• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
POK- w składzie sosu mam:pestki dyni roztłuczone(uwielbiam dynie i słonecznik),sól ,cebulka,czosnek,papryka słodka,bazylia,koperek(taki z torebki)tymianek troche majeranku i pieprz-to mieszasz z wodą 100ml i dodaje 2,3 lyżki oliwy -mieszam i wlewam do garnka i na małym ogniu chwilkę przegotuję..jak mam to dodaję troche pomidorków z puszki bez skórki...

jak sie przegotuje dodałam śmietanę i potem makaron -wymieszałam w garnku i gotowę-a smak super-czosnkowo -bazyliowy:))

ja mam w domu całą maseeeee przypraw wiec kombinuję :))
bazylię mam w kostką z Knorra np..

JOS- ale sie rozpisałaś-a jak tam foto??zrobione??

JUST- pewnie,trzeba być optymistą-przyjemności w szukaniu przepisów:))

ja najbardziej latem lubie właśnie truskawki świeże z kefirem-mieszam blenderem -no ..niebo w gębie..

a jak mam gdzieś wagę to robie ze śmietaną 18 % :))

Ostatnia edycja:
reklama
jose tak to jest ze przyjaciol prawdziwych poznaje sie w takich sytuacjach, ja tez teraz widze wyszlam za maz i zostali ci przyjaciele ktorzy powielaja styl zycia i maja podobne problemy a kolezanki ktore jeszcze u mamusi mieszkaja maja wsio pod nos i imprezuja nie ta na tyle otwarte wiec ograniczyly sie do towarzystwa ktore zyje jak one, i jakos nie ubolewam bo w pewnym momencie nie mialam z nimi o czym rozmawiac, kilka jest z innych miast, wiec wiaodmo ze jak sie spotkamy po czasie to zawsze jest co opowiadac ale to juz nie to co dawniej, a jakby sie pojawilo dziecko to juz w ogole :P

oj mama... nie nie nie nie to nie jest pesto w takim razie. ja to wloska kuchnie kocham i szanuje :))) to Twoje to po prostu autorski sos do makaronu :DD:D:D:D:D

JOS- ja mam tak sam jeśli chodzi o prace-ludzi w oczy koli ,ze ja mając 2 dzieci nie musze pracować...
Tomi zarabia na tyle ,ze spokojnie dajemy rade-ja nigdy nie stawiałam na dobra materialne-nowe super auta i co rok wymiana sprzetu agd i takie tam...my nie potrzebujemy kokosów-jakkolwiek to brzmi.

od czasu jak mamy 2 dzieci pracowałam rok i widzieliśmy ile trzebabyło poswiecić zebym pracowała ,wiec świadomie wybralam bycie w domu z dziecmi i wychowywanie moich wyczekanych dzieci...

POK- no do włoskiej kuchni to mi daleko :))jak robie bolonese to pewnie tez ma niewiele wspolnego z "prawdziwym"włoski ,ale nazywam je spagetti bolonese..tak jak to pesto-pewnie wiele mu brakuje do włoskiego ,ale jest smaczniste:))

Ostatnia edycja:
Poszłam robic fotki ciuszków co kupilismy dla młodego a wy tu całe tomy napisane.
Paulinka to &&&&&&&&&&&&&&&&& za połówkowe
Wiolka na 1 usg powiedzieli, ze chłopak na drugim, ze dziewczynka, ja się trzymam wersji chłopak tak czuje od poczatku
mama to na bezsennośc dzwon do Wisieńki
jos witaj skarbie

Wiem, ze jesteście w większość na etapie staranek ale mnie strasznie ciekawiło co dziewczyny kupuja maluchom więc wklejam wam fotki a wy się zapatrzcie.

pok : dokladnie tak jak napisalas : sa rozni ludzie, wszedzie. ale przede wszystkim te 2 imigracje roznia sie w czasie i charakterze i to jest pewnie sedno porblemu... szkoda no ale coz...

mama : foto jets super
ktos tam wyzej chyba pszczolka kazal mi sie umiechac
a to nie moje foto tylko synka!!!!! no i wlasnie z usmiechem byl porblem :) 20min na krzesle bo poldus mial mega zabawe i sie smial do rozpuku
pan mu mowi zamknij buzie wyprostuj sie patrz tu
a on powtarza albo mu dopwiada 'nieeeee, nie tuuu" no szok... az sie spcoilam ale zdjecie jest :) 2 dowodu, 2 dla rodzicow i 2 dla dziadkow z polski, reszta niech sie wypcha ;) hehehe

wisienka : dalas usmiech maniaczce! kocham cie za te fotki :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) cudo !!!!!!!!!!!!!! :*

cudne :) ja uwielbiam takie rzecyz i od dwoch lat raz na jakis czas cos przemyce :) tylko jak pokazuje przyklad wioli nie wiadomo w jakim kolorze kupowac do ostatniej chwili :)

reklama
jos Poldus stwierdzil ze drugi raz go nie wezmiesz tak szybko do fotografa to pousmiechac sie chcial:-)
wisienka..... piekne....ojeju juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne znowu takie malenstwa kupowac
gumisia ale zawsze mozna kupowac w neutralnych koloracg zolte, zielone, kremowe, biale....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry