maran-atha
Fanka BB :)
Marcepanek super wiesc, wreszcie sie uspokoisz Kochana
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Oj, kochana! Ty jesteś złota dziewczyna!Mary-beth, niebawem.....mam przeczucie... ;-)

Dziękuję Ci - to baaardzo miłe, co napisałaś! :-):-)
Wszystkie będziemy mamusiami!

;-)

Maggy, w Szwecji tez nie wiem dokładnie.mama- super wiadomoscino to Marcepanek moze juz byc spokojna
Ewelinka- obawiam sie ze to niestety prawda.. to samo mowil mi moj K. ale ja Mu nie wierzylam, bo stwierdzilam, ze to byloby totalnie bez sensu... ze przeciez w PL mam tak i tak i tu tez musi tak byc..
podobno w Szwecji macierzynskie trwa rokchyba sie tam przeniose
![]()
Ale w Norwegii system jest bardzo przyjazny mamom. Tylko oczywiscie trzeba spełnić szereg warunków. Ale owszem, możesz otrzymywac pieniądze przez ok. 52 tyg. - 80% pensji, lub 44 tyg. 100%. No, ale żeby za różowo nie było, to tu nie ma typowego L4. Można dostać zwolnienie, ale lekarze uważają, ze ciąża to nie choroba i rzadko dają zwolnienia. Czasem to trochę absurd - mam koleżankę w 1. ciąży, 35-latkę ze spora nadwagą pracującą fizycznie. Ma termin na grudzień, dość ciężką pracę i już chciałaby pójść na zwolnienie, ale nie może się doprosić swojego lekarza...
I to jest tu norma! 
To super, że z morfologią wsio OK! Nie martw się o prolaktynę! Zobaczysz, wszystko bedzie dobrze.Dzwonila pani z lab.narazie z wynikami morfologii-wszystko sia prolaktyne poda mi jutro rano-zapytalam Jej czy moze skali nie maja taka wysoka ,to sie usmiala i mowi-spokojnie,jutro zadzwonie i wszystko powiem co i jak
![]()
Wleć jutro rano z wieściami o tej prolaktynie. ;-)