• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mama no tak to już z nami jest :-) też tak mam, że od razu chciałabym wiedzieć :-) a to nie tak łatwo :-)

Pysia nieregularne, tzn, jakie, możesz napisać? np. ja miałam 28, 29, 26, 29, 27 ten ostatni. i wzięłąm pod uwagę ten najkrótszy.

reklama
mama - tu jesteeeem !!!! hehe :-D obiada robiłam, piers z kuraka w sosie pieczarkowym a do tego kupiłam takie gotowe ćwiartki kartofli do podsmażenia na patelni-nie polecam, naprawde nie zbyt smaczne ... Krzysia mam prosbę, od następnego cyklu chce zacząc miezryc temperature, zacząć brac castagnus oraz zacząć stosowac te testy co mi pisałąś (rozmumiem, ze mogę je kupic w aptece ? ) w zwiążku z ta prośbę , chcę spytac czy mogłabys mi napisac jakim termometrem mam mierzyc ta temperaturę , o jakiej porze itd itp - pytam Ciebie, bo wiem, że jesteś obeznana ... mi niesetety los w żaden sposób nie pomógł, muszę sobie sama pomódz ...

pysia sergi pszczółka - witajcie !!!;-)

sol - miło na Was popatzreć, aż serce ściska !!! Pozdrawiam serdecznie !!!

Hej Palemko dobrze, że sobie pomożesz :-) może wtedy będzie lepiej.

Pysia, to ja bym wzięła pod uwagę ten 27 dniowy cykl i zaczęła testować w 9 dc. Tak pisała wczoraj Mama, że tak robiła. Niby piszą że przy 26 trzeba zacząć od 9 dc, a przy 27 od 10, ale lepiej zacząć ciut wcześniej, ja wczoraj zrobilam i miałam dwie, tylko testowa jaśniejsza. Być może trzeba będzie dokupić testy.

kochana moja Palemko-na allegro są specjalne termometry owulacyjne za pare zloty-dziewczyny na wątku o objawach o nich ostatnio pisaly i stąd wiem..ja używam klasycznego rtęciowego.
ja zaczniesz mierzyć tempke to radze nie pić wieczorkiem alkoholu bo podwyższa tempke falszywie-wiec 1 cykl sobie daruj ,zebys miala rozeznanie-cykl dzieli sie na II fazy-pierwsza od @ do owulki-ja mierze jak mi sie @ kończy...zrob sobie rozpiska z d.cyklu i z temperaturą( ja mam taki swoj dyżurny zeszyt jeszcze od Zuzy mierzenia :)) )w I fazie tempka jest dośc niska potem następuje najniższa tempka w I fazie i skok-to owulacja i potem masz II faze wyższych temperatur.jesli jest ciąża to tydzień od skoku masz lekki kolejny skok co znaczy,ze doszlo do zagnieżdzenia i jak w terminie kolejnej @ nie spadnie to testuj.

tempke mierzymy zawsze tym samym term.w tym samym miejscu ( ja na dole;-) tak najlepiej)i o tej samej porze-ja o 7.30 -przed wstaniem z lóżka..musi być minimom 3 godzinny spoczynek..
tyle narazie jak masz pytania kochana to pisz-jak mogę to pomoge:happy:

PSZCZOLKA- i bardzo dobrze zrobilas-nalezy brac najkrotszy cykl pod uwage przy testach owu:tak:

ja zmykam na chwile ,pewnie wlece wieczorkiem.ide sie legnąć;-)

Cześć Palemko :-)

Ja też mogę Ci podpowiedzieć co nieco ;-)
Termometr najlepiej elektroniczny kupić i taki, który pokazuje 2 miejsca po przecinku (jest dokładniejszy, pokazuje np. 36,78 stopnia zamiast tylko 36,7 ;-) ). Najlepsze do mierzenia są specjalne termometry owulacyjne, do tego ponoć najlepszą firmą na rynku w tej chwili jest Microlife. Tutaj podaję link do sklepu internetowego, gdzie możesz zakupić termometr owulacyjny tej firmy :tak: Termometr elektroniczny MT 16C2 - owulacyjny | Dla dorosłych i seniorów | Termometry elektroniczne | Sklep medyczny Elmedico Oczywiście poszukaj jeśli chcesz w aptekach, ale pytaj o termometry owulacyjne lub elektroniczne z 2 miejscami po przecinku ;-)

Temperaturę należy mierzyć zawsze po minimum 3 godzinach nieprzerwanego snu, rano, o stałej porze przez cały cykl i przed wstaniem z łóżka. Najlepiej położyć go koło łóżka w zasięgu ręki albo pod poduszką, żebyś nie musiała wstawać specjalnie po niego (tak nie wolno, bo się temperatura może podnieść :no: ). Co do interpretacji wykresu temperatury, zajrzyj do linku który przesłała Pszczółka jak sie robi dzieci no i zapraszam do serwisu www.skarbmamy.pl w którym możesz prowadzić swój własny wykres :tak: Tam jest też mnóstwo fajnych dziewczyn, które udostępniają swoje wykresy i możesz popodglądać i porównywać w razie czego, a one Ci doradzą i odpowiedzą na pytania ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pysia tak będzie najlepiej :-) daj znać jaki wynik. Jutro kupisz te testy? ja sie zarejestrowałam w aptece doz.pl, tam zamaiwiasz co chcesz i odbierasz w najbliższej Tobie aptece dbam o zdrowie. Przez internet są tańsze wszystkie leki, bo za testy co MAMA dałam 20 zł, a w aptece 25 zł. Idę położyć Natalkę spać. Wrócę później :-)

Palemka za Ciebie też trzymam &&&&&&&&&. Też napisz wyniki, ok? Ja na razie nie mierzę tempki, ale może też zacznę :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry