reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Balbinka zaczęliśmy staranka, jak radziły dziewczynki - co 2 dzień :) a jakoś niedługo idę do gina na wizytę i skierowanie na hsg :)
a co u Ciebie?

Oliwka musiałam sobie odpocząć od bb i sie skupić na pracy mgr bo za 3 miesiące obrona :(

Staraj się, staraj :cool2: Ja już postanowiłam, że my wszystkie starające w przyszłym roku będziemy mamuśkami :-D

A u mnie bardzo pomału, ale do przodu. Dzisiaj odebrałam część wyników, byłam w poradni genetycznej i wyznaczyli termin na pobranie krwi na 9.05, czekam na @ która się spóźnia, żeby zrobić AMH i FSH a potem to już tylko wymazy i ten kariotyp, którego wyniki pewnie będą w połowie czerwca.
A do Invimedu mam się zgłosić ze wszystkimi wynikami w 20-25 dniu cyklu, także teraz tylko dłuży mi się to wszystko :-(
Już tak bardzo bym chciała wystartować z tą procedurą, żeby coś się działo, wtedy czas szybciej leci, a tak - na razie upuszczam tylko krew ;-)

reklama
jestem, jestem kobietki :tak::tak::tak:

nie poszłam na zajęcia szkoły rodzenia, bo uciekł mi autobus, a teraz musiałbym się przesiadać w dwa inne i to bez sensu, zresztą nie czuję się fizycznie dzisiaj na siłach...:dry: cały dzień latania, kiedy to się skończy??? :szok: doczytałm Was dziewczyny i muszę powiedzieć, że się rozpisałyście kobietki moje drogie :-D

MAMA: stosunkowo udanego wieczoru :cool2::-D

SOL: mierzysz siły na zamiary :tak: kamień spadł Ci z serducha ;-)

KAROLINA: więc jednak Ikea :-D:-D:cool2:

BALBINKA: oby wszystko się udało z tymi szczepieniami

NAGA: zasługujesz na orderrrr :-D

JOS: susz się, susz, żeby kataru nie było :tak:

GUMISIU: za te Twoje kulinarne zachęty, to mam tylko wiecznie ślinotok :-D:-D:-D

RRRURKA: hej!!!:-)

rurka : hej ja pamietalam i nawet pytalam :) a raczej &&& za twoje staranka trzymalam :)
jak sie masz ?

sol : rozumiem... ale jakos tak w sumie mam przekonanie ze jak dwa dzioby sie wyzywi to i dla trzeciego starczy :)
i moze by sie chlopszek trafil do kompletu..? a wtedy o ciuszki bys sie nie musiala martwic - bo ja mam chlopaczka w domu :)
wlasny kat juz macie, a kasa zawsze jakos sie znajduje
ja lubie ciuchy, zakupy, *******y ...sprawic sobie przyjemnosc fajnym zakupem :)
ale wiem, ze moglabym bez tego zyc bez problemu. jakby ktos mi powiedzial ze dostane w prezencie od losu 2 lub 3 zdrowych dzieci, ktore beda calym naszym szczesciem, to bym sie nie wahala i to wszystko oddala za zdrowa i szczesliwa rodzinke :)

Jos :* a dzięki, jakoś leci, w tym miesiącu nie liczę, nie trzymam nóg w górze, nie robię testów, wcześniej tak robiłam i nie pomagało, więc teraz spróbujemy inaczej :))
a jak Poldek w żłobku?

Balbinka a może ta spóźniająca się @ coś znaczy, i już nie będziesz musiała nigdzie chodzić? &&:-D

Mama, to ja proszę o poradę ;-)
W zeszłym roku w maju dostałam pięknego storczyka. Chyba 2 miesiące dyndały na nim kwiatki. Jak przekwitł, ucięłam jak należy i od tamtej pory echo :-(
Raz w tygodniu go namaczam, dostaje odżywkę, wypuścił nawet nowego liścia. Liście są zdrowe, jak patrzę na jego korzenie (bo doniczka przeźroczysta), to też ładne, zielonkawe. I dlaczego mu stroczyś nie kwitnie? :-( Może go jakoś krzywdzę, albo złą mamą dla niego jestem? Poradź proszę
BALBINKA- a gdzie obciełaś ??? przy liściach ???
storczyk jak przekwita to sie go "zostawia" takiego i końcówka zaczyna mu usychać i kwiat "czerpie" soki odżywcze z tego co usycha więc sie nie obcina-dopiero jak wypuści nowy pęd to ucina sie oczko nad nowym pędem...
podlewaj go nadal ..jeśli ma doniczkę przezroczysta to dobrze-korzenie mają światło-jeśli wypuszcza liście to znaczy ,ze "żyje" postaw go w jasnym miejscu ,podlewaj i zobaczysz ,ze sie odwdzięczy:))

RURKA- witaj kochana-jak tam ,siły zebrałaś trochę :)??

Jos :* a dzięki, jakoś leci, w tym miesiącu nie liczę, nie trzymam nóg w górze, nie robię testów, wcześniej tak robiłam i nie pomagało, więc teraz spróbujemy inaczej :))
a jak Poldek w żłobku?

Balbinka a może ta spóźniająca się @ coś znaczy, i już nie będziesz musiała nigdzie chodzić? &&:-D

Jeszcze rok temu pewnie też bym tak myślała ;-) Mało tego, pewnie już testy poszłyby w obroty :tak: ale wyniki mojego M są jakie są i się nie nakręcam. U nas nawet nie ma szans IUI, dlatego czekam na koniec wycieczek po laboratoriach i pragnę działać w kierunku IVF. Jasne, cuda się zdarzają, ale wolę się znowu nie nakręcać i na razie nie sprawdzam kiedy mam owulkę, nie testuję a w sypialni przytulamy się kiedy mamy ochotę a nie kiedy trzeba.
Ale nie powiem.... Fajnie by było :rolleyes: folik to już druki rok łykam :sorry2:

jos - może za parę lat pomyślimy o trzecim - póki co jesteśmy na dorobku a i ja bym wreszcie chciała wyjść z domu nie tylko na plac zabaw z dziećmi :sorry: Może kiedyś :-) Póki co mam dość mając dwójkę :-D Starczy mi porodów na najbliższe kilka lat :-D

oliwka - zaraz pw :tak:

mama - pw :-p wiem że gadałyśmy i to odnośnie tego tematu :-D

RURKA- wiem,wiem jak jest:sorry2:
a Ty przed owu-dobrze suwaczek pokazuje?

nasze bąki już spią ,Tomi idzie z psem i zaraz ...:cool2::cool2:

JUST- no szkoda ,ze nie udalo sie do szk.rodzenia jechać ..ale na bb posiedzisz i tez sie duzo dowiesz :tak:

ja zmykam na dzis:-)
trzymajcie &&&& zeby ~~o ~~o ~~o ~~o dotarły do celu:-D:-D:-D

karaluchy :):))

reklama
rurka: poldus dobrze, dzieki :) juz za mna nie placze :)
ja tez teraz juz niczego nie kontroluje, robie jak jak z poldusiem... wtedy nawet nie wiedzialam z eplodne to oK. 12-14 dni po dacie @ :) i sie udalo w 4 mce a teraz takie schody... wiec juz zadnych temperatur, oszczedzam na testach owu bo to nic daje
nawet jak widze gruba kreche i widze po sluzie ze i kiedy jest owu to i tak nie zachodze... wiec widac nie tylko od tego zalezy, nie wystarcza
mysle ze sila psychiki to moze byc tak dobrodziejstwo jak i przeklenstwo...wiec nie robie juz nic oprocz regfularnych staranek i foliku :)

mama : zadzieraj dobrze nogi ! :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :))))

sol : oki :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry