• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Jos a jakie macie wymagania ?? jak cos moge sie zapytac kolezanki ma ponad 50 lat wiec nie zadna malolata :) ona pracuje w Szwajcarii i czasami zalatwia wlasnie dziewczyny do rodzin ( za darmo rzecz jasna ) moze zna jakas dziewczyne co by chciala przyjechac i pomoc ..
warunki wcale nie takie zle !! ja sama znam kilka dziewczyn co wyjezdzaly do pracy i naprawde w wiekszosci mieszkaly normalnie z rodzina i wszystko wspolne
plus u was taki , ze to ty siedzisz w domu wiec bez krepacji dwie kobiety , bo maz i tak pracuje duzo i pozno wraca ....

Just, Mloda moje sie bardziej rusza jak siedze tez :)

Just no massakra. To czasami boli . A jak sie położe to szkoda gadać no ;-)
te synki będą ruchliwe :-)

Te dzieciaczki to se myślą na pewno tak : " Mama chodzi to nie bedziemy jej kopać , bo i tak nic nie poczuje . Ale jak tylko usiądzie to sie upomnimy :-D wtedy z nami pogada :-D ;-) "

Mloda hehe dobre :)
tak celowiek czeka na te ruchy , wslu****e sie i wogole ( jak ja teraz hehe ) , a pozniej narzeka , bo boli :) i tak zle i tak niedobrze , kobiecie sie niedogodzi hehe

jaka ja dzisiaj jestem hmmm zalulono- znudzona :/

Asionek pamiętam jak na początku wyczekiwałam ruchy kopniaki . Jadłam cukierki zeby tylko kopniaka mi dał.. ;-)
A teraz to jak leże i jak zasadzi mi komniaka to az odskakuje :-D , raz to zasadził mi takiego kopniaka ze az mi noga odskoczyła , tyle dobrze ze nikogo nie było w poblizu bo by odemnie dostał kopniaka ... :-);-)

No i niby na necie pisze ze pod koniec ciąży dziecko mnie sie rusza bo mało miejsca. Ale to chyba nie dotyczy mojego synka , on sie rusza i to bardzo mocno :-D i dużo :-)

Jos Asionek ma rację, a wiesz co mi przyszło do głowy? Przecież w Polsce trwają teraz matury i niedługo się kończą, może niech ktoś z rodziny w Pl poszuka wśród znajomych, czy jakaś dziewczyna nie chce wyjechać sobie na wakacje dorobić parę groszy, ma okazję szlifować język, może ktoś się wybiera na filologię francuską, mnóstwo młodych ludzi szuka takich letnich wyjazdów, nie musisz płacić za żadne pośrednictwo, mieszka razem z Wami, pomaga Ci przy Poldku, ja wiem, że to jest osoba bez doświadczenia, ale czasem warto spróbować, a może też jest w trakcie studiów i chce kontaktu z językiem, kurcze coś można wykombinować, ogłoszenie dać na stronach z ogłoszeniami dla niań

asionek : dzieki za pomoc, to zapytaj sie prosze!
co do wymagan : no to na pewno nie bedzie to 5h dziennie jak proponuja niektore agencje co uwazam ze jest zdzierstwo... z rodzin... bop ridzina placi 300 euro, transport do kraju i z kraju, zarcie, transport na miejscu i szkole... jak sobie zliczysz to wyjdzie tego wiecej niz 5 godizn dziennie za 8 euro czyli jakies 40 euro dziennie...

dlatego ja wole nie przebijac sie przez agencje: mieszkanie+wyzywienie+300 euro+bilet do polski i spowrtorem+kurs
ale praca jest wtedy na caly etat, czyli 8h dziennie, opieka nad dzieckiem, sprzatanie, prasowanie, gotowanie dla dziecka itp

zmykam spac, jutro bede myslec dalej :)

just : dzieki z apomysl :) pomysle poszukam :)

aha no i szukam kogos tylko na miesiac-poltora gora dwa zalezy od jakiego momentu czerwca jest osoba do dyspozycji (student moze od polowy juz ?)
w kazdym razie DO KONCA LIPCA
o pozniej na caly sieprien wyjezdzamy na urlop, no i pozniej znow ta sama osoba jak ma ochote wrocic lub inna na wrzesien

papapaty!
czerwiec do konca lipca

Ostatnia edycja:
Mloda hehe dobre z ta noga :)))

Jos Asionek ma rację, a wiesz co mi przyszło do głowy? Przecież w Polsce trwają teraz matury i niedługo się kończą, może niech ktoś z rodziny w Pl poszuka wśród znajomych, czy jakaś dziewczyna nie chce wyjechać sobie na wakacje dorobić parę groszy, ma okazję szlifować język, może ktoś się wybiera na filologię francuską, mnóstwo młodych ludzi szuka takich letnich wyjazdów, nie musisz płacić za żadne pośrednictwo, mieszka razem z Wami, pomaga Ci przy Poldku, ja wiem, że to jest osoba bez doświadczenia, ale czasem warto spróbować, a może też jest w trakcie studiów i chce kontaktu z językiem, kurcze coś można wykombinować, ogłoszenie dać na stronach z ogłoszeniami dla niań

no dokladnie :) tym bardziej , ze biura maja wymagania i takie rozne , a w koncu Jos siedzi w domu wiec bedzie miala oko na wszystko :) wiec nawet nie musi to byc osoba a jakims duzym doswiadczeniem
a z tego co wiem sporo dziewczyn szuka takich wyjazdow tym bardziej do Fr i Paryza czy obok :)

Jos pewnie kolezanka jakos na dniach bedzie na skypie to zapytam sie jej moze kogos zna z polecenia to zawsze innaczej wiadomo :)

Jos ja mam kolerzanki maturzystki ;-) a jedną to mam nawet bezrobotną co wróciła ze Szwajcarii ... Popytam :-)
Asionek no dobrze ze nie było nikogo koło mnie :-) nie chciała bym być na jego miejscu :-)

reklama
Jos dobrej nocy, pewnie teraz przyśni Ci się nowa niania :-D;-)

Asionku polecona osoba, to zawsze ktoś sprawdzony, sama kiedyś czegoś podobnego szukałam, ale w końcu z kumplem wyjechaliśmy na Kretę do pracy właśnie po samej maturze, 4 czerwca miałam ostatni ustny niemiec, a 6 byłam już w samolocie na Kretę :tak: ja się rozchorowałam po miesiącu i wróciłam do Polski, ale kumpel został do połowy września i zwiedzał przez ostatnie dwa tygodnie pobytu, dlatego pomysł jest całkiem realny, tylko trzeba poszukać kogoś zaufanego :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry