reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Paulinka ja Ci wyżej odpisałam.

Jeju Palemko chudzinko nasza...ja nie skomentuję swojej wagi z wczoraj, bo się załamałam....

Serg z tym ślubem to masz fajny pomysł - a za kolejny cykl to zaciskam mocno mocno kciuki!

reklama
Serg bioderka to mi się już poszerzyły;) i to ładnie-musze ciążowe spodnie nosić bo w moje tyłka nie mieściłam;), muszę dziś wypytać mojego gina o wszysssssstko;)

oki wrzuciłam się w neta i to może byc tzw. rozejście się spojenia łonowego-ortopedyczne schorzenie w ciąży-mam wszystkie objawy-często wskazane do porodu cc

Ostatnia edycja:
paulina ja w pierwszej ciazy nie kupowalam bo troche mi smieszne bylo ze jak to spac nie mozna? ale teraz pewnie sobie kupie, oczywiscie jak uda mi sie zajsc w ciaze
serge prosze juz usuniete... przepraszam ze sama nie usunelam ale sie zagapilam

PAULINA- dobrze ,ze masz wizyte bo faktycznie może coś z szyjką bo jak taki promieniujący ból to może faktycznie juz powinnaś iść na L4 i więcej leżeć..
więzadła więzadłami wiadomo,ze one sie cała ciąże rozciągają ,ale nie można każdego bólu na to zganiać...
a nie nosiłaś Małego ??

ja wczoraj nie byłam pól dnia i dziś nie moge sie w rozmowe wbić..poodkurzałam cały dom ,ale zmykam jeszcze do porządków..
pa

Mama-sama wiesz jak to jest z noszeniem dzieci;) czasami musiałam-cholera nie oszczędzałam się za wiele do tej pory, choć i tak mam wyrzuty że za dużo męża wykorzystuje do pomocy... no nic dzisiaj gin będzie decydował-naczytałam się trochę o kobietkach z tym czymś co ja i wiem że to dopiero może przejść ok 2 tyg po porodzie...

Wiolka-poduchę polecam-warto;) jaka ulga dla kręgosłupa, nie przekrecam się na brzuch i fajnie grzeje, a ja taki zmarźluch

Ostatnia edycja:
Witam się :-)

paulina - palemka dobrze pamięta :-D Więzadła w miednicy się zaczynają u ciebie rozciągać i rozluźniać żeby za 18-20 tygodni umożliwić poród - dodatkowo maluch może uciskać nerwy i powodować taki ból - za kilka dni powinien zmienić pozycję to ucisk się zmniejszy - a ja polecam pas ciążowy np ja taki mam: PAS Happy Mommy CIĄŻOWY wzmacniający r.M (1479042474) - Aukcje internetowe Allegro bo przy Karoli i tak leżałam ale z Emilą łaziłam i miałam ochotę się nogą przeżegnać - na każdy spacer go zakładałam - nie niweluje całkiem bólu ale go osłabia na tyle że możesz funkcjonować :-) A po porodzie zamów sobie masażystę - bo kręgosłup ci już zaczyna siadać kaczuszko :-) A jakby Ci się słońce spojenie rozeszło - co zazwyczaj się zdarza po 30tc albo po porodzie to byś nie wstała z łózka bo byś nie mogła wstać tak by cię bolało - koleżance się rozeszło spojenie w 33tc - do końca leżała w szpitalu w pasie ortopedycznym na boku bo drugi dociążał worek 10 kg żeby docisnąć.

sergi - ten cykl ciebie zrobił w bambuko - ty zrób następny w konia - olej wszelkie mierzenie i... działaj jak często będziesz miała ochotę :-p A co do obiadu uroczystego - polecam - wychodzi dużo taniej a potem w lokalu można poszaleć z młodymi :-) My mieliśmy mniejszą bo na 30 osób imprezkę ale dlatego że wybraliśmy sobie taki termin :-p i nie znaleźliśmy żadnej sali na czas :-D

ewula - to czekamy :-)

mama - ja też cem świeże bułeczki :-)

wiola, lil, palemka - dzień dobry :-D

A ja od dzisiaj słomiana wdowa. Idę robić śniadanie ;-p Potem spadamy na spacer po pieczywko i czekam na odpowiedź od koleżanki czy dzisiaj zajrzy czy idziemy z dzieciakami na spacer.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
oki,doktor google mi już powiedział co mi jest,nawet na bb o tym poczytałam-teraz muszę wypytać o to lekarza i jestem ciekawa jakie on będzie mieć do tego podejście... bo niektórzy uważają że to nic takiego a niektórzy każą leżeć,dbać o siebie,jeść dużo żelatyny (na odbudowę chrząstki) i robią usg spojenia łonowego,z tego co wyczytałam że jeśli się rozsypię powyżej 1 cm to będzie cc,fajnie jak to mój syn ostatnio powiada;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry