reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mama no poziom cukru to ja chyba dziś minimalny miałam a wręcz na rezerwie jechałam :)):) cóż by było warte życie bez tych grzechów i pokuz za nudne by było :):) byle nie przesadzać tak jak mówisz
jak mi wyślesz swojego maila na prywatną wiadomość to Ci prześle śmiesznego maila

reklama
soraka ania ja z wekendu tak szybko czytałam że musiałam nie zakodować, przykro mi ale następnym razem napewno Ci się uda bądż dzielna i wytrwała w dążeniach do szczęścia :)

josepchine: ja zawsze zauważam Twój brak nie zapominam;-):no: odrazu widać Twoją nieobecność zwłaszcza że na ogół częściej zaglądasz :)

JOSEPHINE- wiem co czujez bo ja bylam w podobnej sytuacji-tez mialam opiekunke do dzieci w wakacje a od wrzesnia Zuza jest w przedszkolu i ta pipka z dnia na dzien powiedziala,ze nie bedzie przychodzila bo lato ucieka a ona na ogrodzie chce sie opalac i ze kasa az tak nie jest jej potrzebna i poszla. no zalamka jacy niektorzy sa nieodpowiedzialni,:crazy::angry: mnie obligowala umowa i mialam minimum m-ac na wypowiedzenie a w jednej chwili zostalam bez opieki do moich skarbow,tak wiec sierpien bylam w domu z nimi,chodzilam do pracy w week. a od wrzesnia dalam Zuze do przedszkola panstwowego (320zl)a Dominika do prywatnego(700zl:no:),ale w sumie po przeliczeniu kosztow + paliwo bo do pracy jezdzilam 25km w jedna str.dalam sobie spokoj i od grudnia nie pracuje. ale u Ciebie chodzi o studia wiec pomysl troche i nie rezygnuj tak szybko,tyle zalatwilas z dziekanem:sorry:moze jakis zlobek albo prywatne przedszkole-u nas jest takie na dodziny,nie musisz dawac codziennie i na cale dnie tylko jak Ci pasuje-moze gdzie kolo Was tez jest takie. Gratuluje mezowi podwyzki:-)

problem w tym ze to niani sie nie chce, bo koleznaka to pewnie by sie zgodzila. no nie dam rady jej zmusic, nie ebde jej przeciez straszyc czy nie wiem... a pozniej wyjde i mi sie na dziecku wyzyje... mam jeszze kilka dni na wybrniecie z porblemu ale mysle ze to juz klapa, na samej koncowce...

wiesz jakoś przyjełam to spokojnie , może dla tego że mam jeszcze szanse, nic mnie nie pogania tylko to że bardzo bardzo chcę ,
a co do niań to nie raz też dostałam po łapach , bo to wygląda jak by pracować się nie chciało im.

a ja uważam że treba czekać do ostatniej chwili z decyzjami ostatecznymi bo same się potrafją rozwjązać niespodziewanie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
JOSEPHINE- wiem co czujez bo ja bylam w podobnej sytuacji-tez mialam opiekunke do dzieci w wakacje a od wrzesnia Zuza jest w przedszkolu i ta pipka z dnia na dzien powiedziala,ze nie bedzie przychodzila bo lato ucieka a ona na ogrodzie chce sie opalac i ze kasa az tak nie jest jej potrzebna i poszla. no zalamka jacy niektorzy sa nieodpowiedzialni,:crazy::angry: mnie obligowala umowa i mialam minimum m-ac na wypowiedzenie a w jednej chwili zostalam bez opieki do moich skarbow,tak wiec sierpien bylam w domu z nimi,chodzilam do pracy w week. a od wrzesnia dalam Zuze do przedszkola panstwowego (320zl)a Dominika do prywatnego(700zl:no:),ale w sumie po przeliczeniu kosztow + paliwo bo do pracy jezdzilam 25km w jedna str.dalam sobie spokoj i od grudnia nie pracuje. ale u Ciebie chodzi o studia wiec pomysl troche i nie rezygnuj tak szybko,tyle zalatwilas z dziekanem:sorry:moze jakis zlobek albo prywatne przedszkole-u nas jest takie na dodziny,nie musisz dawac codziennie i na cale dnie tylko jak Ci pasuje-moze gdzie kolo Was tez jest takie. Gratuluje mezowi podwyzki:-)

Mamo dziekuje za pocieszenie i dodanie odwagi, ale mysle ze tego juz nie da sie zalatwic. We francji praktycznie nie ma zlobkow prywatnych, prywatnie mizesz wziac nianie lub assistante maternelle : czyli taka co ma dyplom zlobkowy ale pilnuje w domu kilkoro dzieci ( liczba dzieci dozwolona w zaleznosci od lat doswiadczenia). takie kobiety jest ich mnosto pracuja, ale tylko i wylacznie na pelen etat. mailam liste ponad 100z mojego miasta i zadna nie zgodzila sie nawet na PELNE 3 DNI w TYGODNIU a co dopiero 1 czy 2... one f-jonuja jak zlobek: tydzien od rana do wieczora. na dodatek we wrzesniu juz maja zaklepane 2-3-4 dzieci i w ciagu roku miejsca raczej sie nie zmieniaja. ja zeby miec na wrzesien dzownilam juz w czerwcu i lipu, ale pozniej znalazlam moja nianie no i nie chcialam dac na caly tydzien, skoro potrzebuje 2 dni!!!!

we fracnji jest mega problem z przedskzolami, jets tu najwiekszy przyrost natur. w europie: 2.1 dziecka na kobiete. Ja zlobek zamowilam w 6 tygodniu ciazy a maly bedzie zaraz mial 14 miesiecy i wiaz nie ma dla mnie mniejsca. nawet w prywatnych!!!! na panstwowke cho troche sie placi nie mam co liczyc, przekraczamy pulap zarobkow.... przede mna jest pelno inncych kobiet mysle z emiejsca nie dostane anwet za 10 lat, zawsze odrzuca z tego powodu ( mniej zarabiajace, smaotne matki, kilkoro dzieci w domu, itp). takze na to nie licze nawet sekunde...
jedyna szansa to przejsc sie po miescie i zgarnac ogloszenia o prace, gazety internet itp
a to nie licze ze zadziala w trzy dni...

zapomnialalam zapytac: a co ty wczensiej robilas? planujesz powrot do pracy?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry