reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Dziulka jak się czołga to lada chwila dupka pójdzie do gory i pogna jak strzała. Wtedy dopiero mieszkanie będzie csłe jej a kot będzie stąpł tylko po górze.
no i wykrakalas:)))))))))) dzisiaj podniosla dupke ze 4 razy na "raczka" i sie utrzymala:)))))
Dziulka tylko ona pełza do tyłu

moja pelzala do tylu, teraz zasuwa jak perszing do przodu i teraz czekam az zacznie na kolankach posuwac:)))))))))))))))))

a tak to pokazuje mi gdzie chce isc i tak gada ze potok "slow":))) brawo se bije sama jak pieluszke zmieniam albo jak zbuduje wieze z klockow albo koleczka na palik nadzieje:))))))))))))))) jestem cala dumna ze madralka mi rosnie :)))))))))

Pudzianek zaczyna stawiać pierwsze kroczki.
Potwierdza się zasada, że nie trzeba dziecka do niczego pospieszać, bo ja nigdy go za rączkę nie prowadzałam, nigdy nie miał chodzika ani pchacza, a jednak jakoś szybko się tego nauczył jak się stawia kroczki ;-)

Natuś,tez tak uważam:).Widzę u Amelki,że jak na coś ma ochotę,to bez żadnej "pomocy" z mojej strony to robi:).Więc jej nie "poganiam";).
Gratulacje dla Piotrusia:***

Kahaa spadł i sie nauczył ze meble mają koniec :) Teraz siedzi grzecznie i do krawędzi sie nie zbliża, poza tym już kapuje schodzenie tyłem z kanapy, nawet z tarasu drewnianego, który jest 4 cm nad trawą ustawia sie od schodzenia tyłem :)

Strip u nas "gej" też jest hitem, jak mogłam o tym zapomnieć a ostatnio małpuje po nas i jak tylko ma jakiś głupawy pomysł, który wie że nie przypadnie nam do gustu idzie i sam do siebie woła "oj dzidzi!" :D

NAT gratulacje dla Pudzianka:))) rzeczywiście nigdy nic na siłę. Poza tym jak dziecko czegos chce to to zrobi niezależnie od tego, czy będzie się mu pomagać, czy nie.
DZIULKA świetnie!

u nas ostatnio (podobnie jak u LOLISZY) w modzie jest maupowanie z tym, że głównie w kwestii mimiki. Poza tym znacznym ułatwieniem jest to, iż wyraźnie daje nam znać, że zrobiła kupę. Klepie sie wtedy po pieluszcze tak śmiesznie i zaczyna nos marszczyć tak, jak by chciała powiedziec coś w stylu "a fuuuj, śmierdzi. Weźcie to ode mnie" :happy2:

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom kolejnych postępów w rozwoju. Boziu jak one szybko idą do przodu a jeszcze niedawno takie malusieńkie były.

makuc a Łukasz to nam w ogóle nie daje znaku że ma kupę w pieluszce, on mógłby w niej chodzić i chodzić... dlatego dobrze że chociaż czuć jak coś zrobi bo zmniejsza się czas jego chodzenia z nią w pieluszce;-)

reklama
lolisza a nasz spadl i tak nie czai że jest koniec lózka czy kanapy i dalej pędzi na oślep.

u nas z pieluszką zakupkowana tak samo-żadnych znakow,dobrze że ją wyczuwam na odległość bo tak by w niej chodził i chodził

Do góry