reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Juz nie trzeba najpierw żółtka potem białka,można całe jajko od razu, ja daje całe, jak Ola je jajecznice :-)
Lilla Zuzia mały Kubeczek wypija wody, czasem nie cały, czasem prawie półtora, ale zaczęła pić tak ze dwa tyg temu dopiero.

reklama
Kupiłam płatki ryżowe błyskawiczne - świetna alternatywa dla kaszki :tak: Kaszkę kukurydzianą gotowałam, ale wyszło mi gęste błoto ;-) Cóż metodą prób i błędów dojdę do perfekcji ha! ;-):-D

A wlasnie, moge np podac taka jajecznice na sniadanie??

Zapomnialam dodac, ze na poczatku dawalam cale jajko, tzn pol, razem z bialkiem ale w obiadku to strasznie duzo tego bylo i zmniejszylam o zoltko.

Lilla, Laura nie pije w ogole wody. Zreszta ona nic nie pije, bo nie potrafi[emoji20] [emoji15] choc ostatnio byl sukces i napila sie z 10 ml kompotu.

Lilla, Adas pije 10-15 ml ;)

Jak robicie jajecznice?

Zoltko daje do warzyw, bo co drugi dzien miesko. Narazie mialam wstrzymac sie z bialkiem, ale pewno przez stare wytyczne

Ja daję pół żółtka co drugi dzień po staremu ale może faktycznie zacznę też dawać to białko.
Ostatnio dałam Małemu ten deserek jogurtowy - przeżył, kupa była, spanie było dobre bez bólów brzucha, wysypki brak - uznaję, że eksperyment zakończył się sukcesem.

Wodę daję w niekapku i dopiero od kilku dni coś tam z niego wypija ale to mniej więcej 20-30ml przez cały dzień - daję mu popijać każdy posiłek nie-kp :)

reklama
Zuzia lubi te deserki jogurtowe, Ola tez lubiła bardzo. Potem jak podrosnie będę kupowała jogurt naturalny i owoce dawała do niego.
Makota ja wyjdę na wyrodną matkę, ale jajecznicę robię normalnie na patelni tylko ze na maśle. Nie umiem na parze jajek zrobić... Dziś będę robiła w piekarniku, wiec jeszcze inaczej
Zuzia nie piła wody, nie umiała wcale, ale dawałam, dawałam i jeszcze raz dawałam i.zalapala. Musiałam dawać, bo kupy nie było, a tak jest. Sama się zdziwiłam, jak jednego dnia wypiła cały kubeczek i zawołała o więcej. Chyba przekonał ją niekapek z aventu

Do góry