• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam serdecznie i GRATULUJĘ dwóch kresek Misia i Haniamm2:-)
Ja dziś w pracy więc będę okazjonalnie wpadać. Ogólnie dziwnie się czuję bo w niedzielę byłam pewna, że jajeczkowanie już było ale jajnik boli mnie dosłownie do dnia dzisiejszego. W poniedziałek wieczorem ledwo siedziałam i ledwo się podniosłam we wtorek rano:eek: Nie wiem co jest grane. Tempki nie mierzę ale śluzu brak od niedzieli. Normalnie jestem pod jednym wielkim znakiem zapytania. Liczę nadal na cud.
mama czy Ty codziennie latasz z odkurzaczem???:confused: Co post to słyszę o odkurzaczu... nie ja nie mam nic przeciwko ale chyba normalnie błysk u Ciebie, że jak w lustrze się przeglądać można :-)
Ktoś mnie na pierożki zapraszał ...kto kto...szybko proszę potwierdzić;-) życie za pierożki świąteczne takie odsmażane:-)
Miłego południa i popołudnia życzę. Ja jutro z samego rana progesteron i prolaktynę lecę robić. Liczę, że wszystko ok wyjdzie.

reklama
Mama -następną wizytę u lekarza mam 04.01.2011r., usg na przezierność karku, także potem będę się chwalić, dziś robiłam wyniki i strasznie mnie pokłuli;-).jak ja tego nie cierpię, ale trzeba się poświęcić:-). pozdrawiam

haniamm : gratuluje serdecznie!
zgadzam sie z mama : wrzesien to piekna pora na dzidzie :)
ja uwielbiam wrzesien-pazdziernik i swiateczny grudzien :)

mama : no szkoda ze tak daleko bo zebys ty wiedziala jakbym sie chetnie z toba spotkala na kawe i pogaduchy!!!! :(
ide karmic synka i spakowac go 'lulu' :) i poczytac!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))

josephine dziękuję :-) pewnie, że wrzesień piękny tylko, że doczekać się nie można :-D
muszę zmykać dziewczyny , miłego dnia, wlecę pewnie wieczorkiem

JOSEPHINE- no ja tez chetnie bym Cie wysciskala:))ukochać Poldusia!!
PAULINA- no to czekam na info z wizyty!
HANIA-piekny suwaczek i... jesli mialas 24 ostatnią @ to termin Ci wychodzi na 1 wrzesnia:)na pierwszy dzień szkoly :):))))

PALEMKA- milego buszowania w Ikea!!

NIKUSIA- ja pisalam dziewczynom na wątku o objawach ale zaraz skopiuje posta i tu wkleje to zobazysz jak jest u mnie bo....mnie tez wciąż boli lewy jajnik a owulke mialam w weekend :):)))

i tak-ja codziennie odkurzam dól,gore co 3 dni.a na dole mam ciemne panele i jak pies przebiegnie i mu klaki spadną ,albo dzieci nakrusza ciastkami ,albo.........to mnie trafia i tak juz mam ,ze codziennie odkurzam-dlatego mam odkurzacz taki bezworkowy bo na worki bym zbańczyla :))

NIKUSIA- tak to u mnie wygląda:
ja chcialam czekać ten cykl i nastepny,zeby organizm "odpcząl" po ostatniej ciąży,ale....14 grudnia mialam poronienie-czyli 1d.c.a tydzień pozniej czulam mega!!!!lewy jajnik(wieczorem)tak typowo na owu jak boli-to byl 8d.c. rano pojawil sie śluz,taki rozciągliwy gęsty,mętny-początkowy plodny śluz...pogadalam z moimi dziewczynami staraczkami i stwierdzily ,ze nie ma na co czekać i dzialać bo przeciez zadnego zabiegu nie mialam ,nic sie nie musi wygoić a organizm mi pokazuje,ze jest gotowy,wiec mam dzialać.
tak wiec w 9d.c. bylo dzialanie..
w 10d.c. śluz zrobil sie przezroczysty,nadal ciągliwy ,ale taki typowo plodny..
w 11d.c.taz taki byl i dzialaliśmy:tak:
caly ten czasu czulam lewy jajnik czaaaasem prawy zakul
w 12 d.c. (w sobote-tą co byla)śluz wieczorem zanikl

ja mam cykle 25-27 dniowe-wiec obstawiam ,ze owu byla sobota/niedziela...
nie kupilam testow owu,nie mierzylam tempki,nie bralam Clo na owulke bo nie liczylam na dzialania w tym cylku,ale skoro jajkni pracowal i śluz piękny sie pokazal to zadzialaliśmy te 2 razy..

od poniedzialku czuje wciąz klucia po lewej stronie,czasem zaboli jak na @ podbrzusze..

dziś mam 16d.c rano zmierzylam tempke(na dole ) i mam 37 jesli dojdzie do zagnieżdzenia (a to jest okolo 6 dni po owulce) to w okolicy weekendu teraz tempka powinna jeszcze podskoczyć-jak bedzie zobaczymy.skoro mam 37 to znaczy ,ze owu byla,ja tempka mierze sporo czasu i wiem ,ze jak mam "Pusty" cykl to nie mam więcej jak 36.5 36.6. na początku cyklu mam 36.3 36.4 tak wiec taka temperatura jak dziś mnie cieszy..

jak skonczyl sie śluz plodny w sobote to ndz.i poniedzialek bylo sucho a teraz mam taką wodnistą wydzieline,nieciągncą jak teraz gdy bylam w ciąży-normalnie nastawilam sie na ten cykl ,ze musi sie udać!!!!

dlatego prosze o &&&&&&&&&&& i cieple myśli..

termin @ mam na 8 stycznia................

ACHA od kilku dni sprawdzam szyjke i pamietam jak kiedyś Martusia wstawila schemat jak wygląda szyjka w poszczegolnych dniach cyklu-jesli nie ma ciąży to dzień ,dwa po owu schodzi na dol i jest nisko-ja jestem 3 lub 4 dni po owu i mam wyyysoko:)) a ta wydzielina jest taka bardziej mleczna(jesli chodzi o kolor)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mama :-) ja nic nie chcę mówić ale.... &&&&&&&& oby się udało!!!!
Co do latania z odkurzaczem to ja mam podobnie ale z mniejszą intensywnością... znaczy się jak pies był w domu to i z odkurzaczem i z mopem latałam...ale dzięki Bogu już na dworze mieszka więc :-)
Mam złe przeczucia co do siebie....ale dopóki @ nie ma...to się łudzę!!!Tak bardzo bym chciała, żeby się udało..może za bardzo...

Witajcie staraczki kochane. Ślę wam porcję chłopaczkowych fluidków na nowy dzień~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Witam sie i ja. Daawno mnie tu nie bylo. Po przeprowadzce nie mielismy nawet sygnalu tv...stad moja dluga nieobecnosc.Pamieta ktos jeszcze dziewczyne, ktora, zeby byc na bierzaco przeczytala prawie caly watek? Chcialabym poinformowac kochane staraczki i przyszle mamusie, ze udalo nam sie zafasolkowac! :)) ) praktycznie bez staranek, bo ciaze moj gin wykryl podczas rutynowego badania przed swietami, a mielismy zaczynac w grudniu... Tak sie ciesze!!!

reklama
NIKUSIA- dziekuje,tez licze ,ze bedzie dobrze,ale ...trzeba czekać..

A Ty czemu masz zle przeczucia-ladne masz objawy,wiec ja za Ciebie tez zaciskam &&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A na kiedy masz termin @???

LIBBY- no to kochana Ci sie udalo:-D:-D:-D:-Dale musialaś byc zaskoczona co???no gratki!!!:tak::tak:to ktory masz tydzień??

WISIEŃKA- dzieki-nalapane i czekam na wiesci po odebraniu wyników:tak:&&&&&&&&&

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry