• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry moje kochane !! :-)

MAM STÓŁ W JADALNI :-D:-D:-D i krzesła !! I wszystkie pozostałe meble i wreszcie mogę jak człowiek usiąść i sobie poklikać :-p

asionku nabiał jem na potęgę, bo ja niemięsna jestem. Całą ciążę dwa litry mleka dziennie plus wszelkie maślanki, jogurty i sery, inaczej bym nie przeżyła lata, bo woda mi nie smakowała :-D I chyba małą przyzwyczaiłam, bo nabiał dobrze toleruje :tak:

lili jak tam słońce ??? Nosidełko używam takie Ostrzeżenie o przekierowaniu Z tyłu szelki daję na krzyż i wtedy mogę nosidło przekrzywić z małą na bok, żeby nie była w pionie. I tak sobie chodzimy i wszystko robimy. Wczoraj zrobiłyśmy sałatkę z kurczakiem - pieczenie kuraka, mycie sałaty itp. , krojenie warzyw, sosik, grzanki :)))) Nie powiem, żeby było superwygodnie, ale przynajmniej MOŻNA coś robić :-)

wiolu chudnięciem się nie martw, pewnie :)))) Tylko jedz same zdrowe rzeczy ;)))

Ostatnia edycja:
reklama
kotku gratuluje stolu i krzeselek , wiem jaka to radosc dla pani domu:-)
lil fajnie czytac ze jestes w lepszym nastroju... ja bylam bez tel w sobote bo cala siec nie dzialala i myslalam ze szalu dostane taka odcieta od swiata:-)

hej koleżanki
mała przysypia po pół godzinnym mruczeniu w łóżeczku, młody rysuje obok kredkami i ogląda bajki a mi gardło wysiada i głowa pulsuje od zatok...

mam prośbę o radę, otóż: nie wiem czy wam mówiłam iż moje dziecię najmłodsze strasznie krzyczy po włożeniu do wózka-minęły prawie 4 mies. i zero poprawy...nic,nothing,nulo...płacze przy włożeniu i wyjeżdżaniu-potem cudem przysypia, gorzej jak się budzi na spacerze a ja jestem z 2 km od domu, na łąkach np. wtedy bięgnę prawie do domu a młody ledwo nadąża na rowerku-całkowicie wszystko bez sensu
inna sytuacja jest gdy jeździmy czasem z nią na zakupy-wkładam ją wtedy do nosidełka/fotelika sam. i potem montuje na stelażu wózka-mała o dziwo nie krzyczy a po przejechaniu kilku metrów zasypia, kiedy się budzi to nie płacze tylko rozgląda do okoła-oczywiście nie za długo ale i tak lepiej niż w gondoli...

więc będąc u mojej kumpeli rozmawiałysmy na ten temat i wymyśliłyśmy aby spróbować zamonotwać spacerówkę a małej kupić na zimę śpiwór do wózka, taki a'la mumia bo ja mam sam pokrowiec na nóżki a o jej dobrze nie ochroni...i teraz mam dylemat co zrobić?
doradzicie?

i gwiazda się naspała, całe 30min.!!!teraz gada sobie w łóżeczku-poczekam aż się znudzi,o już;)

Made-paczka pójdzie dzisiaj i wrzuciłam coś dla Boryska-Danio miał to raz na sobie-do zdjęcia- nic nie poradzę że moje dzieci wyrastają z rzeczy których jeszcze nie dostały;)

hejka

ale dzis spokoj... :)
paulina : nie wiem co doradzic z ta mumia...sama mam dylemat jak sie zorganizowac w srodku zimy ( grudzien/styczen !!!) z noworodkiem/niemowlaczkiem i L. ktory do/ze szkoly jezdzi we wozku...albo jakie snosidlo chronioace od zimna...yyy...albo gondola a poldek na schodkach doczepianych...

wiolka : nie przejmuj sie waga, ja z L. tak wymiotowalam ze przez pierwsze 3m-ce schudlam 5 czy 6kg..;wygladalam jak anorektyczka...2,5 m-ca nie jadlam cieplego posilku, a wymiotowalam nawet sokiem i... WODA... ale pozniej nadrobilam co trzeba :)

zdrowka zycze!
ps. jak elfik????

zaprowadzilam o 8h30 malego do przedszkola, zakupy dopiero sie doczolgalam... ale tak to jets jak amz robi zakupy w sobote : 1/3 rzeczy zapomniana... siadne sobie chwile i za ciut ponad godzine znow w droge po malego...

kocurro : gratki stolu i krzesel :)))))))) ciesze sie ze powoli sie urzadzacie!

Dzień dobry drogie Koleżanki :-))))
Jak ja się wyspałam to Wam mówię...zaraz się wylansuję i ruszam naprzeciw nowym przygodom :)))))) jejku, jejku, wytropiłam nowych emerytów przez weekend :-D

Wiola - oj bidulko :(( Możesz śmiało używać Tantum Verde na gardło, Apap przeciwbólowo i gorączkowo i rutinoscorbin i to chyba tyle :crazy:

Paulina - bardzo dziękuję :*

Kocurek - kawa wypita czy robić ? ;-)

jos - zbiorę się w sobie i napiszę Ci wszystko jak daleko pamięcią sięgnę :)))

Mary - Kochana, jak samopoczucie ?

Libby - :-D jak wrażenia ?

hej :)

mam maly problem , cos mi na piersiach wyskoczylo :szok: mam takie plamki swedzoca rozowo czerwone i nie wiem czy to alergia czy co ?? moze mialyscie cos takiego , albo wiecie co to moze byc i od czego ??

Mloda synus sliczny rosnie jak na drozdzach !! :)

Wiolka kuruj sie kochana !! zdrowka duzo :)

Kocurek super , ze masz juz stol :) moj nie widze zeby zle na nabial ragowal wiec nie wiem czemu mam rezygnowac ..

Maja cisze i spokoj to ja tez bym chciala hehe

ok maly steka ide do niego bede pozniej :)

Dzień dobry :cool2:

te słońce tak siarczyście w moje oczy świeci :szok: Panie wybaczą jak posiedzę w okularach :sorry2:

Paulina moim skromnym zdaniem możesz spróbować ze spacerówką, lekko podniesioną, u nas był ten sam problem, dzieciaki, chcą już oglądać świat i nie chcą leżeć, gdyby nie gondolka= fotelik samochodowy jak na ostatnich obrazkach MUTSY wózek wielofunkcyjny 3w1 (1916339548) - Aukcje internetowe Allegro to nie każdy spacer kończyłby się szczęśliwie, my już od miesiąca jeździmy spacerówką, bo sytuacja wyglądała podobnie jak w Twoim opisie, spróbuj najpierw w domu, może włóż kocyk, żeby pod pleckami było bardziej miękko, zresztą sama będziesz wiedziała, co będzie w Twojej opinii bezpieczne dla Majeczki :tak: mam nadzieję, że w miarę składnie to napisałam, bo umysł mam na wakacjach :sorry2:

Wiolka u nas spokojnie, do przodu, ale nocki do wymiany :no: oby jak najszybciej się unormowało, bo będę straszyć :szok:

Lilu jak dzisiaj samopoczucie? :sorry2:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry