• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Maran a te testy owu to codziennie się robi? Ile się tego tak na miesiąc zużywa??

no te testy robi się w terminie spodziewanej owulacji czyli np jak są cykle 28 dniowe to mniej wiecej od 9 dnia do owulki czyli ok. 14 - 15 dnia cyklu by to wypadało... no i każdego dnia sie to robi aż do czasu gdy obie kreski sa takiej samej barwy lub ta testowa jest ciemniejsza, ale zalecane by robić popołudniu, bardziej pod wieczór nie z rana, ogólnie odradzaja by robić z porannego moczu bo moga wychodzić zakłamane... więc mozna spróbować :) mi wychodziły ale jak już wspominałam wcześniej poza testami prowadziłam też obserwacje śluzu i temperatury i te 3 czynniki pokazaly, że owulacja była, tylko u mnie było to w 16/17 dniu cyku bo ja zawsze miałam dłuższe niż 28dniowe cykle no ja te testy owu robiłam od 11 dnia cyklu do 18 dnia cyklu... miałam ich w sumie 15 sztuk. no i udało sie w piereszym cyklu wiec wiecej tych testów nie używalam więc moja opinia o nich jest po jednym miesiacu stosowania...

reklama
mama - chętnie :-D

lil - trzymam kciuki za następny w takim razie cykl :tak: W końcu każdej się tu uda :tak:

jos - no to rzeczywiście problem mają z małym :sorry: U nas jest jednak tak że to pedagog po serii testów decyduje czy dziecko nadaje się do wcześniejszej szkoły :sorry: Ja nie chodziłam do przedszkola i tylko pół roku do zerówki i choć jestem z lutego 86 poszłam do pierwszej klasy z rocznikiem 85 - nie miałam żadnych problemów. Ale zanim się dostałam miałam kilka spotkań z psychologiem i pedagogiem szkolnym i masę testów czy dam sobie radę :tak: Z jednej strony mam za złe matce że mi dzieciństwo odebrała - bo to jednak rok dzieciństwa a z drugiej jakbym poszła normalnie to objęłaby mnie ta powalona reforma szkolnictwa i gimnazjum :no: A tak poszłam sobie trybem 8 + 4 i starą maturą i jestem szczęśliwa :-D

Moje dziecko maltretuje mnie od 20 min żebym jej puszczała w kółko:
[video=youtube;YyG4AFzl4Dw]http://www.youtube.com/watch?v=YyG4AFzl4Dw[/video]

Witam wieczornie. Moja młoda już śpi miała dziś przedstawienie jasełkowe w przedszkolu. Przyszłyśmy o 17 a ona do mnie, że chce kolacje , kompanie mycie ząbków i chce iśc spać bo jest wykończona no i już śpi. Mąż w pracy więc wieczór mam dla siebie.

Sol. Trzymaj się i uważaj na siebie. Mała romantyczka. Moja bardziej gustuje w przebojach Jesteś szalona

Ostatnia edycja:
MARAN- cześć ,jak tam sie kulasz???

SOL- zaraz podam nazwe tylko sama sie tu obeznam:eek::-p

GUSIA- cześć ...no to masz wieczor dla siebie :)

Ostatnia edycja:
gusia - ona mnie o tą perkusję maltretuje :-D Ale fakt kawałek mają zupełnie romantyczny :-D

maran - jak żyjesz dzisiaj bidulo niewyspana?

Spadam pranie powiesić :-)

Dzięki dziewczyny - ale ja nie wiem czy się w kolejnym cyklu uda. Nacisnęłam cycka i znowu leci płyn :( Do @ conajmniej tydzień więc czy te plamienia już teraz są zdrowe?

Kocurku
to nie wgryzanie fasolki - dokładnie takie samo coś miałam miesiąc temu - i jak zaczęłam analizować to zawsze mam plamienia na jakieś 5-6 dni przed @. Tylko, że do tej pory sądziłam, że to nic takiego.

Maran dzięki za wyjaśnienia. Nie wiem czy się nie skuszę na te testy, ale najpierw muszę zobaczyć czy przyczyna nie tkwi gdzie indziej.

Czy można brać CASTANGUS na własną rękę bez konsultacji z lekarzem?

Ostatnia edycja:
sol : ja myslalam z ety w moim wieku a ty rocznikowo rok mlodsza! ja mialam byc ze stycznia 86 a jetsem pazdziernik 85
i tez mnie ominela reforma gimnazjum bogu dzieki
4 letnie liceum i stara maturka :cool2:

lil, ja podejzewam, ze to prolaktyna. Badalas ja? wycieka z cyca caly cykl, czy tylko w 2 polowie?

a moze zacznij lakac Casta? powinno wyregolowac i nie bedzie plamien. Ja tez tak sobie ladnie podreperowalam cykle. Niestety teraz znowu sie rozjechaly...no ale bedzie dobrze ;-)

SOL wpisz sobie meble bog-fran jak Ci sie otworzy to wejdz w WYBIERZ GRUPE MEBLI i jak sie otworzy to masz spis i kliknij na ELF:tak:

OTWORZY SIE 1-SZA STRONA I TAM BEDZIE LÓZKO, z boku masz kolejne strony to na 2-giej bedzie komoda-po prawej stronie fotki a na 3-ciej stronie masz biurko:tak:mam nadzieje,ze Ci sie uda;-):-)

moze od razu wpisz meble bog-fran system ELF

gwiazdeczka- CZEŚĆ:)
LIL- ja bralam Castagnusa sama bez gina

Ostatnia edycja:
reklama
Gwiazdeczka leci tylko w drugiej połowie cyklu. Mówisz, że mogę spokojnie brać ten Castagnus? Co znaczy, że Tobie się cykle rozjechały? Przestałaś ten lek brak? Kurcze ja nie chcę, żeby mi się coś rozjeżdżało :(( Teraz chyba zacznę czekać na menopauzę dosłownie, albo wezmę anty....Ale tak teraz w złości tylko mówię. Nadchodzi najtrudniejszy moment cyklu pełen zwątpienia i złości.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry