaleznosci jaka bedzie plec dolaczy do Zuzy lub Dominika a tam wtedy polozy sie plytki i zrobi lazienke;-)co myslicie:confused:bo ja taki troche pomyslowy Dobromir jestem i zawsze cos wymysle-moj to sie czasem za glowe trzyma jak Mu mowie,ze mam pomysl.....

LOVELY- bo ja taka Matka-Polka jestem i kucharka,lubie gotowac a jak mnie czasem wezmie to maz az wzdycha:shocked2: JOSEPHINE- u nas jest dokladnie tak samo-pilnujemy,zeby rytualy zachowac i do lozeczka spac-Zuzia ma swoja mala zyrafka z ktora od zawsze zasypia a Domi ma misia.klada sie na bok i spac-poprostu,ale to wyrobilam u nich od malego i tez nie bylo bujania,noszenia itd za to w dzien maja b.duzo przytulania,calowania,pieszczenia i czego tam jeszcze sobie zycza:-D:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć wszystkim , mam to samo ze swoim jak mam pomysł to mój odpowiada że " nie ma kasy " to oczywiście gotowy tekst na moje wariacje i długo muszę pracować nad jego zmianą zdania .

ANIABB77- czesc,fajnie,ze do nas zagladasz. jeszcze tydzien i mamy wizyty u ginek:tak: jak tam starania nadal beda trwaly u Was:confused: JOSEPHNE- tez tak mysle,ze to dobry pomysl i bede z moim negocjowac-a teraz poki dzidzi nie ma moznaby tam zrobic pokoj ksiazkowo-komputerowy:cool2: no zobaczymy co mi sie uda zalatwic:-D za kikla dni wyptata to juz by mozna panele kupic a potem ten tynk,jakis regal,komode,wygodny fotel w ikae(ktory potem wykorzystam do karmienia maluszka),lampe podlogowa i sufitowa,kilka zdjec na sciane i ikoj jak sie patrzy:tak::tak::-)

łużeczko szybciutko sie rozkłada wręcz ekspresowo ale przyszła do mnie ciotka której nie lubie i siedziała z 1,5 h
:wściekła/y:

zaraz zrobie zdjęcia i wrzuce na bloga a potem nadrobie materiał:)
josephine napisałam ci na nasze forum

Heh uszykowałam sie i zaraz lecę... nie chce mi się, bo wstyd - pójdę i po 10min wyjdę oddając pustą kartkę no ale ;)

reklama
hej łużeczko juz wstawione zobaczcie mi się podoba ale nie wiem czy dla dziewczynki by sie nadawało, bo ja nie chcem różowego bo jakby potem chłopak był to tak głupio do rózowego wsadzić;-):-D

lovely: dzasz rade zobaczysz a nuz uda Ci się ściągnąć albo będą łatwe pytania :) ja nie raz tak szłam "na pałe" jak ja to mówie a potem 4 wychodziła:-D ale mi ta ciotka tu dupe nazawracała i nic nie mogłam zrobić ani z wami popisać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: głupia jedna:wściekła/y::wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry