reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
a unas zaczeło się "cio to" "cio to jest" "a to" i ciągle mama mama mama mama........................... no i "bach", "hopla", "nie ma" a potem zaraz "jest".

Papa na caly głos nawet powiedziała wychodzac z kościoła ze święconką i to nie raz tylko przez całą jego długość kilka razy nawet krzycząc bo może ci na zewnątrz mogli nie usłyszeć.

jedno potknięcie to czasem jej cos upadnie i mówi "jeb":szok::sorry2: ale nie wiem gdzie podłapała.

DAWIDOWE z tego " jeb" wjechalam pod lawe:))hahaha
KANIA super Oliwka ci daje czadu:))

moja ostatnio wyjechala ze zdaniem dwoch jezykach naraz:

KOTEK parti dodo au lit - kotek poszedl spac do lozka:))))))

KOTEK mowi tylko po polsku mimo ze po francusku rozumie :))

a mam taka loteryjke obrazkowa i puki co ona nam sluzy do nauki slowek z obrazkow i na jednym z nich jezst czarny diabelek, a Leane na niego mowi KOTEK OGGIE:)))))))))))))))))

no i fajnie sie pyta: qu'est-ce que c'est???????? (co to jest) a wymawia sie :keske se? i fajnie jej to wychodzi:))

udało mi sie młodą na recytowaniu wierszyka złapać ;-) jak sie nauczę filmiki na yt wstawiać to dam za zamknietym na razie jesteśmy na fb ;-) i polecam bardzo takie zabawy dzieciaczki naprawde szybko łapią :tak:

marg :*

co do wierszyków to u nas na chwilę obecną na topie są: "Spadła gruszka do fartuszka", "W pokoiku na stoliku stało mleczko i jajeczko" ...itd :-) lalom śpiewa "aaa kotki dwa szarobure obydwa" a teraz uczymy się "wlazł kotek na płotek" ;-) musimy spróbować kaniowego ślimaka :-) to jest naprawdę fajna sprawa szczególnie dla małych gaduł ;-) :tak:

ja znam mnóstwo wierszyków, Olka szybko nam mówiła, ale ona wymawiała słowa za nim się Arek urodził, a Arek nie wymawia słów to może powtarzać w myślach, a i tak nie powie jedynie "yyy" i jakieś"kla" mówi na wszystko.

Kamil tez czesto mówi na coś yyy ale duzo takich pojedynczych słowek mówi ostatnio zaczął mówić klaklor(traktor),dobrze tak jakos dziwnie i kupka no i pam(pani lub pan)a mamo i tato to ciagle a jak wymawia imie Hela i lala to tak śmiesznie języczkiem rusza:sorry:co do wierszyków to mu daleko jeszcze babcia mówi że on mało jeszcze słowek umie wymawiac(nie wiem czy się martwic) ale od kuzynki syn ma 22mce a mówi mniej od Kamila

Alicja ja akurat tego nie znam o gruszce, podobnie |wlazł kotek, na stoliczku, poszła Ola do przedszkola..."
Filmik widziałam, jestem zachwycona :-)
Dawidowe "jeb" mnie rozwaliło ;-)
Dziulka fajne takie pomieszanie języków, ja podziwiam dzieci, które tak łapią różne języki w mig :-)
Baśka spokojnie, Twój Kamilek też niedługo zacznie dużo mówić.

reklama
Kania Dziulka staram się olewać to jeb ale ona łapie widze w żłobku bo czasem w szatni słysze dziecko jak coś mówi i na drugi dzien ona ciagle to samo.

Do góry