• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dotarłam do domu...
Tego się nie spodziewałam, że zwykłą trasa, którą kiedyś pokonywałam w godzinę maksymalnie, idąc włóczęgowym krokiem, dzisiaj zajęła mi dwie :baffled::dry::confused::shocked2::szok:ledwo dotarłam do domu, teraz siedzę ze stopami w misce z zimną wodą, nabawiłam się jakiś bąbli na dużych palcach, letnie sandałki, które w zeszłym roku nosiłam prawie każdego dnia okazały się totalną porażką dla moich stóp...

Rurreczko, może niech lekarze dokładnie sprawdzą całą sytuację, a później wydają taką ostateczną decyzję, bardzo mi przykro, tulę Kochana :*

reklama
Asionku przeszłam, tak powłócząc stopami, na sam koniec pod górę do nowego mieszkania, nie wiem jaki buty jutro będę mogła założyć :wściekła/y:

asionek : z lista ci nie poradze, moge ci pisac wyprawkowe ogolniki, ale po co ? bo sek jest w tym ze tutaj kazdy szpital ma swoje zasady, swoja liste, swoje wlasne wyprawki, itp
w jednych daja koszule takie te papierowe, w innych dla wygody i bardziej naturalnego nie szpitalnego aspektu porodu jets sie w swojej, w jednych daja kosmetyki, w drugich nie...podobnie z pampersami itp itp
dlatego musisz sie zapytac a wlasciwie nie gina, bo on sie tym w sumie nie zajmuje, choc moze cie pokieruje, ale w klinice!
ja
mialam tak ze jak wybralam gin. z kliniki, poszlam na piewrsza wizyte, to wychodzac od niego przy sekretarce lezaly takie dossier ze szpitala w ktorym on pracuje, ktore sie wypelnia i oddaje do kliniki/szpitala zeby sie zapisac-zarezerwowac miejsce
i tam byly papiery do oddania, wypelnienia, a czesc dla mnie do zachowania : daty wizyt z polozna, z anastezjologiem + lista szpitalnych anastezjologow ceny pokoi no i lista co wziac ze soba :)

takze jak ty rodzisz w klinice to napewno maja cos w stylu takiej broszurki !!!!

a ceny za mojego gina... widzisz ten moj to jest wlasnie bardzo tani, tani jak na region paryski i jak na swoja renome, bo jest taka powiedmzy gwiazda, jako jeden z pierwszych juz prawie 20 lat temu przelal krew pepowinowa i robi to do dzis, przechowuje w bankach w anglii, no i jest znanym w reg. paryskim specjalista od ekografii i dodatkowo... chirurgii ginekologicznej ;) a klinika jets nr 1 z wszelkich porodowek w regionie paryskim, trzecoa we francji.
ale jak na region parsyki to on ma bardzo niskie ceny, ja 90 place za ekografie :) a jak pisalam wyzej bylam juz kiedys przypadkiem u gina w paryzu ktory za zwykla 10min wizyte i zrobienie cytologii wzial 250 euro (cena laboratorium nie byla rzecz jasna w to wliczona!!!) takze ja sie nie skarze :))))))))
ale w sumie to dosc logiczne ze u was taniej, metr kwadratowy w paryzu kosztuje sporo wiecej, to i ceny uslug bo i pensje musza byc opdowiednio wyzsze, inaczej by ludzie nie mieli za co zapalcic za dach nad glowa i jesc :)

za porod tez nie placilam, ale placilam za "dodatki"
w sumie ta klinika jest dosc droga, ale nie najdrozsza w regionie paryskim
z wlasnej kieszeni placilam za pokoj indywidualny + lozko dla meza + 3 posilki dziennie dla meza + znieczulenie i przebicie cenowe anastezjologa
do tego mialam sowja koszule. kosmetyki byly w szpitalu, ja wolalam swoje i nie bylo z tym problemu, pampersy tez swoje no i podpaski tez

(Looo ale naprodukowalam, wlasnie sobie zdalam wizualnie sprawe hehe!)

just : uwazaj ! cos mi sie wydaje ze chcesz porod przyspieszyc ! ;)

a powiedz mi ty rodzisz naturalnie czy CC ?

Ostatnia edycja:
rurka nie no .. jest przecież coś takiego jak usg jamy brzusznej - co Ci lekarze??? Albo gastroskopia - teraz mają dużo cieńsze te rurki i mniej inwazyjne... W głowie mi się nie mieści, żeby rodziny nie wpuszczali na oddział - mój tata na SORze wylądował ostatnio na tętniaki i cały dzień mogłam u niego przesiadywać :dry: Trzymaj się... a ja trzymam kciuki za pomyślny zabieg taty..

jos .. boogie dziękuję za chęci dołożenia mojemu byłemu męzowi.. ;)))) W sumie to był niezwykły i nieszczęśliwy człowiek - inteligentny, wykształcony, elokwentny, wrażliwy pedant i esteta, a w dodatku uwielbiał gotować :)... Bardzo go kochałam i bardzo znienawidziłam. Zostawiłam go z dnia na dzień - po prostu spakowałam się, zamówiłam wóz towarowy i zniknęłam. Kamil miał wówczas dwa latka, więc można powiedzieć, że wychowałam go sama :) Potem bylo 5 lat obustronnego zmagania się z miłością/nienawiścią i 10 lat walk sądowych - karnych i rodzinnych... Wszystko minęło :)

Co się dzieje mlodamamusia...?

Ostatnia edycja:
Kocccurro no nie damy Cię skrzywdzić :no: :-D na nic się zdają jego liczne zalety skoro lubił różne inne metody... :dry:
Ja za to pytam i ponawiam pytanie, gdzie znalazłaś takiego "białego kruka" Grzesia???? :-D

reklama
Kocurku dzielna kobieta z Ciebie !;* Syn moze być z Ciebie dumny!;-);-):-)
A dzieje sie tak , ze wszystko mnie dobija dosłownie wszystko . A najbardziej K...

Dzisiaj definitywnie sie z nim rozstałam... ;/
Nie wiem czy była to dobra decyzja . Ale stało się...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry