rruurrkkaa
Mama Misiatków
będzie operacja, której prawdopodobnie nie przeżyje 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
just : dobra decyzja
ja rodze w tym samym szpitalu klinicznym co z poldusiem
tylko wlasnie widze ze cholera w 2,5 roku ceny tam sie zdeczko zmienily hahahahahahha
pokoj w kotrym lezalam podrozal o prawie ...50% !!!a dostawienie drugiego lozka dla taty o jakies 30% chamsssssssstttttttttfffffffoooo...
a wogole to mam nadzieje ze ja tam zdaze dojechachahahahaha
bo ty pierwszy porod to masz czas, ja mam drugi... i tez daleko... a jak trafie w korek to po sprawie![]()
just : porod to ok.2500-3000 euro, ale panstwo wszystko zwracajak nie masz srodkow zeby zaplcic i ci zwrocili to system jest tak zroganizowany ze wchodzisz do szpitala dajesz karte zdrowia i oni automatycznie kontaktuja sie z twoja ubezpieczalnia i z nich sciagaja co trzeba
placi sie tylko dodatkowo od jakiegos pulapu, ktorego normalna sluzba zdrowia nie pokrywa : lekarz z dlugim stazem moze wziac duzo wiecej za wizyte ( poszplam kiedys do ginka ktory niespodziewanie zawolal doe mnie 250 euro! a u super spejalisty w prywatnym szpitalu place 70/90 hehe), znieczulenie placisz wiecej - czesc dla anastezjologa no itp
ale istnieja dodatkowe prywtane ubezpieczenia , ktore pokrywaja ta roznice nie palcona przez panstwo... takze system jest b. dobzre zorganizowany
nawet ktos kto nie ma 'dodatkowego pakietu'nie musi sie stresowac
zosatnie wyleczony, przyjety i nie musi biegac pozyczac pieniedzy, tylko nie prwyatnie a publiczniealbo prywatnie u lekarzy danego sektoru : nie przekraczajacych tych kwot ustalonych-zwracanych przez ogolne panstwowe ubezpieczenie
no to sie naprodukowalam![]()
3000 EURO?!?!?!?!![]()
ja rozumiem, że zwracają, ale to jest jakaś masakra...i jeszcze za różne rzeczy płaci się dodatkowo... Wybacz Jos, ale jak pomyślę, że to prawie 12 tyś zł, to kiszeczki mi się wstrzymują, chociaż wiem , że nie wolno przeliczać realiów Fr do PL...
![]()
Dzień dobry![]()
Wiesz jos ... z tym rodzeniem po raz pierwszy to jest różnieJa miałam pierwszą fazę prawie w większości ukrytą - mega bóle zaskoczyły mnie tak niespodziewanie, że ledwo zdążyłam dojechać do szpitala (taksówką - pół godziny, późnym wieczorem i zero korków) Wzięli mnie natychmiast na porodówkę z pełnym rozwarciem
Wszystko działo się szybko i bardzo intensywnie, a Kamil pojawił się na świecie pięć minut po północy
![]()
Skoro pierwszy poród był taki dziwaczny to jak będzie wyglądał drugi??Urodzę w domu jak nic, i to sama (nie daj boże z moim synem
) bo Grzesiek nie zdąży nawet z Poznania zjechać... o dowiezieniu mnie przez wrocławskie korki nie wspominając
![]()
Dobry
pospałam sobie troszke jeszze :-)
Jak ja sie czuje kaszle ja nienormalna i obawiam sie ze bede musiała isc chyba do lekarza . :-)
Bo coś ten kaszel smierdzi mi albo zapaleniem pluc albo oskszeli... :-(
eh...
a wy co tam kochane ?
Nie wiem co to za wino ale mocne jest
Nie mogę Ci odpisać na sms-s bo nowo naprawiony wyświetlacz się popsuł i prawie nic nie widzę,podświetla się na biało...
Muszę znowu zanieść do naprawy
Mąż przestał ze mną rozmawiać,jest wesoło.Rano chyba pozawoził dziewczyny do szkoły ale nic nie wiem,spałam jak zabita.
Napisał mi właśnie,że chce porozmawiać bo bardzo mnie kocha i martwi się o mnie.
będzie operacja, której prawdopodobnie nie przeżyje![]()