reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
w polsce nawet nie pytaj :wściekła/y: na dzien dobry po przylocie oszlam do fryzjera super fryzjer(mam swoja pania ale daleko od mojego miejsca zamieszkania a tamten w centrum byl i polecany wiec poszlam) mowie pani ze chcialam jasny balejage mialam jeden kolor taki sredni blond i chcialam jasniejsze a pani owszem zrobila 2 blondy ale pomiedzy ciemny braz i tyle zrobila tego brazu ze wyszlam z ciemniejszymi niz weszla :wściekła/y: chcac zaoszczedzic czas wlasnie tak sie zalatwilam i koniec koncow ledwo co upchala mnie ta moja stala pani fryzjerka uff i na szczescie mam juz ok moje kolezanki smialy sie ze przesadzam itp ale to jest moj slub ja chce sie na nim czuc dobrze przeciez 1- dzien taki w zyciu z lekarzem tez ledwo zadzylam bo moja p.gin w szpitalu pracuje i jak ja akurat przyszlam miala 2 ciecia chciala zebym przyszla dzien pozniej ale ja juz wylatywalam i tak tez mnie zbadala szybko ale na szczescie w ogole i dalej umowiona bylam z krawcowa na piatek zeby uszyc bolerko(w czwartek przylecialam) a ona mi ze w pon(we wtorek wracalam ) i co poszlam w pon pomierzyla mnie i na koniec mowi dobra to ja uszyje a mama odbierze wiec nawet nie wiem co bede miala na sobie haha podsumowujac moj pobyt w pl byl do bani :-)

asiuasiu: moja suknie byla szyta w polsce a slub w FR. 4 przed slubem DHL potwierdzil mamie ze doszla, a ja nic nie mialam! ani odebranej przesylki, ani aviso w skrzynce
dzwonilam po firmie, pocztach francuskich, mowili mi ze ktos odebral z amnie suknie... pytalam sasiadow
jeden byl od kilku dni na wakacjach, mialam mega panike ze" to on to odebral i ze mysli z e*******ka i zostawil "na po urlopie"
wkoncu sie okazlo ze paczka sie zawieruszyla na mojej poczcie... a ja juz zaczynalam bieg w poszukiwaniu obojetnie jakiej bialej sukienki byle rozmiar pasowal...
na dodatek spiep**** mi wlosy, facet zamaist zrobic balejazyk to mi odkolorowal ùmoje naturalne: mialam biale jak mleko + rude jak marchewka... ( barwnik wszedl w reakcje czy cusss...) afera ze hej! placz! poprawka u jednego fryzjera: 200 euro, ciut ciut roznicy... w piatek, dizen przed poprawka o innego fryzj, kolejne 180 euro, kolror: w miare normalny! mozna bylo pomyslec ze taki mial byc w planach... po tej historii wrocilam do tego dobrego fryzjera zeby powrocic do mojego natur. koloru! mialam wrocic w grudniu na poprawke, ale babka tak trafila, z enie musialam. juz mi nie widac odrostow :))))
a suknie po tej calej akcjimierzylam dopiero w piatek i bogu dzieki ze okazala sie dobra!

reklama
Hejka dziewczyny! U mnie od wczoraj sypie śnieg i niedługo takie zaspy będą że okna pozasłaniają :/ masakra!! na szczęście mam sesje i egzamin dopiero za kilka dni, więc siedzę w domku :) ale jak mój narzeczony rano wyjeżdżał do pracy to drżałam ze strachu czy dojedzie bezpiecznie!!

A co do ślubu to mnie nie straszcie nawet!! jeszcze nie zaczęliśmy przygotowań a ja już się denerwuję czy znajdziemy salę, orkiestrę itp. Jeszcze dodatkowo jak się uda to będzie dziecko na świecie to będzie jeszcze ciężej, ale damy radę :D musimy! :)

asiuasiu: moja suknie byla szyta w polsce a slub w FR. 4 przed slubem DHL potwierdzil mamie ze doszla, a ja nic nie mialam! ani odebranej przesylki, ani aviso w skrzynce
dzwonilam po firmie, pocztach francuskich, mowili mi ze ktos odebral z amnie suknie... pytalam sasiadow
jeden byl od kilku dni na wakacjach, mialam mega panike ze" to on to odebral i ze mysli z e*******ka i zostawil "na po urlopie"
wkoncu sie okazlo ze paczka sie zawieruszyla na mojej poczcie... a ja juz zaczynalam bieg w poszukiwaniu obojetnie jakiej bialej sukienki byle rozmiar pasowal...
na dodatek spiep**** mi wlosy, facet zamaist zrobic balejazyk to mi odkolorowal ùmoje naturalne: mialam biale jak mleko + rude jak marchewka... ( barwnik wszedl w reakcje czy cusss...) afera ze hej! placz! poprawka u jednego fryzjera: 200 euro, ciut ciut roznicy... w piatek, dizen przed poprawka o innego fryzj, kolejne 180 euro, kolror: w miare normalny! mozna bylo pomyslec ze taki mial byc w planach... po tej historii wrocilam do tego dobrego fryzjera zeby powrocic do mojego natur. koloru! mialam wrocic w grudniu na poprawke, ale babka tak trafila, z enie musialam. juz mi nie widac odrostow :))))
a suknie po tej calej akcjimierzylam dopiero w piatek i bogu dzieki ze okazala sie dobra!

...o rany to współczuję takiej bieganiny,stresu i mega dodatkowych wydatków :szok:
Mój ślub na szczęście przebiegł na spokojnie z wyjątkiem że suknie do ślubu wybierałam 3 dni przed ślubem i szybkie poprawki miałam robione za dodatkową kasę...niestety ehhh :baffled:

agnieszka a jak tam alan? w prezedszkolu? jak dlugo zostaals z nim w domu ?

Alan ok,dziękuję tylko leciutko się nam przeziębił bo ma katar i kaszel ale to nic groźnego;)
Do przedszkola chodzi 4 dni w tyg.po 5 godzin. A zacząl chodzic gdy miał nie całe półtorej roku,początki były trudne dla mnie jako rodzica i dla niego lecz teraz już się przyzwyczaił i jest super:)

Alan ok,dziękuję tylko leciutko się nam przeziębił bo ma katar i kaszel ale to nic groźnego;)
Do przedszkola chodzi 4 dni w tyg.po 5 godzin. A zacząl chodzic gdy miał nie całe półtorej roku,początki były trudne dla mnie jako rodzica i dla niego lecz teraz już się przyzwyczaił i jest super:)

fajnie... kurcze, a ja zamowilam zlobek w 6 tyg; ciazy i do dzis nie mam... tak miejsc brakuje!!! tu sie rodzi tyle dzieci ( najwiecej w europie), ze nie ma po prostu gdzie juz ich budowac, w regionie paryskim. w centrum nowego budynku nie wtsawisz... a jako ze ja chcialam tylko 2-3 razy w tyg; po pol dnia, no to oczywiscie miejsca nie dostalam... bo pierszenstwo maja ci co pracuja i chca na caly tydzien od rana do wieczora... no ale mam nianie z ktorej jestem bardzo bardzo zadowolona;, tyle tylko ze drozej nas to wynosi
ale przedskzole ebde miec, bo tu jest uznawane za szkole, wiec mam normalnie przydzial administracyjny ze wzgledu na wiek (miesiac urodzenia) i dzielnice ( jak najblizej domu).

katar to nic groznego! taka teraz pogoda, ze co drugi cos ma...

uu to ty dopiero mialas przeboje ja sie boje tutaj do fryzjera isc mam nadzieje jeszzce przed slubem leciec do pl :) a jak nie to bede musiala ryzykowac :szok: a suknie mam tylko buty i to bolerko nieszczesne powiedzialam mojemu ze jak sie wkurze to w jeansach pojde a on na to nic sie nie martw ja w takim razie w dresie pojde zeby ci razniej bylo :)

Dokładnie okaże się wśród rodziny i koleżanek także zobaczymy co to będzie...:confused:
Widzę że mnie rozumiesz,dziękuję Ci ;-)

Ja już nie mogę doczekac się do mojego urlopu a tu jeszcze tyle czasu :-(

pewnie ze rozumiem to przykre jak "3-masz" sie z kims kupe lat a on nie ma dla ciebie godzinki
:(

kochane ale naskrobałyście, zaraz nadrobie ale najpierw wkleje to co udało mi się stworzyć z blogiem , na szczeście drugi towar doszedł i mam mnustwo ciuszków, potem porobie zdjątka i wkleje na bloga
SZKRAB ZAPRASZA: Pierwszy post :)
super mam nadfzieje ze beda wysylki za granice??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
uu to ty dopiero mialas przeboje ja sie boje tutaj do fryzjera isc mam nadzieje jeszzce przed slubem leciec do pl :) a jak nie to bede musiala ryzykowac :szok: a suknie mam tylko buty i to bolerko nieszczesne powiedzialam mojemu ze jak sie wkurze to w jeansach pojde a on na to nic sie nie martw ja w takim razie w dresie pojde zeby ci razniej bylo :)

dobre z dresem! my tez mielismy tylko cywilny i dlatego chcialam miec biala suknie, bo wiedzialam ze weselicha nie bedzie
ja nie znosze wesel, stresuje mnie to... jelsi zdecydujemy sie na koscielny kiedys, a pewnie tak, to beda obecni tylko : my, ksiadz i swiadkowie
i najlepiej gdzies w malym nadmorskim miasteczku, na klifach :) taki niby jest pro-plan :)

dziewczyny ja zmykam na spacer z malym, jest 5 stopni!!! a pozniej o 14 przychodzi niania, to musze byc juz w starterach; bo jade co centrum handlowego, odreagowac poegzaminowe stresy ;)))))
milego popoludnia i do wieczora! pa

reklama
no jestam kochane,ale dzis ruch na forum:tak:komp.mi sie zawiesil i walczylam:wściekła/y::wściekła/y:no,fakt mialyscie sie troche z tymi przygotowaniami,bieganiem,planowaniem,ale kazda z nas tak miala-moze nie wszystki az tyle,my ktore jestesmy na miejscu w Pl jednak mamy latwiej bo wszystko na miejscu:happy2: marylka zaraz wchodze i ogladam co tam stworzylas;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry