• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zizi : przykro mi :(((((((((

mary : z tego co piszesz to martwilabym sie tylko tym dolnym bolem jak na @ ...
zebra i stawianie sie/twardnienie brzucha to normalne, dziecko kopie, macica ciwiczy przed porodem...ale ten bol na @... jak nie minie to moze jedz i sprawdz... tym ze nie ma krwawienia sie nie sugeruj... akcja porodowa moze sie zaczac bez zadnego krwawienia, skurczami mniej lub bardziej niepozornymi... a nawet jak u mnie : po prostu odejsciem wod... moze warto sprawdzic szyjke i co z tym dolem brzucha..?
a ja sie czuje ok dzis, dziekuje :) wyspana jak od miesiecy mi sie nie zdazylo wyspac wiec jestem po prostu HAPPY :) niewiele potrzeba do szczescia w tym momencie, zdrowia i snu ;)

carola : tak, moj tata jest od soboty na 10 dni, dlatego mniej wpadam na bb

DZIEWCZYNY MACIE WSZYSTKIE POZDROWIENIA OD ASIONKA
PISZE ZE CZUJE SIE DOBRZE I ZE POROD REWELKA :))) W NIEDZIELE MAJA WYJSC DO DOMU

dorwalam sie do wyprzedazy kosmetykow bio na necie i zrobilam zapas na caly rok :) i buzia mi sie smieje :))) hihihihihiihihihhi

Oooo!!! Kocurek jest :) Hej :)
Ciesze sie ze karmienie ruszylo :) super nowinki :) tylko cos zdjec malej czarnej malo heeeeee ;))))))))))))) ( oczy kota z shreka)

reklama
mary : z tego co piszesz to martwilabym sie tylko tym dolnym bolem jak na @ ...
zebra i stawianie sie/twardnienie brzucha to normalne, dziecko kopie, macica ciwiczy przed porodem...ale ten bol na @... jak nie minie to moze jedz i sprawdz... tym ze nie ma krwawienia sie nie sugeruj... akcja porodowa moze sie zaczac bez zadnego krwawienia, skurczami mniej lub bardziej niepozornymi... a nawet jak u mnie : po prostu odejsciem wod... moze warto sprawdzic szyjke i co z tym dolem brzucha..?
a ja sie czuje ok dzis, dziekuje :) wyspana jak od miesiecy mi sie nie zdazylo wyspac wiec jestem po prostu HAPPY :) niewiele potrzeba do szczescia w tym momencie, zdrowia i snu ;)

Jos - dziękuję! Będę obserwować, co się dzieje i w razie czego dzwonię do szpitala. Dobrze, ze wyspałaś się! Nie ma to jak sen! Oby tak dalej do końca ciąży! ;-)

Uciekam się położyć.
Miłego popołudnia!

E tam wstyd jos :-) ja też nigdy nie robiłam :-p Gorzej - ja nie pamiętam, żebym taką jadła :-D Wszędzie omijałam ją szerokim łukiem haha.. jak większość zup ;-)

Matko przejedynsza... moja mała to przecież jeszcze noworodek, a potrafi nie spać po trzy godziny pod rząd :szok: Strasznie ciekawa świata .... moje maleństwo..... :sorry:

Papa :) :) :) dobrej nocy Wszystkim :*

Ostatnia edycja:
HEJ HEJ wieczornie

Asionek wielkie gratki;), cieszę się że poród był rewelka;)

a ja w końcu spokojnie na dooopke siadłam-dzieci śpią od 7, zupka ugotowana na jutro,włoski umyte, pranie kolorowe małej też zrobione i już powieszone, lodówka umyta, czajnik wyparzony;)

pozdrawiam i buziaki

Witam się wieczornie z prośbą o poradę. Znajoma zauważyła, że mój synek wyrasta z gondolki i teraz mam dylemat. Spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko. Gondola (Implast) miała posłużyć dopóki nie będzie siedział, a tu taki klocuś mi rośnie, 6780g- dokładnie 3kg więcej od narodzin- no i 'wysoki' na oko jakieś 70cm. Cieszę się oczywiście, bo tylko na cycuchu chowany, ale nie wiem czy nie zaszkodzę jego kręgosłupowi. Dodam, że na spacerkach spędzamy większość dnia. Przecież nie będę siedzieć z nim w domu dopóki nie będzie siadał a zaraz zimno się zrobi i trzeba będzie Szkraba ciepło ubrać i tym samym miejsca już wcale nie będzie. :-(

Wybaczcie, skopiowałam z innego wątku.

Puszczam oczko do mojej znajomej ;-)

no niestety kobietko-smyk ci rośnie na pociechę;), kurcze nie wiem co ci poradzić bo tak patrzę na moją gwiazdę i będę mieć podobny problem;), synek starszy miał 5-6 mies. zimą kiedy przeszłam na wersję spacerową (mam x-landera) i idąc na spacery jechał w spacerówce, siedzisko miał rozłożone na maksa na płasko jak się dało... potem jak miał mocniejsze plecki to bardziej już siedział w spacerówce. koleżanka woziła swoją wcześniaczkę od dnia narodzin w spacerówce coneco na płasko bo było duszno i gorąco i nie chciała jej dusić w gondoli a Gabi nie ma teraz jakoś krzywych plecków...
spróbuj może rozłożyć spacerówkę na płasko i zobaczyć jaki będzie kąt nachylenia... no i czy masz jakiś śpiworek do niej bo to zawsze cieplej niż sam kombinezon

ja też częściej myślę jak moja mała wejdzie zimą do wózka, myślę też powoli o tej wersji spacerowej, albo albo koleżanka ma starszą córcię o 6 mies i wózek maxi cosi mura-gondola jest dłuższa o 5cm, niedługo będzie zmieniać na spacerówkę inną i myślę czy by mi nie pożyczyła na 2-3 mies.;)

o kurcze właśnie doczytałam jaką dużą gondolę ma Bolder!! a moja ma tylko 74 cm długości;)
ja mam szczepienie małej 18.10 to ci napisze jaka twoja przyszła synowa jest duża;)

ja mykam spaciu bo głodomorek pewnie niedługo się obudzi;)

Ostatnia edycja:
dobry wieczór :-D

Asionku najserdeczniejsze gratulacje ! zdrówka dla maleństwa wracaj szybko do formy i do nas ;-)

paulina libby ja mam ten sam prooblem rafciowi juz nogi wystają a jak dojdzie spiworek i on wielki i kombinezonie to juz totalnie zero miejsca . I za nied ługo dam spacerowke ale na leżąco . A tez mam X lander ;-)

UWAGA UWAGA dostałam plamien @ SIE ROZKRĘCA :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-);-);-);-);-);-);-);-);-):-):-):cool::cool::rolleyes::rolleyes::laugh2::laugh2::-D:-D:tak::tak::rolleyes::yes::happy::happy::happy::happy::happy::rofl::rofl::rofl:

oj nie ma Was :-(
ide spać;*
D O B R A N O C ; * ** * *

Ostatnia edycja:
Witam dziś w klubie niewyspanych....:baffled:
f020.gif

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama