reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny wszystkie wózki są fajne ale wiadomo że różne są gusta. Marylka ja z tych wózków wybrałabym x-landera:-)
cześć dziewczyny nadrobiłam zaległości w czytaniu , i powiem wam szczeże że jak moja marta była mała to kupiłam wózek firmy gracco .( to chyba dobra pisownia nie pamiętam ) ale nie ważne .
byłam bardzo zadowolona bo kółka były małe do auta dobrze się składały no i wielofunkcyjny ,teraz jakby co też napewno taki sam ., jak znajdę może być inny model. bo pewno tamtych już nie ma .... hi hi
Ja tez ma wózek z Graco i jak na razie wygodnie mi się go użytkuje. Wprawdzie Emi wchodzi do gondolki już na styk ale na siedząco też się jej dobrze jedzi (ostatnio próboawłyśmy:-) ) Razem z wózkiem był fotelik samochodowy który można zamątować na wózku no i do fotelika takie cos co montujesz do auta i tylko wkladasz w to wózek bez zapinania już A taki mam wózek i mam nadzieje że i 2 będe mogła nim wozić a i kółka ma nie małe więc dobrze się jeździ po chodnika i z chodników zjeźdza no i ogólnie dobrze się prowadzi do:tak::tak: Graco Quattro Tour Deluxe Travel System and Safety Base (Air) - Smyths Toys no i to coś do mocowania fotelika u nas to było w komplecie AUTO BABY BASE - Smyths Toy Store

Nadrobilam 10 stron a tu jeszcze 10 zostalo ooo lece milego dnia życze i obiecuje ze nadrobie was pozniej pa:***

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
tak, 49% dokladnie, bedac zonatym i dzieciatym! fakt ze jedno dziecko! nawet nie pytajcie sie ile jak byl kawalerem i znaim sie poldus urodzil... francja kraine socjalnych i podatkow. jedni nie robia nic, a drudzy rypia za dwoch na tych pierwszych...

Jakoś nie mogę sie wkręcić w rozmowę, bo jak na razie mnie nie sięgają wasze problemy... zobaczymy jak skończę studia to czy też bedę miała takie problemy z pracą :/ :(

no wiec bawie sie po raz kolejny tam razem dla jakis 300-400 euro
i badz rtu madra!!!
fajna sytuacja, co ????
not o teraz czekam na konkretne rady ;)))))
Widać że ze Francji jest zupełnie inny system,jak dla mnie to beznadziejny.

W Anglii jest zupełnie inna sprawa.Tu Państwo Ci pomoże a tym bardziej rodzinom z dziećmi.Trzeba tylko wiedzieć gdzie składać odpowiednie papiery i znać język a wszystko da się załatwić.
Ja na przedszkole mam dofinansowanie od państwa dostaję całe 100% + jeszcze dodatkowe rodzinne na małego.A od kwietnia Alan będzie upoważniony do 3 godzin darmowego,państwowego lub prywatnego(to zalezy od rodziców) przedszkola bo skończył już 3 lata,także po woli będzie przygotowywał się do szkoły.

Jakoś nie mogę sie wkręcić w rozmowę, bo jak na razie mnie nie sięgają wasze problemy... zobaczymy jak skończę studia to czy też bedę miała takie problemy z pracą :/ :(

Kochana poczekaj jak urodzisz,będziesz miała dziecko lub dzieci i będziesz chciała pracować...wtedy będziesz miała dokładnie takie same problemy jak my...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ok w końcu nadrobiłam nie powiem żeby było lekko ale cóż z dzieckiem na ręku ale się udało:-D Postaram nigdy więcej się tak nie zapóścić!!!:-D:-D:-D
:wściekła/y::wściekła/y:Wy robicie juz male zapasy w tej materii czy jestem pierwsza;-):-D
Szczeze mówiąc to jeszcze nie robie zapasów ale mam jeden tak na zaś i w sumie został mi po tym jak ostatnio robiłam test w grudniu. Miałam dwupak i jeden został. Byłam głupia i nie doświadczona i mślałam że jak już dostałam okres to już bedzie non stop normalnie i nie wiedziałam ze jak karmie to moge mieć bardzo nie rególarny i jak cykl był już jakis 55dniowy to zrobiłam test... No a wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim ?? że już się przyzwyczaiłam do myśli o malym Trevorku:tak: i jak zobaczyłam tylko jedną kreskę to żałowałam ale wiem że tak jest lepiej ala mnie i mojego zdrowia...
Mada23 witaj!! I bardzo współczuje z powodu Twojej straty!!!
dziewczyny ja tylko na chwile chcialam wam powiedziec ze pan ze sklepu sie odezwal i mam isc na 2 dni probne uchh stresa mam i bylismy ogladac mieszkanie takze bedziemy sie pzeprowadzac trafila sie super okazja 3 pokoje za 430 euro miesiecznie w centrum miasta :)) pozdrawiam was :))dobranoc
Asiu to czymam kciuki żeby się udało z tą pracą!! No a mieszkanie to rewelacja!!! Jednak jest różnica mieszkać w stolicy a w innym mieście. W Dublinie za kawalerke jedno pokojawa 600-700€ na miesiąc studio z osobną sypialnia i kuchnią 900 a za mieszkanie 2 sypialniane z livingiem 1200 i to dzieki recesjii a wczesniej bylo jeszcze gorzej!!!

LOVELY- poki co ciesz sie,ze nie masz tych problemow:tak:a jeszcze 12 dni i testujesz,nie mialam okazji wczesniej-ciesze sie razem z Toba,ze slub bedziecie mieli wczesniej-super:tak:;-) AGUS KULA- ja kupilam 3 testy bo tak jak Maryla pisze pewnie za pierwszym razem sie nie uda-tymbardziej ,ze mam juz 2 dzieci i troche nam zeszlo,wiec i testow troche poszlo:sorry:narazie te 3 beda sobie lezaly i czekaly na swoja kolej i mam nadzieje,ze nie bede musiala wiecej dokupic:happy: ASIUASIU-co Ty tak malo do nas zagladasz????????pisz nam tu jak przygotowania do slubu,czy wszystko juz gotowe,jak Wasze nastawienie i w ogole jak sie czujesz z mysla,ze wkrotce bedziesz pania zona:-D:laugh2:? MARYLA- co taka cisza u Ciebie-tylu pewnie klientow,ze biedna ne masz kiedy do nas zajrzec,co??

Ojjj Agnieszka! nie życz mi tak źle ;) a tak poważnie to wie że tak będzie, ale nie chcę mysleć na razie o tym!

mama05 - dziękuje :) juz się nie mogę doczekać, choć myśl o wyborze sali mi spać nie daje po nocach ;)

A w ogóle to KOCHAM WAS!!!!!!!!!!!!!!!! dzięki Waszym kciukom zdałam poprzedni egzamin i mam ferie już!!!!! :D :D :D

Dziewczyny gdzieś nam pouciekały...Ja siedzę i was podczytuję,młody wcina obiad a Ja popijam kawkę i czekam na telefon z pracy :wściekła/y:

LOVELY- dobrze rozumiem,ze ten wczesniejszy egzanim tez zdalas????:-DTy zdolna bestio:laugh2:gratuluje i polecamy ie na przyszlosc:tak: Moj mezulo bedzie za 25 minut,dzieci bawia sie,maluja a ja tez Was podczytuje i zaraz zaczynam mizerie robic,zeby maz mial swieza;-) nawet nie wiem kiedy zjadlam 8 mandarynek-jakos tak same sie obraly:eek:

reklama
Ojjj Agnieszka! nie życz mi tak źle ;) a tak poważnie to wie że tak będzie, ale nie chcę mysleć na razie o tym!

Ależ kochana Ja Ci nie życzę wcale źle,zobaczysz w przyszłości jak to jest ;-):tak:
Cieszę się że zaliczyłaś egzaminy,moje gratulacje

mama to smacznego obiadku życzę a co do mandarynek to u mnie też same znikają i nie wiem kiedy :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry