• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiola - jak siada, to już połowa sukcesu ;)) nie ma sensu na tym etapie kupować grającego nocnika, Iwonka ma jeszcze czas na załatwianie swoich potrzeb :)))) Ja kupiłam grający tylko dlatego, że był z Kubusiem Puchatkiem i Prosiaczkiem :zawstydzona/y: i był w promocji, cena była taka sama jak tych niegrających ;-) Nie wydaje mi się żeby te grające w jakiś szczególny sposób przyspieszały ten trudny proces w życiu maluszka ;-)
A papierówki to chętnie...nawet kilka :-p:-):-):-)))))))

mamitka hahahhahahaaaaaa no widok właśnie taki :-D)))) Nocnikowy potwór :rofl2:
I zgadzam się z wszystkim co napisałaś do Wioli odnośnie nocnikowania :tak: chwalić, chwalić, i jeszcze raz chwalić :))))

Ostatnia edycja:
reklama
hej :)

u mnie duchota i sil brak :/ chce wiatruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Just &&&&&&&&&&&& za zalatwienie pomyslne spraw :)

Mloda milego spacerowania :)

Mama pyszny obiadek sie szykuje :)

Made na laweczce juz ?? :)

Wiola ja nie mam doswiadczenia jeszcze wiec nie pomoge za bardzo :)

Asionek - a gdzie tam....leżę plackiem i się zastanawiam co wybrać z karty menu :-))))
Ale chyba się zdecyduję na naleśniki z białym serem :-p jakoś mnie tak na słodko dzisiaj wzięło...

nie no dziewczyny w chwaleniu to wiecie ja jestem dobra, i caluje i przytulam i mowie ze dumna jestem i przypominam jej co chwile ze nie ma pieluszki i siusiu trezba na nocniczek robic...
wczoraj Iwa byla bez pampersa od 11 do 17 i ani razu mi sie nie zesiusiala w majtki ale i w nocnik tez nie a potem kladlam ja na drzemke i zalozylam jej pampersa.
a dzis od nama ma pampersa i tez ani sie nie zesiusiala w malty ani na nocnik chociaz siadala juz kilka razy
made a co do chodzenia z nocnikiem na glowie to Iwcia tez tak robila... kupilam jej nocnik jak miala rok i 3 miesiace zeby stal w lazience i zeby przyzwyczaila sie do jego obecnosci...

Wiola- bedzie tak jak z odcycowaniem-pójdzie szybko tylko cierpliwości:))

Asionek witaj:)
ja mam dziś na obiadek fasolkę szpar.na maśle i bułce tartej...ziemniaki z koperkiem i kurczak w sosiku:)+woda mineralizowana ..

Made-na pewno i Igorek opanuje ta sztukę nocnikową-&&&&&&&&& dla Niego.

Domisia juz odebrałam..

Wiola - ja po dwóch godzinach muszę pampersa zmieniać, bo tak leje :szok: To Iwonka już zaczyna kontrolować, a od tego już tylko chwila jak zacznie siadać na nocnik ;)))

Oj, chyba ciśnienie siadło, tak mi się nagle spać zachciało...muszę się zdrzemnąć. Do później :))))

Ostatnia edycja:
hej kobietki-ja tylko wpadam dać znać że żyjemy-mam przekochane dziecko jak nie ma kolek-je i śpi i bardzo lubi spacerki-no ale niestety kolki są coraz częstsze i dają popalić-chwilowo nawet nie mogę jej dobrze na brzuszek położyć bo kikut pępuszka jeszcze nie odpadł-teraz jest nowa metoda na pępek-psika się tylko octeniseptem aby dezyfenkować-więc po konsultacji z położną zakupiłam tradycyjny fiolet w aptece i to trochę przyśpieszy całą akcję (synek miał półtora tyg. jak mu odpadł po stosowaniu fioletu-genicjany). szczegół że wszystko mam upaprane na fioletowo;)
co do kolek stosowaliśmy kilka dni sab simplex i zero efektu, od dziś spróbuje espumisan, zobaczymy, na razie jedynie noszenie na rękach i kołysanie ją uspakaja,lekko, bo do końca nie jest fajnie-pół dnia ja się męczę sama, potem trochę mój mąż i moja mama, jak już wróci z pracy a jeszcze przecież mam drugie dziecko do ogarnięcia, ale cóż przeżyjemy;)

innym razem wpadnę to dodam zdjęcia;)pozdrawiam

zatrzymałam się na chwilę..............dziś 5 sierpnia...na dziś miałam termin...
c020.gif
c020.gif
c020.gif

moja Niunia kochana na zawsze w moim sercu...na zawsze..

reklama
hejka wszystkim !!!!

mama : nie smutaj sie... wiem, ze serce matki nie zapomni, ale mysl o dobrych datach :) i o tym ze nastepnego 5.08 bedziesz miala swoje upragnione dzieciatko :)
ps. kolczyki bardzo ladne, delikatne!!!

made : nie kus lumpeksikami, bo mi cisnienie podskakuje, ja tu nie mam ... robie napadow kilka jak jade do PL, ale teraz mnie ponad rok nie bedzie i ubolewam - bardziej niz za barszczykami golabkami i innymi ;)

wiolka : powodzenia w odpieluchowaniu! zobaczysz ze pojdzie szybko. Ja poczekalam co prawda do 2,5 roku w te wakacje zdjelam, a poldek juz odpieluchowany. Bylo tak jak mama pisze : pierwszy dzien gdzie stal, na drugi juz do srodka ale i tez poza. pozniej jakis tydzien dwa czasem nie zdazyl i w majty, choc chcial nocnik, juz wolala, po prostu nie doszlismy do domu itp. No i teraz juz wszystko dop nocnika. Jak wroce do siebie to bedzie akcja "naparwde duzy chlopiec" czyli schodzek nakladka i do duzego kibelka!
zobaczysz ze pojdzie szybko!
aha a nocnik mam nazwyklejszy marketowy, tez nie wierze w pomoc grajacych. Poza tym wielu pedo-psycholgow twierdzi ze one w niektorych przypadkach moga wrecz opoznic zalatwianie sie, bo dziecko ( zlwaszcza jesli jest jeszcze za male, za malo dojrzale) skojarzy je z zabawka, a nie z przedmiotem konkretnego uzytku! :)
podkreslam ze sie nie wymadrzam tylko mowie co mowia niektorzy specjalisci ;)

just : pomyslnego zalatwiania spraw! buziak dla remika !

oliwka : widzialam foty na FB, super!!!!! :) dawaj wiecej :zawstydzona/y::-)

mlodamamusia : fajnie ze Rafik tak super juz spi, super godziny jak na 2 m-ce!

paulina : oby kolki przeszly... I BLAGAM nie starsz sie ze jest ciezko... moj starszak w tym wieku co twoj, tez bedzie 2jka w domu nieprzespane nocki, tylko ze mi ani mama nie pomoze, ani maz, bo maz wraca z pracy w takich godzinach ze starszy juz ^spi od 2 godzin... a nawet w pozno wieczornych-nocnych! dziecka nie bedzie wiec kapal o 23... jezzzuuuu.... Juz wiem, ze strzele depreche.... wole nie myslec jaki bedzie sajgon pierwsze miesiace... a do tesciowej nie uciekne, bo maly w przeciwienstwie do teraz, zacznie juz przedszkole ( tutaj = szkola) ..... bedzie wesolo hehe

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry