• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm boogie zen działa ;-)
Czas się zbierać na szczepienie młodej ,a tu deszcz...jakoś upcham moje pociechy do wózka i szuuuuuuuuuus przez kałuże...

Kocurze ,ale bez przesady są też pewne normy i po coś zostały ustalone. A odnośnie izolowania od bakterii itp jest to z zasady niemożliwe chyba ,że ktoś zamiast domu ma sterylną kabinę ;-) ,jednak wiem ,że nie wsadzę dziecka do zasikanej piaskownicy...wszystko ma jakieś granice. A czy to pokolenie jest słabsze nie wiem. Kiedyś max wiek żywotności było 35 lat teraz ludzie dożywają 80,90 a nawet 100lat.

Całe szczęście ,że to tylko forum...

Jeśli uraziłam również przepraszam i nawet jeśli będzie następnym razem pisała ,że zmiksowała mu kawał kiełbachy bądź cokolwiek nie wtrącam się...
Ważne ,że ja moje dzieci wychowuje właściwie.
OoO
A teraz znów zen mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....

Ostatnia edycja:
reklama
Wiolka,no pewnie:)))
Asionek pewnie i by mogły ale jedna nie ma neta (poważnie) a druga nawet nie wie,że jej chcę pomóc bo honorowa jest małpa jedna:)
Narazie nic im nie mówię,jak coś zdobędę i sama kupię to zaniosę.
A to nie rozprawa tylko rozmowa z sędziną poza salą rozpraw i bez udziału innych osób:)

Marcepanku spokojnie,pełen ZEN:))))
Ja popieram Twoje zdanie bo mam bardzo podobne a i Kocurek ma rację.
Młodamamusia też niech decyduje za Swoją rodzinę.
Nie stresuj się,nie ma sensu:)
Lepiej się więcej nie wypowiadać na ten temat.

Wiolka,no pewnie:)))
Asionek pewnie i by mogły ale jedna nie ma neta (poważnie) a druga nawet nie wie,że jej chcę pomóc bo honorowa jest małpa jedna:)
Narazie nic im nie mówię,jak coś zdobędę i sama kupię to zaniosę.
A to nie rozprawa tylko rozmowa z sędziną poza salą rozpraw i bez udziału innych osób:)

Marcepanku spokojnie,pełen ZEN:))))
Ja popieram Twoje zdanie bo mam bardzo podobne a i Kocurek ma rację.
Młodamamusia też niech decyduje za Swoją rodzinę.
Nie stresuj się,nie ma sensu:)
Lepiej się więcej nie wypowiadać na ten temat.

wiem oliwka wiem...Dlatego koniec rad...możecie błaaaaaagać nie powiem już nic ha ha ha to zen działa jakoś tak ,że głupawki dostałam he he ,a nie no może to ta kawa ,za bardzo mnie pobudziła :-D

SŁUCHAJCIE
dzwonili do mnie z TV,mam przyjechać na casting...nie zgadniecie do jakiego programu...
Zaraz umrę ze śmiechu,hahahahaaha

ja do tematu dizewczyn sie nie mieszam tylko tak oddzielnie bo mnie zaciekawilo to co powiedzial kocurek co do generacji i zdrowia

pokolenie naszych rodizcow i powiedzmy tak do dzisiejszych 30-35 latkow bylo karmione inaczej i faktycznie jets bardziej zdrowe, nie ma tylu alergii itp
jak moja mama byla mala czy nastolatka to nawet nie wiedziala co znaczy slowo alergia
moj brat (pokolenie '80) dopieor w mllodzienczym wieku zostal alergikiem
i chyba nie o diete tu chodzi a przynajmniej nie tylko o diete
a wlasnie o degradacje ekologii i zwiazane z nia skutki
wiekszosc chorob i alergii wg lekarzy, alergologow ( coraz nowsze wirusy mutacje) zwiazane sa z rozwojem cywilizacji, wszelka chemia, smogiem, oraz migracja ludzi
mysle ze dlatego starsze pokolenia sa zdrowsze a nie dlatego ze jadly barsz w wieku 7 m-cy czy popijaly herbate, cukierki itp

we francji np jets o wiele wiecej alergikow i to juz w generacji moiuch tesciow czyli lata '50! dlaczego ? mysle ze wlasnie ze wzgledu na inny poziom rozowju kraju ( smog, chemia, kurz roztocza, ludnosc miejska przewazajca nad wiejska, tranpsorty, itp itp)

zgadzam sie z toba z tym ze najgorsze co moze byc to spacer w miejskiej jungli...
tylko ze wiekszosci ludziom tez z kolei sie nie da tego uniknac, bo praca niekoniecznie czeka na wsi...
i tak sie kolo niestety zamyka...

a tak wogole to wszystko co jemy czym oddychamy i co pijemy jest tak przepelnione roznymi siwnstwami ze naukowcy obserwuja coraz wiecej przypadkow chronicnzego uczulenia na... WODE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zabrzmi to apokaliptycznie ale mysle ze czlowiek zdzialal tyle swintw na ziemii, tak daleko to zaszlo, ze juz nie ma odwrotu...

asionek : ja tez mialam takie postanowienia, a nawet przygotowanie naukowe w kwestii lingwistyki i bilanguizmu. Powinnam byc ostatnia w kolejce do spasowania...
dopiero jak mi dziecko na zadane po poslku pytanie odpowiadalo 15 razy " Quuuuuuuuuuuuuooooooiii" a gdy zadawalam je po francusku dostawalam z marszu odpowiedz i tak nie jedno, a kazde pytanie, od rana do wieczora... no... co tu wiele mowic... szybko mi energii zabraklo ;)

may spi ide tez sie polozyc (pospac ?)
carola : zobacz epozniej co to za program ;) umieram z ciekawosci !

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z chęcią:))) hahaha
nawet sprawdziłam połączenia pociągów i niestety tylko z tego względu odmówię bo mam jak dojechać ale potem pociąg powrotny jest z milionem przesiadek:((((
Nie miałabym gdzie zanocować żeby pojechać następnego dnia z rana bezpośrednim bo mam fobię i nie przesiadam się w pociągach.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry