• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Carolineee - przykro mi strasznie... :sad::sad::sad:

Asionek - jak tam?

Wiola - jak mdłości?

Mademoiselle, Kocurek - ale macie aniołki! :happy::happy::happy:

Babki, twardnieje mi brzuch i czuje niezbyt bolesne skurcze w samym dole brzucha. Co to może być? Braxton - Hicks? :confused::confused:

mary a mdlosci dzis brak tylko len byl straszny, naszczescie Iwcia poszla sie z mama przespac i tak przespalysmy 3 h:szok::-D

a co do skurczy to zapewne przepowiadacze, na tym etapie ciazy nieregoralne skurcze i twardy brzuch moga cie nawiedzac dosc czesto...o ile skurcze nie sa reguralne ani wody nie odchodza to nie ma sie czym przejmowac...najlepiej wez sobie cos rozkurczowego, albo letnia kapiel i powinno odpuscic. a no i te ,,prawdziwe " skurcze sa bolesne

a tak w ogole jutro mam gina i mam nadzieje ze uslysze serduszko swojego malenstwa:-)

Mary ja mam kiepski dzien :/ jakas roztrzesiona jeste , lapy dygocza , przy obiedzie bez powodu zaczelam wyc
brzuch na dole boli ... moze cos zaczyna sie dziac ??
normalnie odwala mi chyba

co do skurczy to luz moga juz byc te przepowiadajace :) ja tam nic nie bralam
na tym etapie nie trzeba
wczesniej magnez lykalam jedynie

Wiola no skurcze moga byc , ale tez moga byc regularne i przejsc jak u mnie :) i tez nie oznaczaja od razu porodu ... ale to juz z regily na samej koncowce :)
tez jutro do gina ide :) ehh kiedy to bylo jak uslyszalam pierwszy raz serduszko :) cudowne uczucie !! :)

pysia witaj...
moze wstawisz na chwile zdjecie syncia bo mnie ominely?
a jazdy byly juz 2 w piatek i w niedziele , teraz nastepna mam we czwartek

asioneku mnie jak zaczely sie reguralne ale mowie tu o skurczach co 5 minut to nie bylo juz odwrotu:-)u ciebie chyba byly rzadsze co? a tak w ogole to nie obijaj sie tylko bierz sie za rodzenie:-)

Ostatnia edycja:
Wiola - dziękuję! Mam nospę, ale tylko dzięki mamie i koleżance, które mi z PL przywiozły. Tu na wszystko dają paracetamol i to jedyne, co jest dostępne dla ciężarnych z leków, no i jeszcze witaminy. O magnezie to tu chyba nikt nie słyszał, żeby ciężarnym dawać! :-D

Asionek - oj, współczuję, ale rozumiem, co czujesz, bo ja też mam dzień do d***!... :oo: A u Ciebie to już hormony szaleją przed samą końcóweczką. ;-) Dzięki za rady! Skurcze są raz na jakiś czas i nie bolą, tylko czuję mocne ciągnięcie w dole brzucha, takie uczucie, jakby mała mi główką parła (leży już główką do dołu). Plus twardnienie brzucha na parę minut i samo przechodzi. Ja nigdy nie brałam nic poza kwasem foliowym do 12 tc oraz witaminami do jakiegoś 28 tc. W przypadku ostrego bólu głowy paracetamol, ale tylko w ostateczności. A poza tym nic nie brałam i chyba już nawet witaminki sobie odpuszczę, bo nie ma sensu brać na sam koniec. :no:

Dziś mamy odwiedzinki - wlatują rodzice mojego M. na kawkę koło 18.00. :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry