• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
maran - jaki slodziak nieziemski!!! i ta minka jeszcze! bóstwo! a mi sie wydaje czy ona jest do Ciebie niewiarygodnie podobna? bo atrze na zdjecie malej i Twoj awatar i normalnie podobienstwo powala mnie z nog!

gumisia - faza lutealna - od owulacji do pierwszego dnie miesiaczki, rozumianego jako pierwszy dzien krwawienia, nie plamienia.

rurka - 2-3 dni radza wszystkie zrodla :) pamietaj, ze plemniki moga przezyc w Twoich drogach rodnych nawet 72h, wiec nawet jesli przytulanie jest na 2 dni przed owu, to jest szansa na fasolke. Plemniki wpuszczone w drogi rodne kobiety zaczynaja dopiero dojrzewac, musze zdobyc sile, zeby sie przebic wewnatrz jajeczka. A statystycznie najwieksze szanse na poczecie sa przy stosunku na 24h przed owu.
Zanim zaczniesz marudzic o IUI radze Ci poczytac troche i sie w temacie doedukowac i wlaczyc chocia zmierzenie temperatury i/lub testow owu i w ten sposob znacznie zwiekszysz szanse na poczecie.
A jesli nei wierzysz mi i gumisi w te czeste przytulania to spytaj swojego gina :)

jestem :)

podzialane;-):-),teraz Tomi szykuje sie na siatke,dzieci po kolacji ,zaraz sie konczy bajak i do spania:)

MARAN- raz jeszcze gratki i slodziak maly śliczny-ukochać:tak:

SOL- my pogadalyśmy:tak:
POK- zaraz Ci wyśle pw bo maile nie umiem:sorry::baffled:wiem siara,ale nie umiem:-D

MARY-BETH- czy Ty nam napiszesz jak tam w nowej pracy?????????????????

Dziewczyny ja wam wierzę, ja się po prostu boję, że stracę swoją szansę :(

Ale znalazłam na necie ciekawy artykuł: "Komórka jajowa może zostać zapłodniona w ciągu 24 godzin od owulacji, a średni czas przeżycia plemników w drogach płciowych kobiety wynosi 48 - 72 godziny. A więc, jeśli chcesz na pewno zajść w ciążę powinniście współżyć codziennie, zaczynając na dwa dni przed przewidywaną owulacją (na wypadek, gdyby była wcześniej) i kontynuując przez cztery następne (w razie gdyby się spóźniła)."

Jeśli w tym miesiącu nam nie wyjdzie, to w przyszłym zastosuję się do waszych wskazówek :))

mama - jak to nie umiesz mejla? :) no dobra, nie bede sie smiac ale to banalnie proste. wpisujesz adres, wiadomosc i klikasz "wyslij" :)

rurka - rozne zrodla roznie mowia co do czestotliwosci ale jak sobie poczytasz o procesie dojrzewania zolnierzykow to wychodzi wlasnie 2-3 dni. aczkolwiek w trakcie dni plodnych lekarze czasem zalecaja codziennie (ale nie wiecej niz raz dziennie).
"Ja wam wierze ale nie chce stracic swojej szansy" - sama sobie tym zdaniem przeczysz. Jak wierzysz, tzn, ze wiesz, ze nasze rady zwieksza twoje szanse a nie zmniejsza...

Ostatnia edycja:
na serio rureczka mnie tak kazal lekarz wiec go grzesnie slucham,
pok a skad mam wiedziec ile u mie trwala ta faza jak ja owulacji nie zauwazylam :P hmm a cos z tych danych co ci podalam jestes w stanie wydedukowac?:)

RURKA- mi też gin powiedzial ,ze co 2 dni wystarczy wlasnie z tych powodów co Pok napisala-nasze dzieci tak zostaly poczęte-w obu przypadkach starania byly w 10,12 i 14 d.c. przy 28 dniowych cyklach :)zawsze wieczorem po pracy-wiadomo :)
i jak widać raz syn a raz córka :))

GUMISIA- mam nadzieje,ze humorek juz si:)??

mamitka a dziekuje juz lepiej, chociaz dookola pelno zyczliwych ktorzy staraja sie jednak mnie z rownowagi wyprowadzac a ja jakas nerwowa od wczoraj jestem doslownie jak bomba z opoznionym zaplonem :)

reklama
W takim razie, jeśli to będzie konieczne, w następnym cyklu będzie co 2 dzień ;)

Chociaż pamiętam jak Asionek pisała, że oni codziennie i proszę, fasolka jest :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry