reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
no ja zrozumilam ze to ciebie dotyczy. juz kiedys nawet o tym gadalysmy. tylko sie pytam czy planujesz tak cale zycie? bo ze pracowac chesz to wiem!!! :)

Czy chcę tak całe życie...nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci teraz na to pytanie bo nie wiem co będzie za kilka lat ale dopóki jestem pełni sił to nie widzę żadnych przeszkód bo dobrze się z tym czuję.Narzekam czasami ale to jak każdy...to jest po prostu życie :rofl2:

kurde powoli wszystko dizewczyny dopiero wrocilam ze spaceru i pateki, zrobie wieczorem zeby jak nablizej daty @ bylo
powoli nadrobie i wam wszystko napisze
znowu mam wk***a bo snieg nas zlapal daleko od dpomu a jak wychodzilam bylo SLONCE i JEDEN STOPIEN!!!! piekne sloneczko ze az nam za cieplo bylo...
na dodatek nie wzielam kapy deszcowej wie nakrylam malego moim pieknym szalem comptoire des cotonniers... i szal sie wkrecil w kolko
nie moglismy isc w tej snizycy, sila prowadzilam wozek na jednym boku!!!! spocona jak szczur maly mokry...plecy bola od tego ciagniecia szal moze sie da odratowac
normalnie chyba dzis eksploduje
na tym spacerku kupilam malemu bebenek i tamburyno
ale chyba jednak dam mu gar i lyche zeby jak najmocniej walil to moze halas zagluszy we mnie bulgotanie, bo az wrze we mnie...

JOSEPHINE- to nie zazdroszcze wyprawy:no::crazy:masakra jakas:wściekła/y:ja sie biore za obieranie ziemniaczkow,szynke w sosie mam od wczoraj a pozniej zrobie mizerie i obiad gotowy:tak:

josephine wyprawa nie zbyt miła :no:
mama miłego gotowania :tak:

Ja mam już ugotowaną zupkę,dziś pomidorowa z ryżem,miam uuuwielbiam :tak:no nic także uciekam chwilę do synka,powieszę pranie i pojawię się z kawką
coffee_steaming_md_wht.gif

no mama ja dzis kupilam, najtanszy tj. 9,7 euro :)
przed pierwsza ciaza kupilam dwa dwupaki i zmiescilam sie idealnie: 3 pierwsze negatywne i czwarty w kwietniu pozytywny heheehe ;)

tutaj to jets w ogole ciezko z praca, bo nie zaczyna sie o 7h30-8h30 tylko o 9 a anwet 9h30. ale pozniej pracujesz srednio do 18h30-19... wiec w domu pozno i potrzebna niania. na na zlobek sie nie lapie, zadnych socjalnych tutaj nie mam pomocy, anwet jesli studentka i jak jeszcze nie mielismy slubu, bo zarobki mojego meza przekraczaja pulap...
w prywatnyc przedszkolach tez brakuje miejsc
ja moglabym zarobic na wstepie bo studiujac nie nabylam zadnego doswcidczenia moze 1400-1500 euro. problem w tym ze jako 'para' prawnie ejstesmy objeci ta sama stopa podatkowa. wiec ja tak jak moj maz 50% musialabym oddac panstwu. przedszkole tez zaplacimy najdrozej ( bo wszystko tu idzie pulapem, wiec za najbiedniejszych do normalnej ceny placa ci co maja lepsze zarobki, np. moja kolezanka placi 200 na mieisac jets samotna matka, ja bym placila ok.500-600).
takze z 750 euro, 500 nawet liczac najmniej na zlobek! a zlobek do 17-18 i jeszze dwie godizny niania nim dojade!!! a jak by mi nie przyznali zlobka to niania na pelen etat 1400 euro! wiec tyle ile zarobie ja ale przed podatkiem, jeszcze doplace do interesu!!!!!
takze dla mnie wyjscie jest takie ze musze albo znalezc prace za przynajmniej 2000-2500 euro, zeby te 1200 miec na reke i po zaplaceniu zlobka, transportu, niani zostalo choc te 500...
albo pozekac az dostane zlobek, badz jesli nie zdaze az dzieci pojda do szkoly ( tutaj od 3 lat! tak jak u nas przedszkole, ale jest obowiazkowe, tylko mozesz wybra czy chesz do obiadu,c zy do tej 16h20), wtedy moze pojde do pracy na pol etatu. ale znowu pol etatu to mniej zarobkow a stope podatkowa mam wciaz 50% :)

no wiec bawie sie po raz kolejny tam razem dla jakis 300-400 euro
i badz rtu madra!!!
fajna sytuacja, co ????
not o teraz czekam na konkretne rady ;)))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
50%-:crazy::no: o losie!!!!kobieto ja bym bez dwoch zdan zostala w domu,ale masakra tam we Francji-dobrze,ze Twoj podwyzke dostal. a o ewentualnej pracy pomyslisz sobie jak juz dzieci beda troche starsze choc jak Ty planujesz 4 to bedziesz miala co robic w domku z dziecmi,wiec mysle,ze narazie zostaw sprawy tak jak sa a za kilka lat sytuacja sie wyklaruje. ja w tej sytuacji zostala bym w domku tymbardziej,ze nie siedzisz a tak jak inne mamy bedace w domu pracujemy na pelen etat i to tez jest bardzo wazna praca:tak::-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry