• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Krolowa : dzieki :) to imie w polsce wywoluje bardzo duzo polemik :) ja uwielbiam stardodawne imiona, a jesli chodzi o modowe powroty to akurat miedyz polska i francja jets wszystko na odwrot :
np. tutaj Helene Franciszek antoni bernard jozefina fryderyk (frederic - moj maz) Genevieve (genowefa) Louis (ludwik!!!) Hipolit Teofil itp to sa imiona owszem starej daty ale ktore NIGDY nie wyszly z mody, jets ich tu na peczki, tak i 60 latkow jak i 30 i mojej generacji i 2 latkow

za to imiona w polsce typu : hubert (moj brat) - calkiem mlode u nas i modne to tutaj jaja ze hej, obrot o 180 stopni :) hubertow urodzonych po 1900 szukac ze swieca, nawte w nekrologach nie widac, bo juz setke przekorcyzli i ich nie ma ;) a natalia (moje imie) tutaj to tak najmlodsze nathalie to pokolenie 40-50 lat babek :)

reklama
MARCEPANKU najważniejsze, że Was te ciężkie chwile umocniły i że chcecie być razem. Super, ze dobrze się czujesz i że z Nikolką wszystko dobrze. Tak więc na powrót do szpitala masz zakaz aż do 40 tygodnia ciąży :-D bo juz tam za długo posiedziałaś.

Jos A Wiesz że ja myślałam, że masz na imię Josephine :-D ja sie nie śmieje, nie chce zebyś mnie źle zrozumiała, mnie się to imię podoba.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam marcepanka, ja nowa więc nie w temacie ale cieszę się, że opuściłaś szpital. 4 tyg to szmat czasu, musiałaś mieć anielską cierpliwość, żeby tam wyleżeć!!!
KrolowaFal trzymam kciuki, uda się!!!

Jos ja to bym córeczce dała na imię Eleonora albo Eugenia ale nie przejdzie. Dla mnie to wspaniałe imiona które do tego wiele dla mnie znaczą (to imiona mojej babci i prababci). Tak więc pewnie gdyby córcia się zdarzyła to któreś na drugie otrzyma.

pszczolka: nie przejmuj sie - nie ma czym :) gdyby mi sie to imie nie podobalo to bym od lat takiego nicka nie nosila :) a imie to bedzie drugim lub trzecim imieniem dla coreczki... jesli kiedys bedzie dane mi miec :) pierwsze mamy do lat - Pola (apolonia) i choc ja coraz czesciej mysle by dac je na drugie dopiero lub trzecie to meza juz chyba nie przekonam, od lat ma byc pola i kropka :)

Jos ja swój scenariusz widzę tak: Maciuś mnie zmasakrował jeśli chodzi o nocki, jego początki i w ogóle - nie będę się rozpisywać, ale był hardcore - teraz od niedawna cieszę się w miarę przespanymi nocami i nawet na imprezę nie pójdę, bo sen jest dla mnie number one, ale jak się urodzi druga dzidzia to będzie jeszcze "trudniejsza" ze spaniem niż Maciuś, wykończy mnie jeszcze bardziej - i to będzie bardziej bolało, bo najpierw nie spałam, potem zaczęłam spać tylko po to, żeby znowu się bezsenne nocki zaczęły - normalnie scenariusz jak u Hitchcocka hehe :))) Ja to dopiero czarno widzę :)))

Marcepanek trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej wytrzymała!!!!!!!

PSZCZOLKA- :-D:-D:-D:-D:-D
JOSEPHINE- mojego imienia tez próżno szukac w kalendarzu:wściekła/y::wściekła/y::baffled::dry::cool::szok:
szlag!!!!!!!ze tez mi je dali:no::sorry2:

MARCEPANEK- ja dochodze do siebie i mam czesciej dobre dni wiec chyba powoli wychodze na prostą.

KROLOWA- jak masz ochote testowac to wiesz ,ze my Cie tu nie powsytzymamy bo my tez ciekawe ,ale poczekaj do jutra-z porannych siuśków najlepiej:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
krolowa : mi tez sie podobaja, ale wiem ze w polsce ludzie ciezko akceptuje starodawne imiona, no chyba ze stas jas i antos wrocily a i franek :) a szkoda bo to piekne imiona z klasa... i widzisz kolejny raz cie zaskocze, co prawda rzadsze niz helene, frederic ale titaj eleonore, eugénie sa moze nie bardoz modne, ale wciaz spotykane i na 100% nie uznane jako 'stare'
ja jak w polsce mowie, ze synek ma leopold to wiekszosci szczeka opada niekontrolowanie w dol :)
a tutaj leopold, leon, hugo, czy hipolit to zero emocji - norma
wlasciwie to ludiwkow hipolitow jets na peczki... az za duzo mlodych... to byl szal imion w latach 2000-2004 tak gdzies :)

mama : ja wiem, ze my mamy te same imiona wybrane, i dla chlopca i dla dziewczynki ;)

lil : co mi tu gadasz! jak ty mialas HC to teraz wlasnie kolo fortuny nadrobi i bedziesz miala lajcik :) nie to co ja hehehehe

poprawka : w 2009 LUDWIK jets we francji wciaz wysoko : na 8 ym miejscu, a w 2000 to pewnie byl w pierwszej 3-5... a w polsce? pewnie nie ma na liscie !!! hihihihiihii ale jaja, popatrze sobie z ciekawosci na rankingi
2008 : ludwiczek jets na miejscu 5 :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry