• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ewelinka- jesli chodzi o zakupy to przegladalas ta strone co wyslalam ? Sorbus- tam tez sa ciuchy dla kobiet w ciazy a teraz jest wyprzedaz :D podaje raz jeszcze :D

River Island

Pysia oki dzieki

Ewela nie dziękuj kochana nie ma za co

ewcia ja tez mam Maje :tak:

maggy lookne w domciu bo w pracy to na małym okienku klepe coby widac nie było :-D dzięki kochana

Ewelinka wiem jakie to dla Ciebie ważne badania więc:) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Maggy powiedz mi coś... Ty piszesz z Malty tak? Jaki tam masz czas?? I wogóle to jak piszesz o jedzeniu czy inszych rzeczach to mi się czasem wydaje że wcale nie ma tam problemu z polskimi produktami... Jak to z tym jest?

nie no az tak daleko nie mieszkam :D tzn. nie wiem gdzie Ty mieszkasz :D no wlasnie, skad piszesz? z PL? czy gdzies dalej?

a ten chlodnik z botwiny to jak robisz??? moze ja bym cos takiego zrobila.. hmm.. mozesz dac mi przepis?

Kochana ja z PL...a dokładnie pomorskie :-)
A przepisik proszę:

500g botwiny z burakami
10 rzodkiewek
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
2l bulionu warzywnego
1l kefiru
200ml smietany słodkiej
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Botwinę myjemy, siekamy...buraki pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do wrzącego bulionu. Gotować, aż buraki będą miękkie. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami wywaru, dodać do botwiny, wymieszać. Zaprawić sokiem z cytryny, wystudzić, przecedzić. Mocno schłodzić w lodówce. Zupę wymieszać z kefirem, ewentualnie jeszcze raz przecedzić. Dodać pokrojone rzodkiewki, posiekany koperek i szczypiorek, doprawić solą oraz pieprzem ,wymieszać. Można podawać z czątkami jajek ugotowanych na twardo. Pychotka!

Widziałam stronkę....super rzeczy są.... :|

sorbus wiemm,,,a teraz jak dasz na imie,masz ywbrane??

Cholera znowu tu halasuja sasiedzi,,maja sie obudzila,,,czas na mnie

zmykam do poklikaniaaaaaaaa

Maggy ja tez pomorskie...

dzieńdobry dziewczynki :-)

niby przepis na chłodnik taki prosty ale ja się boję że mi nie wyjdzie :-D

Maggy
a ty z pomorskiego z jakiego miasta? :-)

Ewelinka- dzieki za przepis.. ciekawa jestem tylko, czy ja tu botwinke znajde :D no ale nic.. mam wyzwanie :D
aaaa z pomorskiego :D i Ewcia Ty tez- to tez macie fajnie- morze blisko :D i te fantastyczne polskie plaze.. u nas to w wiekszosci kamieniste sa..

Monia- sa polskie produkty, jak z Krakusa : kiszona kapusta, ogorki konserwowe, buraczki ... sa tez 2 ruskie sklepy, gdzie mozna znalezc cos podobnego do polskiego, jak np. kefir, czy chociazby pierogi juz gotowe, albo ogorki kiszone ;)
nie jest najgorszej...
za to mamy truskawki przez caly rok :D no i oczywiscie cytryny, pomarancze, banany (maltanskie banany sa mniejsze i strasznie slodkie) no i raczej wszyskie warzywa mamy.... raczej... nie wiem wlasnie co z ta botwinka.. no ale poszukam moze w hipermarketach, bo nawet jak na Malcie nie ma to oni duzo rzeczy importuja :)

czas mamy taki sam, teraz dochodzi 10 :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry