• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wisienka - 20 tydzień :szok: przecież dopiero był 15 .... kiedy to zleciało ? ???
Pewnie jak mnie nie było ..... Ubranka rozkoszne :-)

Boże ciekawe ile jeszcze mi przyjdzie czekać ??? Mogłabym już mieć roczne dziecko, albo przynajmniej półroczne ... a tu pustostan ...

reklama
wie wiem wiolu bo ja tez takie przewaznie kupuje, choc,,, dwa odstepstwa od normy sie znalazly, ryzyk fizyk najwyzej komus dam w prezencie :)

mama : ja cie doskonale rozumiem!!!! u mnie podobnie, ludzi tez boli ze siedze w domu a mam tylko 1 dziecko! ostatnio zyczliwa kolezanka mnie uswiadamiala ze siedze w domu z synkiem a latka mijaja, emerytura sama sie nie stworzy a "pani domu" to najbardziej niebezpieczny zawod swiata !
moze to brzmi chamsko ale po jaka cholere (nawet gdybym nie chciala najzwyczajniej w swiecie wychowac/odchowac moic wlasnych wyczekanuych dzieci) ja mam isc do pracy? czy z 1 czy z 5 tka dzieci tak samo wroce z pracy po dobranocce, kapieli i kolacji, bo tu sie pracuje do 18h30-19h30 MINIMUM
po tam mam robic dzieci zeby nainia je wychowywala? ja rozumiem ze czetso ludzie musza pracowac w dwojke i nikgoo nie krytykuje
ale szlag mnie jasny pieronski trafia jak ktos mi mowi jak mam zyc i krytykuje moj styl zycia, moje zyciowe wybory!
ja nie musze i nie ide do roboty, proste! :)
a tak na marginesie idac do pracy na caly dzien zeby oddac prawie 50% na podatki ( we francji nie ma oddzielnego opodatkowania jesli sie jest makzenstwem bez podzialu majatku, wiec musze oddac tyle co maz tylko ze zarobie 10 razy mniej) z tego co zostanie 30% niani, 5% na transpotrt i 10% na obioad poza domem (kosztowna sprawa!) to bylabym najzwyczajneij w swiecie glupia :)
nie pojde do pracy po to zeby mi zostalo 100 czy 300 euro w kieszeni
choc znam zony kolegow z meza pracy ktore chodza do pracy tylko po to zeby wydac na nianie i podatek cala pensje, a jedna jest wybitna : do niani jeszcze musi doplacic z pensji meza :) a prauje na caly etat
no ale tro ich wybor, one pracuja dla 0-100 euro dlatego ze NIE CHCA byc w domu z wlasnymi dziecmi, wola kariere - no i ok. to ich wybor, jak maja byc w domu nieszczesliwe i dzieci za to placic to tak jest lepiej
kazdy ma swoj sposob na zycie
i nie przejmuj sie ze tobie mowia
ja wychodze na leniwca ktory nie pracuje choc ma juz duze samodzielne wzglednie dziecko
i co z tego? wole miec spokoj w glowie, usmiech na twarzy mile spedozny czas z synkiem a nie bieg stres wrzoda
a do tego jeszcze maz szczesliwy na zone w formie nie narzeka :) wiec pasi wszytskim :)

wisienka : dziewczynka w blekitach to sama rozkosz
jak bede miec core to moja tez tak bedzie biegac, i nie tylko dlatego ze blekity beda po poldusiu :) kupie jej tez, co z tego ze chlopakowe jak sliczne
a ja uwielbniam wogole beze karmlkowe i wszelkie unsiexy
no i blekity z siwym :)

PALEMKO- bedzie dobrze-jesteś pod opieką gina..porobisz badania ...bedzie si!!:)

WISIEŃKA- idz ,gotuj:)&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za czwartkowe usg i żeby dzidzia pokazała Kim jest :))

Ja zrobilam kawe i musze sie legnąć na kanape bo najadłam sie jak bąk

Palemka będzie dobrze - nie licz ile dzidzia mogłaby mieć, nie patrz na tygodnie innych - rób dla siebie miłe rzeczy i przytulaj się dla przyjemności - a nam zostaw trzymanie kciuków!

Ja dziś kurcze nerwowa taka, spóźniony zapłon mam - a Wiolce chciałam odpisać - NIEZŁA DRZEMKA PORANNA HEHE!

Idę smażyć naleśniki, ale coś czuję, że dziś będą się przyklejać, noż urwał dziad nać...

mama : ja cie doskonale rozumiem!!!! u mnie podobnie, ludzi tez boli ze siedze w domu a mam tylko 1 dziecko! ostatnio zyczliwa kolezanka mnie uswiadamiala ze siedze w domu z synkiem a latka mijaja, emerytura sama sie nie stworzy a "pani domu" to najbardziej niebezpieczny zawod swiata !
moze to brzmi chamsko ale po jaka cholere (nawet gdybym nie chciala najzwyczajniej w swiecie wychowac/odchowac moic wlasnych wyczekanuych dzieci) ja mam isc do pracy? czy z 1 czy z 5 tka dzieci tak samo wroce z pracy po dobranocce, kapieli i kolacji, bo tu sie pracuje do 18h30-19h30 MINIMUM
po tam mam robic dzieci zeby nainia je wychowywala? ja rozumiem ze czetso ludzie musza pracowac w dwojke i nikgoo nie krytykuje
ale szlag mnie jasny pieronski trafia jak ktos mi mowi jak mam zyc i krytykuje moj styl zycia, moje zyciowe wybory!
ja nie musze i nie ide do roboty, proste! :)
a tak na marginesie idac do pracy na caly dzien zeby oddac prawie 50% na podatki ( we francji nie ma oddzielnego opodatkowania jesli sie jest makzenstwem bez podzialu majatku, wiec musze oddac tyle co maz tylko ze zarobie 10 razy mniej) z tego co zostanie 30% niani, 5% na transpotrt i 10% na obioad poza domem (kosztowna sprawa!) to bylabym najzwyczajneij w swiecie glupia :)
nie pojde do pracy po to zeby mi zostalo 100 czy 300 euro w kieszeni
choc znam zony kolegow z meza pracy ktore chodza do pracy tylko po to zeby wydac na nianie i podatek cala pensje, a jedna jest wybitna : do niani jeszcze musi doplacic z pensji meza :) a prauje na caly etat
no ale tro ich wybor, one pracuja dla 0-100 euro dlatego ze NIE CHCA byc w domu z wlasnymi dziecmi, wola kariere - no i ok. to ich wybor, jak maja byc w domu nieszczesliwe i dzieci za to placic to tak jest lepiej
kazdy ma swoj sposob na zycie
i nie przejmuj sie ze tobie mowia
ja wychodze na leniwca ktory nie pracuje choc ma juz duze samodzielne wzglednie dziecko
i co z tego? wole miec spokoj w glowie, usmiech na twarzy mile spedozny czas z synkiem a nie bieg stres wrzoda
a do tego jeszcze maz szczesliwy na zone w formie nie narzeka :) wiec pasi wszytskim :)

JOS- amen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam takie samo zdanie!!jak pracowałam to od 9 do 21 był otwarty salon bo to w Centrum Handlowym-tak jak ma Mary-beth..ale jeszcze 30 minut dojazdu i powrotu i nie bylo mnie w domu 13 godzin !!!!!!!!!masakra-fakt ,co drugi dzień ale jak mialam wolne to nie wiedziałam czy odpocząc(bo to moj wolny dzień) czy nadrabiać pranie,czy spedzić czas z dziecmi czy gotować-bo lubie rozpieszczać moję familję jedzeniem i wypiekami ..

i tak rok wytrzymałam i powiedziałam-DOŚĆ bo sie zajadę na amen...a potem dzieci mają ubręczoną mamę bo zmeczona ,niedospana i wiecznie zalatana....

tak jak piszesz-nie musze więc nie pracuję -proste.

ale szanuje zarobione przez Toma pieniądze i wydaję rozsądnie -nikt mi nie zarzuci ,ze nie zarabiam ,ale wydawać to umiem...

palemko...doczekasz sie kochana...lekarze napewno wam pomoga....a my trzymamy wszystkie &&&&&&&&&&&za was.
lil dzis tez tak bedzie a ja chcialam jechac na zakupy o 17 i pewnie nie pojade bo ksiezniczka bedzie spac
mama usmialam sie z tego baka...

reklama
mama, jos calkowciei sie z wami zgadzam, podobnie mysle i tez chcialabym tak zyc, i do szalu mnie doprowadza jak kazdy mi daje instrukcje, ze najpierw praca zdobyc jakis pulap i dopiero dzieci, i wiele innych, a my juz dawno z mezem ustalilismy podzial obowiazkow w naszym zwiazku, a ktos jakby mogl to powiedzialby mi jak mam zyc, a wiecie co mi sie wydaje najwiecej do gadania maja ci ktorzy zazdroszcza tego, bo np znam kobiety ktore mysla podobnie ale mezczyzna i tak nie wyobraza sobie zeby jego zona nie pracowala, wiec w glupi sposob jak to jos opisuje pracuja na kogos niestety, a druga rzecz, to wydaje mi sie ze to wlasnie kobiety karierowiczki sa egoistkami, bo polowa z nich woli zaplacic zeby ktos im wychowal dziecko niz byc przy nim 24 na dobre znosic marudzenie zachcianki humory, bolaczki, placze i wiele innych, a tak wychodza na caly dzien spedzaja milo czas z innymi ludzmi, i maja to gdzies, dla nich tak jest wygodniej, bo te ktore zostaja w domu z dziecmi czy dzieckiem bo to nie ma znaczenia wiedza jaka to jest ciezka calodobowa praca, aczkolwiek ja sie spelniam wlasnie w takiej roli, i nie wyobrazam sobie urodzic upagnionego dziecka i odlozyc na polke zeby sobie roslo i wrocic jak ja sie spelnie a ono juz mnie nie bedzie potrzebowac, tylko bede musiala zbierac owoce braku obecnosci rodzica kiedy tego potrzebowalo, ot tak :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry