• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mama - no właśnie odkurzyłam mieszkanko :-p Bo aż się prosiło tak Karola nakruszyła przez ostatnie kilka dni :-p A że nie chciało mi się sprzątać to dopiero dzisiaj :zawstydzona/y: Ja chyba już chcę ją wywołać :-p
A jaką tą komodę kupujesz? Taką wysoką czy szufladki niskie?

Pranie zdjęte a drugie nastawione z Karolą :-D Zabieram się za prasowanie pieluch tetrowych bo w tym domu tylko ja prasuję :-p
A jak się pranie skończy prać to powiesimy z Karolą i idziemy te babeczki robić - póki co zapomniała o nich :-D

Niech mnie ktoś w łeb strzeli :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sol strzelam Cię w łeb!!!!!! ODPOCZNIJ!!!!!!!!

Kocurku
no Maciuś za niecały miesiąc ma 2 latka - więc różnica wieku będzie prawie 3 lata jak się uda - ja teraz żałuję, że się wcześniej nie zdecydowałam - takie 2 lata różnicy są fajnie moim zdaniem :)) No i szybciej z głowy pieluchy itd. :)))

Mama no u mnie racuchy nie są ulubionym daniem w domu, ja już nie wiem jakie są gusta moich panów, ale niestety muszę przyznać, że marna ze mnie kucharka....Tyle latek mam a jeszcze się gotować nie nauczyłam :))) Oj bym do Ciebie na nauki przyszła!!!

lil : u nas tak podobnie z tyloma rzeczami hahahahha
ja tez chcialam 2 lata roznicy ale sie nie dalo niestety, nawet 2,5... a to lepsze niz trzy zawsze;)
tez licze na 3 lata - moj synek konczy jutro 2 latka
za to przez to ze jets z konca grudnia, jak sie nie wbije w zajscie w marcu i bede miec termin na styczen to o glupie 2 tygodnie czy miesiac beda rocznikiem (klasowo) 4 lata roznicy!!! nie ma chyba glupszej mozliwej sytuacji niz dziecko z 22 grudnia i 1 stycznia :(

Jos rozumiem o co Ci chodzi - ja się bardzo cieszę, że Maciuś jest ze stycznia, zwłaszcza, że teraz dzieci w Polsce będą szły do pierwszej klasy już w wieku 6 lat. Gdyby był Maciuś z grudnia to 6 lat nawet nie miałby skończone idąc do szkoły! A tak będzie miał już 6 lat i 8 miesięcy. Więc jakby trochę dzieciństwo będzie miał przedłużone :)) A jak mi się jeszcze uda być mamą 2011 to wtedy rocznikowo będzie 2 lata różnicy tylko. Więc w sumie sytuacja nie jest taka zła. A Tobie na pewno się uda zachować rocznikowe 3 lata :)) Z tego co pamiętam masz 25 lat, więc powinno pójść prościej niż mi starej babce hehe ;))) Oczywiście żartuję, ale trzymam kciuki, żeby Ci się szybko udało!

Hej! Chciałam czytac książkę ale nie moge sie skupić :wściekła/y: No ciekawe dlaczeeego hihi!
No właśnie.. a propos.. ja taka "stara babcia" prawie 35letnia jestem :-D Ciekawe ile czasu potrzeba starszyźnie na zajście tam gdzie trzeba.... wiecie może??? Ale nie chcę statystyk tylko konkretne przykłady z życia znacie??

Wiecie co??? Właśnie mnie naszło, że w sumie mogłabym być już babcią na serio :szok: Idę zaraz z synem przeprowadzić poważną rozmowę!!!

Ostatnia edycja:
Ożeszzzzzzzzzzzzzzz....Właśnie zauważyłam, że mi się plamienie zaczyna - a to dopiero 21 dc. :((((((((( Czyli jednak magnez nic nie pomógł, znowu przez tydzień będzie plamienie a potem @ :( Wnerwiłam się :(

lil : tu prawdziwa szkola tez zaczyna sie w wieku 6 lat... ale tym akurat sie nie martwie, gorszy porblem ze tutaj dzieci ze stycznia lutego nie mozna przeniesc do klasy wyzej! dlatego ludzie wola miec dzieci z konca roku niz z samiuskiego poczatku... a tak wogole to tu przedszkole juz jets uwazane za szkole, nie obowiazkowe w pierwsyzm roku, ale bardzo wskazywane
w sumie sa dwie strony medalu, tu bardziej sie trabi o tym, ze bardziej dla dziecka stymulujace jest gonienie za starszakami, dorownywanie, ale oczywiscie sa dzieci, ktore moze to zniechecic...
gorzej jak dziecko zdolne a ze stycznia, to za cholere sie go nie przeniesie wyzej... i w sumie nie roziwja sie tak szybko jakby moglo...
za to mam kolezanke inny przypadek i powiem wam ma dziewczyna stres naparwde :
dziecko ze stycznia to raz, na dodatek wielkie po tatusiu rosjaninie, daja mu 9 lat w pierwszej klasie podtawowki (odpowiednika polskiego) no i niestety chlopczyk ma bardzo slabe wyniki... ledwo zdal do klasy... i dzieci oczywiscie juz podlapaly z enajwiekszy dryblas najstarszy a glab :(
szykanowali go normalnie, kolezanka zmienila szkole ...

lil oj... :-( a to tak co miesiąc, a od kiedy tak masz? A jak długi masz cykl?? Aha widzę 21 plus 7.. Sorki, że tak zarzucam pytaniami...

A może to kruszyna się "wgryza" ? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
SOL- pozniej podam nazwe firmy to sobie oblukasz;-)

LIL- :(:(:(:(:-(
przykro mi,moze zwiększ dawke magnezu od nastepnego cyklu.

KOCUREK- no ciekawe czemu nie moglas sie skupic na czytaniu ksiązki-wpadlaś kochana jak śliwka w kompot w Biedronce ;-) ;-):-):-)

JOSEPHINE- zycze Ci,zeby udalo Ci sie z drugim maluchem taz zeby bylo si-zeby nie bly/byla ze stycznia..

ide szykwac kolacje dzieciom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry