• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jetsem ale nie mam sil na eseje...

dolanczam do wisienki : zwymiotowalam sokiem marchewkowym ... jeeeeeaaaaa !!! :)
poza tym kolezance zmienili znwo godizny pracy i nie moz ejuz mi pomagac wiec jetsem w pukncie wyjscia : szukam niani i pomocy do domu, koszule od tyg. nieprasowane inne pranie sie pietrzy... i nie moge nikogo znalezc bo wszyscy mieszkaja w paryzu albo w innym dpeartamencie i nie oplaca im sie dojezdzac godizne na 3h pracy... rece mi opadaja doslownie

rurka : ciesze sie z dobrych nowin :)

oliwka : szalesz :)

aha - taka refleksja : dochodze do wniosku z ena tym zadupiu 2à pare km od paryza potrzebny nam dom z dodatkowym pokojem o OSOBNYM WEJSCIU i sanitariach
wtedy problem sie rozwiaze : znalazlabym fille au pair :) i mialabym za pokoj i kieszonkowe pomoc na caly etat ;)
tylko jak ciezko znalezc taki dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dobra zmykam sie uzalac nad swoim losem...

Jos daj adres,jutro będę:)))

reklama
Pszczółko już na nowym :tak: i jest fajnie, codziennie coś przestawiam, kombinuję i muszę się pochwalić, łóżeczko dla Remika jest juz przygotowane, nie wytrzymałam dzisiaj rano :blink:

Jos gdybyś wcześniej szukała niani au pair, to ja bym z miłą chęcią się skusiła :tak: myślałam nad takim wyjazdem, ale teraz jak będzie Remy to sprawa się zmieniła, a szkoda, ja bym miała okazję uczyć się języka i mieszkać w innym kraju, a cóż :sorry2:

Asionku wskakuj do morza, u Was temperatura wody, to nie to co w Bałtyku :-)

Mlodamamusia dzięki :* A jakie spodnie kupiłaś?

just ale fajnie :-) Pewnie teraz podziwiasz łóżeczko:-) A torba do szpitala spakowana? poprałaś już ciuszki?

Dziewczyny Mlodamamusia i Just , Wy za nie długo rodzicie :-D :-D :-D :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pszczółko walizka od tygodnia spakowana :-D a ciuszki poprane, teraz dopieram jeszcze jakieś sztuki, które jeszcze dziś dostałam i które dokupiłam ostatnio :tak: prasuję jak szalona i takie tam różne, co w domu w taką pogodę robić :-) ja tam nie lubię nie mieć zajęcia :sorry2:

A to coś dla naszego Czarnego Kocccurra

Ostatnia edycja:
Just ja też lubię mieć zajęcie, a u Ciebie to chyba tzw."syndrom wicia gniazda" :-)

just : jej skad ty masz taka energie :) ... ja padam! a au pair by mnie bardzo interesowala :) tylko narazie nie mam gdzie zakwaterowac i moze nie bede miala bo takie domy z kawalerka w piwnicy (okno, sanitaria) lub oddzielnym budynkiem-kwalaerka w ogrodzie to mega rzadkosc :)
ale wiesz co... nie to ze namawiam ale jesli mas zochote wyjechac z Pl to probuj, remik cie w niczym nie powstrzyma :)
mozesz znalezc prace na start typu opieka nad dzieckiem+ swoje dziecko w zamian za pokoj i czesc wyplaty
tutaj robi tak duzo mlodych dziewczyn, bo to jets sposob na zarobek samemu mogac odchwoac swoje dziecko, nie oddajac go do niani, nie placac za nianie polowy tego co sie zarobilo, 2/3 na mieszkanie i ledwo co na zycie zostaje :)
nie wiem jak wyglada system socj. w Pl ale tutaj jest on bardoz dobrze roziwniety i jako samotnej matce na pewno by ci sie zle tu nie zylo :)
tylko poduczyc sie jezyka
a pozniej : priorytet do mieskzania panstwowego, wszelkie pomoce :) mysle ze pod tym wzgledem jets tu latwiej niz w PL

oliwka : dziex za propozycje :))))))))))))) szkoda ze nie mozesz sie faktycznie teleportowac :)

reklama
pszczolka : dzieki :)
no wlasciwie myslalam ze juz mnie nie dopadnie... jutro zaczynam 10 tc
2-3 razy mdlosci i raz zwymiotowalam jak narazie :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry