agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
Dziewczyny u mnie znowu zaczyna padać deszcz...a jeszcze przed chwilą świeciło słoneczko.
A wy jaką macie pogodę?
A wy jaką macie pogodę?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
czy będzie dobry utarg to sie okaże ale dziś mam 4 dostawy i będzie co wyliczać i metkować , mam nadzieje że klienci dopiszą bo dziś sie pozbęde chyba wszystkich pieniedzyWitaj marylko tzn że masz dziś dobry utarg? :-)
kalamandyta staram się nie myśleć o TYM dla każdej kobiety jest to po prostu tragedią ,teraz nasza Wisieńka to przechodzi:-(
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest z tym zapłodnieniem? Wiem, że to głupie pytanie, ale jakos nie mogę sobie wyobrazic, że te zołnierzyki tam czekają na owu...tzn.,że np. jak mam owu dziś - podobno i śluz tak wskazuje, a działalismy wczoraj to jak dzisiaj pecherzyk peknie to one tam są i moga zapłodnić, tak??? A jak owu np bedzie jutro? Jeszcze raz sorki za tak infantylne pytanie!!!!![]()
wczoraj i jutroKiedys na jakimś spotkaniu pani od naprotechnologii mi wyjaśnila jak to dziala więc chętnie opiszę.
To wygląda ta że w szyjce macicy sa takie drobniutkie jakiby kanaliki, jakby kieszoneczki... I plemniki tam czekają w śluzie. Jak jes śluz sprzyjający, bo jak jest niepłodny to zamyka te kieszoneczki i plemniki nie maja gdzie poczekac.
I tak mogą do 5 dni sobie zyc i czekać na jajeczko. Potem juz nie pamiętam jak to jest (przestałam słuchać) czy one tam dalej leca pod wplywem hormonów przy owulce czy jak... nie wiem. Ale że tak czekają to zapamiętalam.
Aga u mnie dziś przyjemne chmurkiAni deszczu ani słońca i jest git
)
Marylka no jak nowy towar to napewno się rzucą) A powiedz wczoraj był dzień starankowy czy dziś??
edit
znalazlam takie coś
Przez większość cyklu kobiety, wejście do macicy chroni gęsty śluz, który stanowi ochronę przeciwko drobnoustrojom i bakteriom. W tym samym czasie, gdy jajeczko odbywa podróż przez jajowód, śluz ten rozpada się w luźne pasma. Tym samym otwiera plemnikom (najmniejszym komórką ludzkiego ustroju) drogę do macicy. Ilość plemników, które podczas ejakulacji dostają się do pochwy, może dochodzić od 250 do nawet 500 milionów, lecz zaporę ze śluzu pokonają jedynie te, o prawidłowym kształcie główki i ruchu ogonka.
Plemniki, którym udało się, zgromadzone u wejścia macicy, czekają 4 do 6 dni, na sygnał komórki jajowej do dalszej drogi. Jest nim wydzielanie przez jajeczko charakterystycznego zapachu. Podczas dalszej podróży ginie znaczna część plemników i do komórki jajowej dociera ich około tysiąca, czyli średnio 1 na 125 tysięcy.