• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Josephine ja to się już tak rozpędziłam w marzeniach, że chciałabym jeszcze raz synka, a potem córcię za rok, może dwa... :-) Nie wiem tylko co mój ceniący sobie święty spokój 16-latek na to co go może czekać! :-D Na razie go nie stresuję, chyba lepiej jak postawimy go przed faktem d o k o n a n y m.... Będę trzymać od stycznia mocno za Ciebie!!!

pysia888 już ćwiczę drugi kciuk do mocnego zaciskania :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
o fajnie z enie jetsem sama :)
choc wiecie co ( info dla nowych staraczek) ja chcialam jak ognia uniknac roku 2012, bo mam ysnka z konca 2008 (22 grudzien)
nie chcialam o glupie 2 tygodnie czy miesia robic szkolnie, rocznikowo 4 lat roznicy, tylko zeby byly trzy lata
wiec porod gora grudzien, zaciazenie gora marzec
a teraz to nie wierze ze uda sie tak cudem zajsc w 3 m-ce zlwaszcza ze styczniowa owulka wypadnie na 99% podczas mojego pobytu w polscce (bez meza) hahahahaha
wiec co, niby w 2 m-ce mamy sie wstrzelic, luty marzec? juz nie wierze, ze sie uda... :(

czarny kocur za 2 lata moze syn gdzies wyjedzie do szkoly? ;) i nawet by wam sie pokoj zwolnil hahaha

Josephine coś ty, nigdzie go nie puszczę!! ;-) przyda mi się zaufana niania jakbym miała ochotę gdzieś wyskoczyć (choć pewnikiem maleństwa dłuuuugo dłuuuuuugo nie odstąpię o krok - pamiętam jak to było z miśkiem) A propos pokoju... faktycznie by się zwolnił, ale mamy plany przeprowadzić się do domku za parę m-cy, a tam już zaplanowane pokoiki czekają w odpowiedniej liczbie :-)

josephine to razem będziemy na placu boju :-):-)
czarny kocur dołączam się do tego co napisala josephine - syn już prawie dorosły to i pewnie gdzieś niedługo wybędzie do szkoły dalej, na jakieś studia czy cuś... a jakbyś spodziewala się dziecka to będzie musial choć trochę się z tym pogodzic :]

pysia888 tak jak pisałam nigdzie go nie puszczę tak szybko hehe.. mnie mama wypuściła uczyć się na rok do stanów właśnie w wieku 16 lat - ale to były inne czasy, dzieciaki były bardziej dojrzałe i samodzielne, a teraz mama twierdzi, że przenigdy by tak nie zrobiła!! Mój duży dzieciak musi jeszcze trochę tej samodzielności się uczyć, jak będzie dzidziuś to przybędzie mu obowiązków... może szybciej dorośnie :)))
Powalczę z Wami, bo w cuda nie wierzę, że tak od razu za pierwszym grudniowym podejściem się uda:blink:

Czarny kocur :-):-) walcz, walcz i się nie poddawaj :-)
Z tą samodzielnością to różnie bywa - jednym jest cięzko być samodzielnym jak gdzieś wyjeżdża, a drudzy natomiast uczą się samodzielności ze względu na sytuację w jakiej się znajdują. Masz rację. Nie puszczaj go tak szybko. Trzymaj jak najdlużej się da ale pewnie jak przyjdzie decyzja o studiach za parę lat to i będzie chcial gdzieś wyjechać

no to bedziemy trojka w boju na poczatku 2011 :)

czarny kocur czyli ze dla dzieci przewidzialas 3pokoje, dzidzia jedna po drugiej - rzucasz sie na gleboka wode :)
my miesiac temu zwiekszylismy metraz z mysla o drugiej dzidzi ... heehehe ale na tyle zeby starzylo na 2 anie na trojke ;)
ja coraz czesciej mysle o klasycznej dwojce, a plan wyjsciowy byl... 3-4 :)
marzylaby li sie trojka, bardzo... ale mysle, ze mi nie starczy energii, chyba to nie ten charakter
ja juz z jednym doscn ubolewam a mam dziecko zlote, spi od 20, 20h30 do 9h30 rano... chory 2 razy w ciagu 2 lat... zeby i szczepienia bezreakcyjnie... takze skoro przy tym mam nerwa to gdzie tu sie pisac na czworke... kurde... moze nawet nad drugim powinnam sie zastanaowci????????????????????????????????????????????????????? Laaaaaaaaaaa!!!! ja to powinnam sobie wylaczyc myslenie, bo w przeciwnym razie skonczy sie na jedynaku :)

sol : jak sie czuejsz????? rusza sie cos czy cigale wierzysz w 6 stycznia? ;)

reklama
Czarny kocur!! Czy ja dobrze widzę 16- letnia różnica wieku??? Jeśli można zapytać chcieliście taką dużą różnicę wieku między dziećmi???
Ja się martwię 5-letnią, że to dosłownie o jakieś 2 lata za późno:-(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry