• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jos hehe ale historia!!!! Czytałam z zaciekawieniem i myślałam cały czas: "To wszystko po francusku??????????"

Wiolka to dawaj te linki!!!!!!!!! Wiem, że mdłości fajne nie są - nawet są bardzo niefajne!!!!! Ale mów sobie, że to minie, a im więcej mdłości tym lepiej dla fasoli podobno - może to wymyślono, żeby ulżyć nam w tych mdłościach, ale każde tłumaczenie dla ulgi jest dobre!

Oliwka ja też mam ciuszki, ale akurat będą mi niedługo potrzebne dlatego nie mam co wysłać teraz :-( Ale to bardzo szlachetne, że chcesz pomagać! Ja będę chciała ciuszki powydawać jak dzidzia zacznie wyrastać, bo kolejnej nie planuje - ale wtedy pewnie już będzie za późno?

reklama
No Oliwka to będziemy w kontakcie - chętnie pomogę!!!!! Właśnie się zastanawiałam co ja mam z ciuchami potem robić, bo nie mam gdzie trzymać!

Wiolka no i chłopak mi wychodzi!!!!! Nie rozumiem - czy ja nie wiem ile lat mam czy jak?? Jak na początku ciąży sprawdzałam to była ewidentnie dziewczynka - teraz jest chłop - OM miałam 19 stycznia - i chyba 31 stycznia była owulka, Miałam wtedy 32 lata - bo od czerwca mam chyba 33 (jestem rocznik 78). I koleżanka też mi kiedyś sprawdzała, że dziewczynka - hehe - to ja nie wiem co się porobiło....A już parę różowych gadżetów zakupiłam....

Jos mnie fascynuje jak ktoś - kogo słyszę tylko po polsku (w Twoim przypadku czytam po polsku) nagle takie kwestie załatwia w innym języku hehe! A język francuski to dla mnie w ogóle kosmos! Ty się uczyłaś już tu w Polsce??? Jak długo jesteś już we Francji??

Oliwka a to Twój pierwszy cykl na tych lekach?

Dziękuję:)
Jakby któraś z Was miała coś na zbyciu to proszę o kontakt.Przyda się wszystko,ubranka,łóżeczko albo wózek(z tym najciężej).

wiola u mnie ten kalendarz chiński się sprawdził i to dwa razy :-)
oliwka dobrze ,że małpisko wreszcie przyszło bo wiesz na czym stoisz i przynajmniej nie blokuje Ci cyklu.
Co do wczorajszego tematu oliwka sama widzisz...powiem tylko tyle ,że boogie pięknie nam napisała ;-) i to najlepszy dowód. Kurdę bo nie wiem ,ale to są jakieś zawody czy co?

Ja muszę sobie wyjątkowo wypić kawkę ,bo zasypiam na siedząco położyłam się wczoraj o 1 bo tak się zdenerwowałam ,że nie mogłam zasnąć...

naga wiem ,że gadanie w stylu ty też będziesz miała dzieci nic Ci nie da i może Cię wkurzać ,ale ja uważam że będziesz miała ,w końcu teraz jakimś cudem się udało i fakt nie tak miało się skończyć...ale to daje nadzieję ,że jednak możecie :zawstydzona/y:

Każdej z was pragnących chciałabym zagwarantować i podać normalnie termin teraz i teraz zajdziesz...niestety tak się nie da i przykro mi :-(

jos co za babsko...u nas w Polsce niestety to samo wszędzie...są kasy specjalne ,dla osób niepełnosprawnych ,z dziećmi małymi i dla kobiet w ciąży...a tam zawsze masa ludzi nie z tej beczki...ostatnio się wkurzyłam i powiedziałam głośno ,że stało się nie możliwe MĘŻCZYŹNI SĄ W CIĄŻY...I WIĘKSZOŚĆ OSÓB TO NIEPEŁNOSPRAWNI PATRZĄC NA FREKWENCJE PRZY KASIE...

lil : no mnie czytac po polsku to jest akurat zaden zaszczyt bo bledy robie tak wulgarne ze szok... ale tutaj to sa jedyne momenty gdy pisze po poslku od czasu liceum :) wiec bede was dalej napastowac :)
a we fr. jestem od 8 lat, mowilam juz wczesniej. Moj dziadek urodzil sie we francji, jego matka mieszkala tu z mezem i dziecmi ponad 20 lat, pozniej wrocili do polski, dorosle zycie dziadka, mama i jej bracia sa ogniwem polskim, ktore nie naucyzlo sie francuskiego, ja zaczelam sie uczyc i wyjechalam na fr. ziemie. moze poldek w wieku 20 lat wroci do poslki ???? :)
za to taka anegdotka : jak mialam 3-6 lat to przeklinalam czysta i soczysta francuzczyzna
moja prababka salomea zawsze sie z mezem klocila i wyzwyala dziadka po francusku zeby reszta nie kumala o co chodzi :) hihihihiihihihihihihihi

marcepanek : no tu tak samo, kasy wszedzie dla brzuchatych a w nich po 10 osob z innej beczki! no i tak jak mowisz: faceci zaczeli zachodzic ;) niezle! hahahahaha
jak ci sie horosk;chinski sprawdzil to plis pdoaj linka z jakiego korzystalas ;) zrobie sobie wrozbe i za 3 m-ce zobaczymy czy mi sie sprawdzi :)

Ostatnia edycja:
Oliwka no z wózkiem i łożeczkiem będzie najtrudniej, bo ja sama jeszcze będę około 2 lat używać pewnie. Maciuś mi ciągle właściwie śpi w takim łóżeczku ze szczebelkami, bo mówi, że to jego łóżeczko i on tam się dobrze czuje. Także chyba muszę dokupić drugie takie łóżeczko. No i przesyłka wtedy droga - najlepiej szukać w miejscu zamieszkania. A patrzyłaś na tablica.pl? Tam może czasem są jakieś darmowe oferty??

Marcepanku witaj! Co do dyskusji - masz na pewno dobre intencje i bardzo dobrze, że robisz wszystko zdrowo i dbasz o dobro dzieci - może Młodej było po prostu przykro, że trochę za ostro jej to powiedziałaś - niestety tak jest, że każda matka ma prawo do swojego zdania choćby Cię krew zalewała. Oczywiście co innego gdyby matka biła dziecko, albo podawała mu alkohol, no ale o patologii tu nie rozmawiamy. Choć z drugiej strony podobno kiedyś podawało się dzieciom smoczki moczone w wódce, żeby lepiej spały - załamać się można, no ale kiedyś naprawdę wszystko się robiło inaczej niż teraz.

Jos to Ty praktycznie dwujęzyczna od zawsze jesteś! A ja żadnych błędów u Ciebie nie widziałam do tej pory hehe, więc nie masz się czym martwić :) Mam kuzynkę, która w piątej klasie do USA wyjechała i ona robi takie błędy jak pisze czy mówi po polsku, że szok hehe :-) No ale co się dziwić!

Ostatnia edycja:
reklama
Lil,no rozejrzę się:)
Szkoda mi tych dziewczyn bo w sumie to zajmowałam się nimi przez ponad pół roku a i teraz jesteśmy w kontakcie...ojca ich nie widuję i nie rozmawiam z nim ale one mi nie zawiniły.
Leje jak z cebra.

Just
Kocie
Made?
Sergeeeee?????
Kurka,my chyba jutro mamy 2 rocznicę jak się poznaliśmy...nigdy nie pamiętam czy 9 czy 11 ale chyba 9:)

Sprawdziłam,to jednak 9:)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry