reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no ja planuje roznice wiekowa ok. 2,7 - 3 lat ale poki co mam jedno dziecko wiec nie poradze
a my na poczatku mielismy miec roznice wiekowa 2 lata tylko, ale odlozylismy o rok

reklama
to super między mną a moim szwagrem jest 11 alat różnicy oboje urodziliśmy sie 28.06
a Towja mama faktycznie ma wydatki i jeszcze jak tu z czasem sie wyrobić żeby żaden solenizant sie nie obraził :) dobrze że w gródniu sie nie urodzili albo w styczniu bo to blisko świat :):)

wszystkiego najlepszego dla Karola i dla ciebie mamuśka a co ;-):-D ciocia Maryla pozdrawia

dziekuje moja tyy :* liczylam na ciebie
Proszę bardzo Kochana:tak: Jak co to pytaj;-);-) Może będę mogła pomóc:-)
tak tak te łużeczka sa super :) my tez takie będziemy mieć :):) to zielone mam budke z zabawkami i przyszytą moskitierą jak ktos nie chce budki to może ją ściągnąć a pluszaki przepiąć na zwykły pałąk, mam wibracje, lampke i muzyczke i dodatkowo ma płozy do pujania - tak leciutko sie buja że szok ale jak ktos nie chce to nie musi płóz używać :) ma oczywiście dwa poziomy wysokości materacyk jest taki standardowy ale jak dzidzia ma spac na stałe w nim to radze dokupić drugi cena łużeczka to 259 zł a to różowe to tez ma dwa poziomy tak samo modół z wibracjami lampka i muzyczką dwa poziomy wysokości pałąk z zabawakami i moskitiere ale kosztuje 309 zł acha oba mają przewijak :)
Moje w sumie jest z innej firmy ale też ma te wszystkie bajery. Przewijak przydatny, i pałąk z zabawkami też, A co do światełka, wibry i melodyjki to wstyd się przyznać że od 5 miesięcy nie zdążyliśmy dokupić baterii:baffled::baffled: Wstyd!! Ale naprawdę super sprawa z takim turystycznym mało miejsca zajmuje jak się złoży no a później jako kojec do zabaw:-):-)
ZAPMARTA- witam,witam kobietke pracujaca:tak:moje maluchy spaly w swoich lozkach i tak jest do dzis-zadnej nocy nie spali z nami w naszym lozku. a teraz tez postaram sie zeby tak bylo jak bedzie 3 dzidzia,ja mam lozeczko drewniane do jeszcze Domin w nim spi,ale to turystyczne sie przyda jak juz napisalam na wyjazdy a potem troche jako kojec;-)
U nas mała spała tylko pierwszej nocy z nami bo byliśmy tacy przejęci!! Jak się położyliśmy tak się obudziliśmy a później już tylko łóżeczko... i ddobrze bo jak teraz patrze na szwagierke jak przyzwyczaili małą że śpi z nimi a w łóżeczku po 15 minutach pobudka to szok. I jak tu bara bara jak mała do łóżeczka nie chce...??? Może się jeszcze odzwyczai... zobaczymy
mama05 super pomysł z tym pokojem w łazience:tak:

ale u nas dziś sypie śnieg tak fajnie powolutku i duże białe płaty, tylko przez ten śnieg wózków nie widać na chodnikach :(:( wiecie że sie dziś wyrżnełam jak szłam do pracy prosto na kolano sobie "klękłam" ale bolalo :(

agnieszka.kk: a powiedz mi bo nie pamietam :zawstydzona/y: kto z malym zostaje jak ty w pracy czy w żłobku ?? a jak druga dzidzia będzie to co planujesz zrobić ?? bo to dla mnie bardzo trudna decyzja i jeszcze nie umiem sobie wyobrazić jak to będzie, my nawet rozważamy żeby to mój kamil zrezygnował z pracy i w domku z dzidzią siedział czy tam wzioł tacierzyński bo on mniej zarobi niz ja bym musiała pracownicy płacić a mój kamil jak narazie nie chce słyszeć o niani może ewentualnie do mojej ciotki bym go przekonała która aktualnie bawi jedno dziecko ale ciężko to widze:-(

maryla my z mężem pracujemy na przeciwne zmiany,Alan w tym czasie chodzi do prywatnego przedszkola tzn.mąż zaprowadza synka na 11 a Ja odbieram go o 15.Starania o drugiego bobasa planujemy raczej pod koniec tego roku ponieważ chciałabym rodzić latem lecz jeśli urodzę zimą też będę szczęśliwa.Alan na wiosnę 2011 pójdzie już do szkoły bo w Anglii dzieci zaczynają szkołę od 4 lat więc jeżeli w 2011 urodzę to mąż będzie pracował,synek chodził na pół dnia do szkoły a Ja będę miała czas aby zająć się maleństwem...taki jest plan.Oczywiście gdy dzieciątko podrośnie do góra roczku to chcę wrócić do pracy a najmłodsze dziecko będę oddawała do prywatnego przedszkola,żłobka.Nie widzę żadnego problemu aby mieć rodzinę,chodzić do pracy i normalnie żyć a tym bardziej że u nas w UK dostaniemy pomoc od państwa tzn.benefity na dzieci i przez rok znowu nie będę musiała pracować.

Ostatnia edycja:
maryla my z mężem pracujemy na przeciwne zmiany,Alan w tym czasie chodzi do prywatnego przedszkola tzn.mąż zaprowadza synka na 11 a Ja odbieram go o 15.Starania o drugiego bobasa planujemy raczej pod koniec tego roku ponieważ chciałabym rodzić latem lecz jeśli urodzę zimą też będę szczęśliwa.Alan na wiosnę 2011 pójdzie już do szkoły bo w Anglii dzieci zaczynają szkołę od 4 lat więc jeżeli w 2011 urodzę to mąż będzie pracował,synek chodził na pół dnia do szkoły a Ja będę miała czas aby zająć się maleństwem...taki jest plan.Oczywiście gdy dzieciątko podrośnie do góra roczku to chcę wrócić do pracy a najmłodsze dziecko będę oddawała do prywatnego przedszkola,żłobka.Nie widzę żadnego problemu aby mieć rodzinę,chodzić do pracy i normalnie żyć a tym bardziej że u nas w UK dostaniemy pomoc od państwa tzn.benefity na dzieci i przez rok znowu nie będę musiała pracować.
to faktycznie super macie no ja własnie podobnie jak Ty chciała bym rok z dzieckiem być a potem do żłobka go oddać, nie chcem żeby mój kamil w domu siedział i rezygnował z pracy bo kurcze on musi mieć jakąś emeryture i tak juz 6 lat na czarno robił- masakra :( , ale jakoś sobie poradzimy napewno:tak:, ja podejżewam że i tak codziennie do sklepu będe przychodzić w ramach sapceru :) i doglądać bo inaczej sie nie da wiadomo że ktoś nie będzie robił pracując u kogoś jak ja pracujac u siebie

dziewczyny ciąża to nie choroba,normalnie można w czasie ciąży funkcjonować a gdy się maleństwo urodzi to potrzebujemy tylko chwilę czasu aby dojść do siebie po porodzie i można z dzieckiem załatwić na prawdę dużo spraw...nie można zamartwiać się na zapas.
Marylko dasz radę,mąż będzie mógł nadal pracować,Ty nie rezygnuj ze sklepu,na pewno coś wymyślisz a na emeryturę trzeba pracować to fakt i wiadomo jak dwójka ma emeryturę to będzie zdecydowanie lżej...:tak:

Hej dziewczyny! Będę musiała formatować mój laptop, bo to chyba jego wina, że net chodzi do d...
Na razie siedzę na stacjonarnym, ale to tez taki grat, że włącza sie 20min i w ogóle wolny strasznie, ale przynajmniej net chodzi :D
A poza tym wczoraj nic z moim nie było, bo jakos tak sie przytuliliśmy i zasnęliśmy hehe ;) :P

reklama
witam Was moje kochane-wrocilam,jestem pieknie wyfryzowana-to znaczy wygladam tak jak na moim avatorku bo jak juz raz skorzystalam z porady stylisty i dobrze sie czuje w tym kolorze i w tej fryzurce to narazie sie tego trzymam:tak:jednak wlosy mi dorosly wiec podcial i kolor odswiezyl;-) a fryzura jest super bo tylko muje,rozczesze i susze nie musze ukladac bo sama sie uklada:-D Ania77- wlasnie jak maz zareagowal na zmiane koloru wlosow:-D??????????? JOSEPHINE- ROBILAS TEST?????????

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry