Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
mama : ja cie doskonale rozumiem!!!! u mnie podobnie, ludzi tez boli ze siedze w domu a mam tylko 1 dziecko! ostatnio zyczliwa kolezanka mnie uswiadamiala ze siedze w domu z synkiem a latka mijaja, emerytura sama sie nie stworzy a "pani domu" to najbardziej niebezpieczny zawod swiata !
moze to brzmi chamsko ale po jaka cholere (nawet gdybym nie chciala najzwyczajniej w swiecie wychowac/odchowac moic wlasnych wyczekanuych dzieci) ja mam isc do pracy? czy z 1 czy z 5 tka dzieci tak samo wroce z pracy po dobranocce, kapieli i kolacji, bo tu sie pracuje do 18h30-19h30 MINIMUM
po tam mam robic dzieci zeby nainia je wychowywala? ja rozumiem ze czetso ludzie musza pracowac w dwojke i nikgoo nie krytykuje
ale szlag mnie jasny pieronski trafia jak ktos mi mowi jak mam zyc i krytykuje moj styl zycia, moje zyciowe wybory!
ja nie musze i nie ide do roboty, proste!
a tak na marginesie idac do pracy na caly dzien zeby oddac prawie 50% na podatki ( we francji nie ma oddzielnego opodatkowania jesli sie jest makzenstwem bez podzialu majatku, wiec musze oddac tyle co maz tylko ze zarobie 10 razy mniej) z tego co zostanie 30% niani, 5% na transpotrt i 10% na obioad poza domem (kosztowna sprawa!) to bylabym najzwyczajneij w swiecie glupia
nie pojde do pracy po to zeby mi zostalo 100 czy 300 euro w kieszeni
choc znam zony kolegow z meza pracy ktore chodza do pracy tylko po to zeby wydac na nianie i podatek cala pensje, a jedna jest wybitna : do niani jeszcze musi doplacic z pensji mezaa prauje na caly etat
no ale tro ich wybor, one pracuja dla 0-100 euro dlatego ze NIE CHCA byc w domu z wlasnymi dziecmi, wola kariere - no i ok. to ich wybor, jak maja byc w domu nieszczesliwe i dzieci za to placic to tak jest lepiej
kazdy ma swoj sposob na zycie
i nie przejmuj sie ze tobie mowia
ja wychodze na leniwca ktory nie pracuje choc ma juz duze samodzielne wzglednie dziecko
i co z tego? wole miec spokoj w glowie, usmiech na twarzy mile spedozny czas z synkiem a nie bieg stres wrzoda
a do tego jeszcze maz szczesliwy na zone w formie nie narzekawiec pasi wszytskim
![]()
Idę smażyć naleśniki, ale coś czuję, że dziś będą się przyklejać, noż urwał dziad nać...