• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Sorbuś, brokułowa..kalafiorowa...jarzynowa...pomidorowa...rosół...barszcz czerowny, barszcz biały, grochówka, kapuśniak z kiszonej, kapuśniak z młodej, chłodnik, buraczkowa, jarzynowa, fasolowa, brukselkowa, ogórkowa, szczawiowa, marchwianka, kartoflanka, kluskowa....wybieraj :-D

A poważnie może tu coś znajdziesz dla siebie ;-)

Zupy - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Zupy

Maggy ;-), wsio jest ok i żadne artykuliki nie powinny zmieniać Twojego myślenia, bo dzidzi niepotrzebny stres szkodzi, więc obiecaj nam tu wszem i wobec, że więcej "bzdur" czytać nie będziesz ;-)

szczęśliwa hejka - co za zupke gotujesz ja mam straszne smaki na zupy teraz - ale pomysły mi sie koncza - moze mi polecicie jakąś fajną zupke tylko nie owocową :zawstydzona/y:
Teraz sezon na botwinkę, albo kalafiorową
MAGGY -ja na pewno bedę wieczorkiem bo mój małż ma nockę!!!!;-)

dziewczyny kochane jesteście:-) - kalafiorowa właśnie uwielbiam - ale jadłam w sobote botwinke musze zrobic zapomniałam o niej a pyszana jest

ewela a jaka to kartoflana albo kluskowa - nie znam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
ewelinko jasne czasem trzeba poszalec,,,w sobote chcemy gdzies ruszyc,,ale cos ten moj nie chce na balety,,buuu

nom zupinki mniam,,ja ostatnio tez na zupkach,,no i na fasolce,,,musze isc pozrywac zaraz,,to poem zjem,,,

dziewczyny kochane jesteści - kalafiorowa właśnie uwielbiam - ale jadłam w sobote botwinke musze zrobic zapomniałam o niej a pyszana jest

ewela a jaka to kartoflana albo kluskowa - nie znam :zawstydzona/y:

A taka....

Kartoflanka - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Zupy - Kartoflanka
a kluskowa, to na bazie kartoflanki, tyle, że robisz z mąki i wody takie kluseczki (zacierki) i wrzucasz do gotującej się zupki - moja mama na nią mówi "zupa bidy" :-D

Ewcia, ja wierzę w Twój urok osobisty i że przekonasz nim swojego małzyka na balety! ;-)

Ostatnia edycja:
kurde musze isc glowe umyc,,,ale mam lenia,,,mam w sumie na to caly zien..

wogole to rece mi dretwieja,,od czego,,,starzeje sie czy co...........

oooo! skoro temat o gotowaniu to i ja się dołączę, siedzę w necie i szukam jakiegoś przepisu, gdzie można wykorzystać cukinię... Może znacie coś ciekawego, ja dopiero ucząca się :blink: i nie znam jakis fajnych przepisów....
Może dodam, że zakupiłam do tego pieczarki, czosnek...

Czekam na pomysły :-)

reklama
oooo! skoro temat o gotowaniu to i ja się dołączę, siedzę w necie i szukam jakiegoś przepisu, gdzie można wykorzystać cukinię... Może znacie coś ciekawego, ja dopiero ucząca się :blink: i nie znam jakis fajnych przepisów....
Może dodam, że zakupiłam do tego pieczarki, czosnek...

Czekam na pomysły :-)

Iwonka ja osobiście robię bigos z cukinii, ale myślę, że tu znajdziesz coś o wiele fajniejszego...

Uwielbiam.pl - przepisy (Cukinia)
Cukinia przepisy kulinarne. Przepisy z cukinią.
CUKINIA - Przepisy

A u mnie dziś:
na pierwsze - pomidorowa z ryżem
na drugie - ziemniaczki z koperkiem + kotlety mielone z pieczarkami + surówka z kapustki młodej/buraczki/kalafior + kompocik z gruszek
na deser - lody waniliowo-kakaowe/truskawki z cukrem waniliowym i gęstą śmietanką

i stwierdzam jednoznacznie - gotować dla takiej ilości osób to czysta przyjemność!!!!!!!!!!!! hahahahaha

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry