• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rurka no plan cudowny....ehhh nawet nie wiem, co napisać...pomarzyć sobie mogę...

Jos odpocznij - sprzątanie nie ucieknie...Lepiej zadbaj o swoje samopoczucie!

Mary - nam musisz zdradzić datę! Ja nie wytrzymam z niecierpliwości inaczej! My tu nie będziemy Cię niczym zamęczać :-) Buteleczek na pewno Ci wystarczy - nie wiem jaki masz plan jeśli chodzi o ich używanie - bo przy karmieniu piersią to naprawdę sporadycznie się używa..Ale warto od początku przyzwyczajać dziecko - bo potem jak dziecko ma pól roku to nie zawsze chce wziąć butelkę! I jeszcze zapomniałam napisać o tacierzyńskim - Twój mąż będzie miał dla Ciebie 12 tygodni urlopu???????? Jak to możliwie????? Ja też tak chcę!!!!!!!!

Oliwka witaj!!!!!! Jak Oliwka wczoraj po szkole????

reklama
oki, gwiazda się obudziła na razie zerka na brata;)

ja się chwilowo pożegnam, będę później bo trzeba obiadek podszykować, uszykować paczuszkę dla pewnego słodkiego Maciusia;) i jeszcze spacerek w międzyczasie

buziaki i miłego dnia

LILU, odpisywałam Paulince w sprawie tych brzuszków. NO i pewnie masz rację. Schudłam, bo latam jak poparzona hehe

PAULINA, Ty masz 2 szkrabów w domciu. Bez porównania. A mężul ma rację. Na mnie działa rewelacyjnie!:blink::-D Apropos blondynek- to coś w tym jest hehe (oni obaj). Paczuszka fertiś! W poniedziałek wysyłka!

WIOLU, ajaj z tym brzuszkiem, porcelaną i czołgiem. Do potem!

JOS, do głowy idzie dostać z taką bezsennością, a raczej snem króliczka. Współczuję!

CAROLINE, hej!:tak:

MARY, szkoda, że moje kochanie to kucharskie antytalencie. Jajecznicę portafi dobrze zrobić. Twój mężul przyda się po porodzie nie tylko jeśli chodzi o opiekę nad maleństwem. To duże odciążenie:tak:

RURKA, a leż sobie choćby do wieczora! Tylko kto będzie żarełko szykował i podawał? :confused:

Moje dziecię usnęło sobie. W planie na dziś zamieściłam wypad po kombinezonik dla niego i zestawik czapeczka, szalik i rękawiczki. Może kupię jeszcze kurtałkę i buciki na zimę. Mój Pan śmieje się, że ja będę w starych szmatach chodzić byle tylko Maciek miał cool`owe ciuchy! A jak! hehe

Mary - nam musisz zdradzić datę! Ja nie wytrzymam z niecierpliwości inaczej! My tu nie będziemy Cię niczym zamęczać :-) Buteleczek na pewno Ci wystarczy - nie wiem jaki masz plan jeśli chodzi o ich używanie - bo przy karmieniu piersią to naprawdę sporadycznie się używa..Ale warto od początku przyzwyczajać dziecko - bo potem jak dziecko ma pól roku to nie zawsze chce wziąć butelkę! I jeszcze zapomniałam napisać o tacierzyńskim - Twój mąż będzie miał dla Ciebie 12 tygodni urlopu???????? Jak to możliwie????? Ja też tak chcę!!!!!!!!

Lil - tu mają fantastyczne rozwiązanie, jeśli chodzi o macierzyński i tacierzyński! :-):-) To, aby tata mógł być z dzidzią, poznawać, uczyć się malucha i opieki nad nim, jest bardzo ważne. Jest tak, że 3 tyg. przed porodem i 6 po porodzie z całego urlopu jest zarezerwowane dla mamy. Potem cały okres urlopu (obecnie jest to 47 pełnopłatnych tygodni lub 57 płatnych 80% zarobków sprzed urlopu macierzyńskiego) mogą rodzice podzielić jak chcą między siebie, ale tato musi odebrać swoje 12 tyg., bo inaczej przepadną. Te 12 tyg. tata może podzielić jak chce, ale musi odebrać do czasu kiedy dziecko skończy 3 lata. Tak więc rok pełnopłatnego urlopu po porodzie, to coś naprawdę super! :happy2::happy2::happy2: Ogromnie się cieszę, ze M. ma zagwarantowane swoje tygodnie z niunią! I ogólnie tu tak jest, że ojcowie bardzo sobie chwalą to rozwiązanie, bo dzięki temu są z dzieckiem bardzo samodzielni, nie boją się zostawać sami z dzidzią czy się nią zająć. :tak: A jeszcze jak sobie ktoś zaoszczędzi urlop wypoczynkowy (jak mój M.), to może być tego więcej! ;-) Co do karmienia, to ja planuję piersią, ale butelki dobrze mieć, bo nigdy nie wiem, jak to karmienie pójdzie... :zawstydzona/y: Poza tym w pewnym momencie można podawać wodę do picia, więc też - butelka. No i jak mówisz, dobrze przyzwyczajać dziecko. :tak::tak:

Libby - ja troszkę mam zamiar ugotować i zamrozić, ale generalnie, to on będzie dużo robił, co już mu zapowiedziałam. :-D

Ostatnia edycja:
CAROLINE, nie umiałam przebrnąć przez ostatnią część książki. Normalnie wkurzona byłam, że takie dziwy fantastyczno-naukowe zrobiły się z tej powiastki. Ciąża trwająca tydzień? W ogóle ciąża z umarłym? Pół wampirzątko?? Scena samego porodu okropieństwo, ale to chyba tak miało być. A potem cudowne zdolności Belli. Powiedziałam, że na to nie pójdę do kina. Szkoda kasy. Jakoś wolę oklepany scenariusz naiwnej młodzieńczej miłości. Polecam za to serial True Blood. Moim zdaniem super!

Zmykamy na spacerek i zakupy. Pa!

Ostatnia edycja:
hej

Mary- gratuluje decyzji o cc. i zazdroszcze wolnego dla ciebie męża u nas jak wiesz tak dobrze nie ma. Mój mąż naszczęście tez jest bardzo samodzielny i gotuje robi zakupy i tez będzie na tacierzyńskim bo prawdopodobnie ja po 14tygodniach wróce do pracy, a on będzie na urlopie;) Mam nadzieje ze sie to uda

Rurka ja tez planuje nie wyłazić z łóżka tak ja wczoraj i przedwczoraj a co:-D

właśnie przyszedł kurier z zakupami z wczoraj:szok: tak szybko suuuper. Mam więc pieluszki, chusteczki, krem na sutki, butelke i smoczki z aventu;)

zamówienie z apteki doz tez juz gotowe tylko odebrać, ale czekam na karte rabatowa;)

leże w domu i kase wydaje;) ale mam juz spokojna głowe ze mam juz prawie wszystko dla niuni i dla mnie. Dziś zamówiłam jeszcze staniki do karmienia 34zł za dwa;). Mama zrobi mi pranie i prasowanie ubranek dla niuni bo moja pralka sie popsuła:crazy: i plami ubrania

witam wszystkie gorąco

Libby ja się naśmiewałam z fanów Sagi aż sama z nudów obejrzałam na VOD...Pierwsza część mnie wciągnęła...tej samej nocy obejrzałam drugą i przepłakałam 3/4 nocy,trzecią od razu zamówiłam na DVD i zakochałam się:)
Potem czytałam książkę o Bree Turner,też fajna i nie mogę się doczekać filmu ze ślubem,porodem i nocą poślubną:)))) Ehhhh,koleżanka mało się nie posikała ze szczęścia jak jej powiedziałam,że mam bilety:)))
Nawet mąż nas zawiezie i obejrzy mimo,że nie lubi tego:)

Aaaa,co do naszego zakupu wczorajszego,tego żelu Unimil...mrrrrrrrrrrrr,BOSKI! :)

reklama
Oliwka ja też lubię sagę zmierzch - choć najbardziej w wersji audiobooka :-D Dobrze, że z Oliwką lepiej!

Libby kurczę widzę, że tryskasz energią....Gratuluję!

Mary pękam z zazdrości o ten macierzyński i tacierzyński!!!!!! U nas szał ciał, że od 2012 będzie 22 tygodnie urlopu.......ehh szkoda gadać.....

Ewula witaj - mi też mama pomaga przy praniu i prasowaniu i to jest super! Korzystaj!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry