reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Nie wiem ale jakoś ostatnio nie wiem czy mój maluch się najada czy nie te moje cyce jak by spadły i mam wrażenie że jest w nich mniej mleka więc przystawiam go do cyca częściej i w ogólnym rozrachunku nie wiem ile on je ... ale chyba mu wystarcza bo nie płacze ( a to była by oznaka głodu). Tak myślę bo czytałam że na laktacje ma duży wpływ karmienie nocne a on je raz w nocy ... czasami dopiero nad ranem się budzi. Niby pije dużo płynów i jem jakoś więcej ( no staram się ) a tu dupa blada , albo mi się wydaje i ta laktacja jest taka sama tylko wcześniej miałam jakiś nawał pokarmu ... oj nie wiem kombinuje jak koń pod górkę :-(

tez myślałam, że mam mało pokarmu, bo cycki jakieś wiotkie i w nocy tez w sumie nie karmię tylko dopiero nad ranem, jak Marika się budzi, ale ważne ile przybiera na wadze - jak masz wątpliwości skonsultuj się z waszym lekarzem

moja b. dużo przybrała, więc wiem, że mleka jej wystarcza :-D

reklama
Olcia90 - dzięki :tak:
no własnie z tym przybieraniem na wadze jest średnio bo na pierwszym szczepieniu Patryk ważył 5200 , a na drugim jak go ważyli to 6080 to jakoś mało lekarz powiedziała ze jak tak marne będzie to na miesznke go tzreba będzie przestawić ...eee nie wiem zobaczymy jutro może sie wytocze z domku to pujdziemy się zwarzyć

anita MNIE SIE WYDAJE ZE SKORO ON CI NIE PLACZE TO MLEKA MASZ WYSTARCZAJACO :-)

KAKA pierdziej je :-)
WIOLU serio powinnas mienic lekarza Co to za lekarz ktory zalecil ci soczki Przeciesz tak wczesnie sie nie podaje Nie wiem czy twoj pediatra wie o tym :-)

A ciekawi mnie to ze wiele sloiczkow i wiele potraw jest po 4 miesiacu czyli co jak dzidzia skonczy 4 miesiace to naraz moge jej dac tyle roznych pokarmow? tyle roznych smakow Bo przeciesz jest tego wiele ????????

nie wszytkie hehe po kolei jak byś chciała dawać wszystkie na raz to by Ci dna nie starczyło tyle ich jest hehehe

a ja dałam dziś dla młodego popić soczek z winogron, dzikiej róży i słodkiej malinki bobowity ... o dziwo wypił z butelki hehehe jednak jest cos co z butki ciaga hehehe

Ostatnia edycja:
Ja Kacprowi na początku tygodnia wprowadziłam odrobinkę kleiku ryżowego do wieczornego mleczka. Resztę cały dzień jest na cycu. Od 3 dni dostaje jeszcze odrobinkę soczku jabłkowego rozcieńczonego wodom. Od 30 mam wprowadzać już soki. przynajmniej tak mi pediatra powiedziała.

A ja dzisiaj własnie widziałam bobo fruita: rumianek,meilisa i winogronka...i własnie bałam się tych winogron. Staneło za to na samym jabłuszku.

Dorota zaleca się wprowadzanie jednego składnika na tydzień. Podajesz np marchewkę, małą ilość i obserwujesz przez 2-3 dni, czy kupa ok, czy wysypki nie ma, wzdęć i takie tam. Powoli zwiększasz ilość. W następnym tygodniu podajesz np. jabłko z marchewką i znowu. W kolejnym tygodniu możesz coś nowego ale jednoskładnikowe albo z czymś już znanym.
Dania po 4 miesiącu czyli od piątego miesiąca (słoiczki generalnie są po czwartym miesiącu, po 6 m-cu, coś tam jest po 8 m-cu i chyba 9,10, 11,12 i hipp ma jeszcze od 18 miesiąca)
Polecam stronę HiPP: Strona Główna , Gerber , BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Na pewno dostałaś niebieskie pudełko, tam też była wkładka hippa o produktach, można się posiłkować ich rozpiską.

Magdasf ja już nie wiem czy Wy żartujecie czy na serio :baffled:

reklama
KASIU dzieki :-)

Oliwia dostala wczoraj 60 ml soczku z marchwi i nic jej po tym nie bylo Ale tak jak pisalam zapytm dzis naszej pani doktor i zorie tak jak ona mi kaze :-)

MAGDASF i jak Stas po rosolku ??:-)))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry