reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JOSEPHINE-Domi idzie od wrzesnia-czyli za pol roku,Zuzia jest tak do 15.30-16.00 wiec bede dwojke razem odbierac,zeby 2 razy nie jezdzic-pewnie przez pierwsze 2 tyg.bede odbierac wczesniej tak kolo 14 a potem jak sie rozkreci to pewnie sam nie bedzie chcial wyjsc-tak jak Zuza:tak::-D

reklama
josephine ,fakt,ja wtedy dziecka nie miałam,to sobie mogłam siedzieć.mam nadzieję,że sprawnie Ci pójdzie i obronisz się w czerwcu:tak:.musiałam do pracy wracać,takie życie...ja jestem nauczycielką,uczę wf-u:tak::-)
mama05 pewnie,że mi się podoba:tak::-),wszystkie takie kochane jesteście:tak::-)
marylka dasz radę z bliżniakami:tak:.a wiecie,że ja miałam 2 pęcherzyki,tylko jeden obumarł:-(:-(.o ciąży dowiedziałam się w 6 tyg tak sobie myślałam,że to może moja wina,bo ja dość ruchliwy tryb życia prowadzę,no i imprezowało się trochę...

czesc dziewczyny:-)
marylka jak ci wrozka powiedziala ze beda blizniaki to napewno beda....:-) zycze ci tego kochana z calego serca. sama tez chcialam miec bliznieta ale nie poszlo a teraz to bym sie bala ze nie dam sobie rady z trojka maluchow..przekonamy sie za pol roku czy wrozka nie sciemniala.
mama05 ja tez mam zamiar oddac Iwusie od 3 roku zycia do przedszkola. tylko ze u nas przedszkole jest od 8 do 12 wiec w sumie nie dlugo

josephine ,fakt,ja wtedy dziecka nie miałam,to sobie mogłam siedzieć.mam nadzieję,że sprawnie Ci pójdzie i obronisz się w czerwcu:tak:.musiałam do pracy wracać,takie życie...ja jestem nauczycielką,uczę wf-u:tak::-)
mama05 pewnie,że mi się podoba:tak::-),wszystkie takie kochane jesteście:tak::-)
marylka dasz radę z bliżniakami:tak:.a wiecie,że ja miałam 2 pęcherzyki,tylko jeden obumarł:-(:-(.o ciąży dowiedziałam się w 6 tyg tak sobie myślałam,że to może moja wina,bo ja dość ruchliwy tryb życia prowadzę,no i imprezowało się trochę...

bibinka musisz sobie powiedziec, ze skoro tak sie stalo, to widocznie tak mialo byc...
to nie twoja wina, anwet tak nie mysl!
a prace masz bardzo fajna, bo i ruch masz zagwarantowany no i praca w szkole pozwala na pogodzenia zycia profesjonalenego z rodzinnym
a u mnie ( tutaj we franji) to jets wlasnie najwiekszy dylemat, bo poza szkola to niewiele jest posad gdzie konczysz o 15-16-17. raczej 18h30-19h30 przedzial... i wez tu miej czas dla rodziny
dlatego ja wlasnie mam takie dylematy co robic po studiach, czy pracowac, czy nie, czy na pol etatu itp...

BIBINKA-to pewnie nie mialas problemu z powrotem do figury po porodzie skoro w-f prowadzisz:)));)))maja sasiadka tez miala tak jak Ty i ma corke 6 letnia-chcialaby miec jeszcze 1 ale boi sie,ze znow tak bedzie jak z Maja ;(a to przeciez nie jest powiedziane,ze znow beda blizniaki

Ostatnia edycja:
Josephine: no chyba nie jesteśmy siostrami :( a juz myślałam :) moja mama z 17 a ojciec skorpion :)

mama05: rosnie Ci mały naturysta :):):):):) dobrze że nie krzyczy lus blus i swoboda :):):):):)

to fakt u nas jest przegięcie jesli chodzi o kobiete z dzieckiem i prace :( zarówno jak sie u kogos pracuje - krzywo patrzą i jak sie ma firme :( mniej profitów niz jakby pracowac u kogoś tak źle i tak nie dobrze , naszczeście wszystkie jestesmy twarde babki i sie nie damy

Bibinka: ja sie obawiam że tez będe musiała szybko do pracy wrócic, bo niestety niania w moim mieście kosztowała by mnie ok 600zł a pracownik 2000, :( zycie jest brutalne zeby żyć na jakimś (wcale nie wygurowanym) poziomie zmuszone jesteśmy niekiedy do rezygnacji z wspomnień :(:(:(:(

ja sobie wymysliłam że przed ciążą albo na początku zakupie jakąś niedużą i mało skomplikowaną kamere i bede nagrywać moje dziecie :):):) od małego , ja będe miała pamiatke a i jak do babci do Kanady wyśle to inaczej jak zdjęcia - choć tez mają swój urok :):):)

marylka rozki super!!!!! normalnie z 3-4 bym wybrala!!!!!!! rozowy, zielony z tym fajnym zapieciem no i jakies niebieskie np. ten w osoilki... ehhhh...
marylka jak ja bevde w ciazy i gdybyl wtedy u ciebie zamowila, to czy ty bys mogla to wysylac na adres moich rodzicow w PL? oplata za potwierdzeniem odbioru na poczcie? bo ja nie mam konta poslkiego, a jak zrobie przelew zza granicy to za usluge zaplace 2 razy wiecej niz za przesylke :)
a gdyby mama mogla to dostac to pozniej by mi to przywozila jak bedzie w odwiedziny przyjezdzac, a sa u mnie czesto 2-3 razy w roku plus ja jak jetstem w poslce ( tez 2 lub max; 3 razy) to tez bym mogla odebra paczuszke ktora tam bedzie na mnie czekac
tylko czy robis ztaka usluge, z apowtierdzeniem pocztowym?

MARYLA- no cale szczescie,ze Domi poki co nie biega i nie krzyczy goly -luz blus i swoboda bo bym sie martwila i do przedszkola bym Go chyba nie dala-hahaha!!juz jest ubrany-konczy bajke,ja koncze rozwiesac pranie i wychodzimy

mama to fakt,problemu z figurą nie miałam,ale to chyba dlatego,że zawsze byłam drobna i mam dobrą przemianę materii;)

reklama
Cześć Lejdis :)

Jak się ogarnę zaraz to wstawię fotki. Wczoraj śnieg, dziś słonko o co kaman z tą pogodą, zwariować można.
mama, ja pisałam wcześniej o wózkach. Powiedz mi jak sobie poradzić na spacerach z dwóją maluchów. Czy taki dwulatek chce jeszcze w wózku jeżdzić ??? bo jak wyjdę z głębokim a ten mi bedzie zaraz stękał, że go nogi bolą to ja zwariuję. A nie uśmiecha mi się podwójnego kupować.
josephine, musisz poprostu porządnie przysiąść i czytać, pisać, czytać, pisać... nie ma rady, ale będziesz miała z głowy. Najgorsze, że wiosna za pasem to tymbardziej się nie chce w książkach siedzieć.
marylka utarguj dziś mega kasiorkę !!!
bibinka, nie miałaś na to wpływu, tak się bardzo często zdarza, że ocaleje jeden pęcherzyk.

a gdzie reszta koleżanek ???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry