• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam dziewczyny . Wstałam rano i zabrałam się za sprzatanie po wczorajszej kolacji, nie umyłam wczoraj naczyń i jechało w kuchni, ze chchochoo...Pol włączył jeszcze film bo niedokończylismy wczoraj i juz nie miałam siły. Spakowałam juz część rzeczy. Teraz mam kawke piję i doczytuję was a zaraz ładnie poodpisuję. Wiem jedno. Biorę juz Falvit i dodatkowo Vit B compositum czy cos takiego w każdym razie Sol pisała nazwę. Dziękuję wam za radę. Jeszcze potem musze do 12 tej skoczyc na poczte bo dzis tak dziwnie czynna. W ogóle masa dzis u mnie pracy ale postaram sie wpadać. Teraz ide skończyć czytanie.

reklama
Dziekuję dziewczynki :-):-):-)

Ewelinka :-D:-D:-D jaki ten świat mały hihihihihihihihi buziam Cię Kochana!!!!

Witam dziewczynki z samego rańca :-p

Aaaa fatalnie u mnie dzisiaj, mam zapelenie pęcherza. Najgorsze, że nie wiem co mogę brać, a dopiero jutro idę do lekarza i cierpię katusze w kibelku :sorry2:

Co do testu, Stokrotko, jeśli maszu czucie jak na okres a w pierwszych minutach była wyraźna jedna kreska, to raczej nie ciąża a w tym tygodniu jeszcze @. Miałam identycznie miesiąc temu, tydzień po terminie przyszła @.

Wmusiłam w siebie dwa kęsy kanapki, żeby witaminy połknąć, jeść nie mogę coś, wczoraj mnie jajnik napierdzielał, do duszy to wszystko...

A ja mam pytanie odnośnie ubezpieczeń, jaki jest minimalny okres karencji? Znaczy - ile miesięcy trzeba wpłacać, żeby firma wypłaciła pieniądze? Z tego co wiem w wielu minimalny okres wynosi 10 miesięcy, przy urodzeniu dziecka czasem można zajść wcześniej niż minie minimalny okres i wypłata się nie należy no i co z wcześniakami?

Kalamandyna neistety ale tylko na 4 dni jedziemy, na początku sierpnia... Ale dobre i to:)
We wrześniu jedziemy na tydzień w gory:))

Wisieńka, witaj Słońce :*
Iwonka, wolne dziś? Jakieś fotosy nówki byś podesłała :zawstydzona/y:Cumoleczki*
Hope, herbatkę i sok żurawinowy pij, wypłukuje bakterie z ukł.moczowego i łagodzi dolegliwości. Może Furagin? Co do ubezp. ja mam w allianzie i z tego co pamietam to mam 8 miesięcy....ale szczegółów nie przypomnę sobie, bo wieki temu sie ubezp.:zawstydzona/y:
Monia, ja też się wczasów doczekac nie mogę....

Ostatnia edycja:
Iwonko, kochanie, Ty wiesz, że ja Ci z całych sił kibicuję w każdej kwestii :tak: Zaglądaj tu częściej - gdzie to sie mozna spotkać nie?! :-D:-D:-D:-D:-D

Psiapsiółka już sobie poszła...:-( wyjątkowo krótko, bo szła na badania...coś markotna była i w ogóle mam jedno podejrzenie, ale póki co...nie wychodzę przed szereg...
Zrobiłam sobie kawczanka i przycupnę na chwilkę...

Sol, bluzka bombka???? Toż to sukienka jest!!!!!!!!!!!:-D:-D
Marylka, dobrze, że myślisz przyszłościowo, ja też jestem ubez. dodatkowo, tyle, że w Allianzie, ale co...jak to już nie pamiętam, bo lata temu się ubezp.
no ja z tych co wola dmuchac na zimne w commercialu mamy tak zrobione że część kasy idzie na ubezpieczenie a część się nam odkłada - no i będziem mieć np na wesele dla dzieci :) albo na ich studia :):):)

marylko - a jaki jest okres karencji w Uniqa?

Witaj monia- fajne i ciekawe wakacje się zapowiadają. Rozumiem, że to na dłużej? Aktywnie i na łonie natury:-)

Iwonko- witam. Powodzenia w poszukiwaniu pracy, wiem że nie łatwo jest znalezc, sama szukałam dość długo i kiedy odpuściłam znalazłam. Jak sie szuka to nie ma siły znajdzie się praca:-)
6 m-cy na śmierć teściów i rodziców a 9 m-cy na urodzenie dziecka :) ryzyk fizyk :) choć ja mam jakieś dziwne przeczucia co do wrzesnia jeśli chodzi o moje zaciążenie no nie wiem czemu ale jakoś mi sie tak już zdaje od dłuższego czasu :) mam nadzieje że sie załapie z pierwszą dzidzią na to ubezp a jak nie to z drugą napewno :):):):)

A Wy bierzecie jakies tablety, bo ja kompletnie nic, chcialam tez brac falvit, ale jest za duży i potem nie umiem połykać 9 taka wariatka ze mnie ), czy wy bierzecie cały czas kwas, bo ja wcale?
Ale za to wczoraj kolezank poleciła mi jakies witaminki dla mojego "starego" mac - zwą sięmaca czy jakos tak i sa ziołowe.

Maryla albo za wolno myślę albo za wolno piszę, już padła odpowiedź :-D Dzięki :-)

Nagapalma ja biorę feminatal metafolin 800, ma najlepiej przyswajalną formę kwasu foliowego. Ale bambuły ogromne, obrzydliwe do łykania. Trzeba brać od momentu planowania do 12 tygodnia ciąży, więc w sam raz. A potem zmienia się na 400 tkę.

Wisieńka, witaj Słońce :*
Iwonka, wolne dziś? Jakieś fotosy nówki byś podesłała :zawstydzona/y:Cumoleczki*

Dzisiaj z domku pracuję, bo maluję CV :-) - w sumie to nie moge sie zebrać:-D Fotek to jak na razie nie mam żadnych... Ale jak tylko będe coś miała to rzecz jasna - podeślę;-)

Wisienka Ja nie dawno sie dowiedziałam, jest mi bardzo bardzo przykro.... Zapalam światełko dla Twojego Aniołeczka
[*] Wiem Kochana jak to boli....... Trzymam za Ciebie kciuki &&&&

reklama
Dzieki za przywitanie. Słuchajcie kochane ja lecę na ta poczte bo mam kawałek a nie chce mi się autem tylko spacerkiem. Wracam do was i odpisuje. Nie naklepcie za duzo!
Iwonko ja ciebie tez kochana daaawno, buziole, dziekuję, niestety tez poznałam ten ból. Ja tez trzymam &&&&&&& i nie uciekaj na tak długo.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry