• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny to jest praca w windykacji telefonicznej, na 7/8 etatu, od 7 do 14 albo od 14 do 21. W weekendy też, 1400 zł + premia. Ale pracuje się i w wigilie, sylwestra i inne święta. I to jest ogromny stres. Jednak się nie zdecyduję, w poniedziałek idę na rozmowę do przedszkola, wolę w zawodzie jednak...

carola :powodzenia na terapii !

ale jaja wychozi na to ze w poslce sa inni chinczycy niz we francji :)
bo na polskich stronach wyhcodiz mi corka, a na francuskich synek :)
ktorym wierzyc????????? :)

rurka : no chyba racja! lepiej w zawodzie, tym bardziej ze fajny masz zawod :)

Jos:) hahahaha
:)))
wiesz,każdy inaczej ma ustawienia:)
Właśnie się umówiłam do mojego ślicznego fryzjera na poniedziałek:)))))

Wioluś no chłopak mi wychodzi i choć wiem, że trzeba z przymrużeniem oka to ja tak bardzo pragnę dziewczynki hehe, że szukam dziury w całym! I nie wiem czemu nagle co druga osoba mi opowiada, że całą ciążę była stwierdzona jedna płeć, a potem urodziła się druga. Wiem, że za mocno przeżywam, na szczęście już niedługo przestanę marudzić w tym temacie! Może nie bez powodu jeszcze imienia nie mamy wybranego!

Jos a rozmawiasz z Poldusiem tylko po francusku, tylko po polsku czy pół na pół? Pewnie najlepiej jakbyś tylko po polsku rozmawiała - jeszcze mały na pewno się przyzwyczai! Ale ja nie wiem jak to jest, bo niestety choć znam niemiecki i angielski to oba nie są doskonałe i choć kiedyś próbowałam z Maciusiem po angielsku rozmawiać to sama się tak męczyłam, że odpuściłam sobie...

Marcepanku ja wiem, że Ty chcesz dobrze i to jest najważniejsze! Tylko chodzi mi o formę wypowiedzi - jak mi wczoraj chłop powiedział, że niedobry obiad zrobiłam, to chciałam mu oczy wydrapać - wolałabym, żeby jakoś inaczej to ujął, np. że jest zmęczony i nie ma apetytu hehe :-) A tak prosto z mostu to nie każdy potrafi zaakceptować.

Rurka no to jak w windykacji i takie godziny pracy to Cię rozumiem...Są prace, które też z góry odrzucam, bo nie ma sensu w pracy cierpieć. Znajdziesz coś lepszego!

Jos jak możesz to sprawdź co mi wychodzi na stronie francuskiej - wiek w miesiącu zapłodnienia 32 lata - a miesiąc to albo styczeń albo luty.

Ostatnia edycja:
lil : 32 styczen = chlopiec
luty = dziewczynka :)

:zawstydzona/y: jezyki - a rozmawiam pol na pol... wiem ze powinnam tylko po poslku ale sie zapominam i meczy mnie to... nie z tego wzgledu oczywiscie ze to nienaturalne, bo poslki to moj jezyk, ale to jets jezyk bardzo trudny i widze ze malemu ciezko... nie kuma odmian, slowa kosmocznie dlugie i ciezkie do wypowiedzenia itp... a ja tez sie troche odzwyczailam i nie w kazdej sytuacji przychodiz mi to spontanicznie... przez ponad 5 lat rozmawialam po polsku wylacznie dzwoniac do rodzicow raz na jakis czas, bo dopiero jak urodzilam i bylam w domu zaczelam uzywac skype itp, bedac w domu siedzialam dluzej na telefonie.. no i jak L. byl maly to zaczelam sie celowo w ciagu dnia przestawiac na polski... na pocztaku bylo ok... ale pozniej : dzieci w parku, kolezanki, sasiadki, bawialnia, zycie codzienne, przedszkole - francuski przewazyl i on zaczal mowic po fr. no i ja tez bardziej na ten przeszlam dla latwizny... tak niby na chwile a tu nie wiedziec kiedy nawet zaczal sam z siebie zadawc pytania i odp. po frankowemu, i poslki zupelnie odrzucil w mowie...

carola : co bedziesz robic u fryzjera???

ide sie syzkowac, za 10min wychodze

Jos dzięki za sprawdzenie! Mi tak samo teraz wychodzi czyli jest fifty fifty hehe :-D

A co do języka to rozumiem - musi być Wam po prostu wygodnie rozmawiać, nic na siłę. Do potem!

reklama
hej :)

jak goraco :/ brrr

lil a byly zdjecia byly... i to jakie
a ja sie czuje dobrze, powoli lapie stresa czy ja sobie dam rade z tym prawkiem?...musze

napewno sobie poradzisz !! zdolniacha z ciebie wiec bedzie dobrze :)

dzieki kochana:-*
wiesz wczoraj przegladam watki i znalazlam cos tak o plci dziecka i tam byly chinskie horoskopy ...podaje sie tam wiek matki z czasie zaplodnienia i miesiac a chinczycy wiedza co ci sie urodzi:-)
ogolnie nie wierze we rozki i tego typu rzeczy ale w przypadku Iwy sie sprawdzilo( we wszystkich 3 horoskopach ), a teraz wyszlo ze bedzie chlopak... ciekawe... poczekami za 8 miesiecy sie okaze

mi sie sprawdzilo :) wychodzilo , ze tylko w tym miesiacy moze byc szansa na chlopca , a reszta to juz dziewczynka i jest chlopak :)
ale wiadomo to tylko zabawa :)

Hello,jestem ja i moja @.Przylazła rano niespodziewanie i boli.

Dzisiaj mam pierwsze spotkanie grupy DDA i obleciał mnie strach,boję się,nie jestem pewna czy jechać,czy chcę,czy to coś da itp...
Wsparcia mi potrzeba bo nie chcę się poddać a jestem bliska..

Druga sprawa,Miałam faceta,teraz już ex faceta który ma córki,19-letni bliźniaczki.Jedna z nich rok temu urodziła córkę a teraz druga jest w ciąży.Nie będę się wypowiadać na temat czy powinny czy nie bo to nie moje sprawa.Ja mam z nimi świetny kontakt,widujemy się,pilnują mi dzieci czasami.
Problem w tym,że są biedne jak myszy kościelne,obie.Tatuś się stoczył i jego najwyższą potrzebą jest piwo i wykręcenie się od pracy.
Czy któraś z Was jest chętna do przekazania ubranek dla dzieci? 14miesięcy i noworodek?
Ja płacę za przesyłkę.
Niestety w związku z Oliwką i remontem nie jestem w stanie sama im pomagać mimo,że bardzo bym chciała.
Zaznaczę,że nie są to żadne ''darmozjady-nieroby''.Dziewczyna,która ma już dziecko ma ponad 180wzrostu i tak strasznie przytyła,że praktycznie z domu nie może wyjść...rodzina to olewa.
A druga,ta w ciąży uczy się w szkole i ma praktyki...a na praktykach wiecie ile się zarabia...na dodatek ma krwiaka i zakaz dodatkowej pracy.

dobrze , ze okres przyszedl :)
co do terpaii to idz zobaczysz co i jak ,nikt cie tam na sile trzymac nie bedzie jak cos ..

w ubrankach nie pomoge , raz , ze zostawiam dla siorek i siebie , a dwa , ze przesylka stad kosztuje tyle , ze w PL taniej byscie za te zestawy na Allegro zaplacily wiec bez sensu
no wlasnie skoro chcialas za przesylke placic to moze zamiast tego poczatuj na Allegro ?? z naszego watku dziewczyny licytowaly i niektore mialy cale paki za 1zl. !!! wiec warto tam pogrzebac :)

hej

a teraz opowiem wam co mnie dzis spotkalo w skrocie :
-odprowidzilam synka do przedszkola i poszlam na zakupy, cala happy, sklepie o 8h40 pustki
nawet kobieta z kasy cos tam ukladala z towazru obok, czekam chwile i odeszlam doslownie 2m i pytam sie na ktora kase wyladowac zakupy, kasa nr 1
podchodze do kasy nr 1 a tam jakas kobitka ok. 35-37 lat BEZCZELNIE szybko szybko swoj towar na ruchoma tasme
ja " przepraszam ale ja bylam pierwsza tylko pytalam sie ktora kasa czynna bo nie ma nikogo"
ona : (lukniecie na moj wozek z moze 15-20 produktami,chwila refleksji i pach! twardo jej zakupy na tasme!!!) : " ale ja mam mniej rzeczy"
ja : wbilam w nia oczy jak sokol w mysze : " a ja jestem w ciazy. a nawet gdybym nie byla to nie obchodzi mnie ze pani ma jakies 5-10 a ja 15-20 produktow. z 1 czy 2 mozna przepusic, a kulturalny czlowiek i tak najpierw pyta sie czy moze szybko zpalacic za jedna rzecz a nie wpycha sie"
- ona : Ooo... Przepraaaaaaaaaaaszam... Nie widzialam ze pani jets w ciazy, w pierwszych miesiacach nie widac
-ja : rodze za 3 m-ce.
-ona : "Ooooo niemozliwe. zupelnie nie widac"
ja "widac widac, jak czlowiek sie przyjzy to widac, tylko jesczz etrzeba chciec sie przyjzec. Bo wieksozsc to udaje ze nie widzi"
CISZA!

laskawie pinda przesunela na tasmie swoje produkty i PRZESZLAM PRZEZ KASE PIERWSZA!!!!

rosolek sie gotuje, ide zadzwonic do mamy

dobrze , ze sie nie dalas :)
ludzie kurcze to maja tupet :/
ja mam brzuch po nos , a jakos niektorzy tez nie widza tego :/ i tez glosno mowie co mysle
ostatnio jechalam autobusem na basen i kurcze wlaze wszystko zajete i wiekszosc oczywiscie facetow siedzi
wiec skomentowalam glosno , ze wstyd , ze oni siedza , a baba w ciazy stoi nad nimi , od razu jeden zszedl hehe

Cześć :) Wstać dzisiaj czy nie wstać?

Dzwonili do mnie z tej pracy, której nie chciałam... zaproponowali takie warunki, że raczej się nie zdecyduję!

jak zle warunki i praca nie odpowiada , to szukaj dalej w koncu znajdzie sie cos dla ciebie :)

witam cala reszte :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry