• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A gdzie nasza Made modelka??

Asionku jak ja Ci zazdroszczę tego gorąca :( U mnie zimno, pada, pochmurno :( wzięłam prysznic i z powrotem pod kołdrę bo tak zimno :o

witam i ja
no i ja przebrnelam do końca...
odnosnie udzielania rad i obrażania sie nie wypowiem sie... powiedziane zostało już wszystko
a odnosnie chińczyków to u mnie nie sprawdziło sie z Mają bo winna być Jasiem i to u wszystkich mozliwych Chińczyków, no i poczeta w dzien owulacji, wiec wszystko zwiodło hehehehe... :) ale teraz nie zamieniłabym Mai na żadnego Jasia ;) z Alą sie sprawdziło ;)
jos i dobrze, ze babe zajełas przy kasie... mnie w ciazy nikt nigdy nie przepuszczał nigdzie, na poczcie kiedyś stałam w kolejce ze 40min. i to z wielkim brzuchem bo przed porodem, wiec to nie to, że nie widzieli, że to ciąza... aaaaaaaa raz mi dziewczyna w Polsce ustapiła miejsca w autobusie i to jak byłam w połowie ciązy wiec brzuch wielgachny nie był wowczas :)

lili atmosfera związana z dyskusją mi się nie spodobała.

Mam pewne proste przemyślenia:

Moje pokolenie i wcześniejsze pokolenia były karmione tak jak były od najwcześniejszych miesięcy - krowie mleko, ciapki papki zbożowe z glutenem, słodzone cukrem napoje - a mimo to badania pokazują, że paradoksalnie obecne dzieci coraz częściej chorują, są słabsze, mają alergie, są otyłe itp. Ciekawe.....

Każde dziecko rozwija się inaczej - niektóre dłużej, niż 4 miesiące nie powinny mieć wprowadzanych nowych pokarmów, niektóre przyswajają je bardzo wcześnie, bez najmniejszych skutków ubocznych. To matka jest najbliżej, obserwuje, próbuje i wyciąga wnioski - naturalnie sugerując się opiniami specjalistów, ale nie ograniczając się do nich ślepo. "Specjalistka" kazała mojemu dwumiesięcznemu dziecku podawać ciapkę z marchewki 16 lat temu.

Ciekawi mnie to, jak ma się codzienny "input" rozcieńczonej teiny do wdychania smogu miejskiego na przykład... hmm.. Zapobiegawcza matka nie powinna NIGDY spacerować z dzieckiem w miejskiej dżungli..! - ot mała ironia. A, i do tego mała mała dygresja dot. obecnych popularnych standardów typu - zabijać należy w domu wszelkie bakterie, gdyż są szkodliwe dla dziecka - cóż, to chyba czyste nieporozumienie.

Nasz wątek jest po to, aby wspierać się nawzajem, z zachowaniem pewnych oczywistych zasad, z poszanowaniem wzajemnych opinii i taktownym udzielaniem rad - chyba, że robimy to humorystycznie. Żadna z nas nie jest alfą i omegą w kwestii opieki i wychowania, nawet mając kilkoro dzieci, i nie powinna sprawiać, że inna mama - początkująca mama ! - czuje się z nami źle i rezygnuje z forum.

Kropka

,,Nasz wątek jest po to, aby wspierać się nawzajem, z zachowaniem pewnych oczywistych zasad, z poszanowaniem wzajemnych opinii i taktownym udzielaniem rad - chyba, że robimy to humorystycznie. Żadna z nas nie jest alfą i omegą w kwestii opieki i wychowania, nawet mając kilkoro dzieci, i nie powinna sprawiać, że inna mama - początkująca mama ! - czuje się z nami źle i rezygnuje z forum."
Zgadzam sie w 100%

a moze teraz zmienimy temat co?
kocurku gdzie te obiecane koronki?
lilus o usmiech prosze i foteczka tez niezaszkodzi

Jos a idę lekko podciąć włoski bo odrosły:)
Co do języków to ja z Ninką rozmawiałam tylko po hiszpańsku w Hiszpanii,jakoś tak naturalniej mi tam było a tu nie umiem się przełamać i tylko po polsku...

Asionek wiem kochana ale ja nie mam czasu teraz na takie rzeczy,ledwo swoich aukcji pilnuję.Remont pożera nam całą energię i czas.

Kocie,masz rację,zwłaszcza co do bakterii ale nie uważam aby ktoś naskoczył na Młodąmamusię,ja za siebie powiem,że chciałam dobrze,nie na siłę i tylko podzielić się swoim doświadczeniem.
Zresztą,po to pytała aby dostać odpowiedź?

W końcu dobre wieści:)))
Dostałam pisemko/wezwanie do sądu na 20.09:) Oliwka będzie miała możliwość rozmowy z Panią sędzią:))))) Super,może jak ona przedstawi to wszystko sędzinie jak sama widzi to matce dadzą do wiwatu,toż to znęcanie się nad dzieckiem.
Szybko zareagowała sędzina,pismo złożyłam 05.09 i tego samego dnia wyznaczyli dzień rozmowy:)

No nieważne kto i co.
W każdym razie złych intencji nie było.
Koniec:)

Co do Kilku słów za dużo chciałabym przy okazji powiedzieć PRZEPRASZAM do Wiolki bo mimo, że wtedy też nie miałam złych intencji to nabuzowałam się za bardzo i nie potrzebnie stało się jak stało...
Wiola rozumiesz? :)
Przepraszam.
Czasami jestem strasznie uparta:)

Jos ja w planach mam rozmowe z malym tylko po polsku
z tata po fr bedzie rozmawial no i chcac nie chcac sie nauczy gadac , bo szkola , plac zabaw itd.
ale ze mna tylko po polsku i tv tez jak tylko polska bedzie leciala :)
nie wyobrazam sobie zeby nie mowil w moim jezyku z prostego wzgledu ... nie zmusze calej rodziny do nauki francuskiego , a nie wyobrazam sobie , zeby z babcia czy ciotkami czy rodzenstwem nie mowil :)
wiadomo pewnie bedzie ciezko , ale sie zaparlam juz teraz i nie popuszcze :)

Asionku jak ja Ci zazdroszczę tego gorąca :( U mnie zimno, pada, pochmurno :( wzięłam prysznic i z powrotem pod kołdrę bo tak zimno :o

oj nie wiem kochana czy tyle miechow chcialabys sie roztapiac ;))
jeszcze z brzuchem :/
ja juz chce zime , ale jak narazie to sie nie zapowiada ...

asionek Ty tu o skurczach a ja nawet nie wiem jeszcze jak wygląda skurcz :-D

tez nie wiedzialam jak to wyglada , ale teraz juz wiem hehe

Asionek wiem kochana ale ja nie mam czasu teraz na takie rzeczy,ledwo swoich aukcji pilnuję.Remont pożera nam całą energię i czas.

W końcu dobre wieści:)))
Dostałam pisemko/wezwanie do sądu na 20.09:) Oliwka będzie miała możliwość rozmowy z Panią sędzią:))))) Super,może jak ona przedstawi to wszystko sędzinie jak sama widzi to matce dadzą do wiwatu,toż to znęcanie się nad dzieckiem.
Szybko zareagowała sędzina,pismo złożyłam 05.09 i tego samego dnia wyznaczyli dzień rozmowy:)

nie no ja myslalam bardziej zeby te dziewczyny szukaly na allegro :)
super , ze tak szybko rozprawe wyznaczyli !!

Maja hej :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry