reklama
natolin
Fanka BB :)
o to tym razem mimo iż jestem zwolenniczka spania dziecka w łóżeczku to ja podziwiam ;-) mój w ciągu dnia praktycznie nie śpi, więc nie umiałabym tego tak ogarnąć. Skąd wiesz kiedy wsadzić go do tego wózka-ma stałe pory spania czy marudzi i wtedy go wsadzasz czy jak? mój w ciągu dnia śpi tylko wtedy jak sam gdzieś padnie gdzie właśnie się znajduje np. mata, leżaczek, gdzie tam akurat jest ;-)
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
łooo...pospała całe 20 min..normalnie szaleństwo 
idą ją pomęczyć przewracaniem na boczki może coś załapie albo przynajmniej sie zmęczy i zaśnie na dłużej uparciuch mały..
natolin moja jak jest zmęczona to zaczyna marudzić. ja jej podaję grzechotkę a ona łebek w drugą stronę, foch i kweka. Przewracam na brzuszek (ulubiona pozycja) kwęka nadal - to znak że śpiąca jest
więc przekładamy do wózka, smoka do buziaka i jedziemy

idą ją pomęczyć przewracaniem na boczki może coś załapie albo przynajmniej sie zmęczy i zaśnie na dłużej uparciuch mały..
natolin moja jak jest zmęczona to zaczyna marudzić. ja jej podaję grzechotkę a ona łebek w drugą stronę, foch i kweka. Przewracam na brzuszek (ulubiona pozycja) kwęka nadal - to znak że śpiąca jest

Ostatnia edycja:
Moriam zapraszała mnie kiedyś na warsztaty shantala we Wrocławiu- teraz załuję że nie dałam rady iść![]()
nie masz co zalowac, bo warsztaty sie nie odbyly
masazu nauczylam sie z filmikow na you tube i tez sie masujemy. Ale jak beda we Wroclawiu znow jakies warsztaty to ponowimy podejscie
u nas w 22-23 st.i mniej byc nie moze, bo mi zimno
w sypialni 21
elizabennett
o to tym razem mimo iż jestem zwolenniczka spania dziecka w łóżeczku to ja podziwiam ;-) mój w ciągu dnia praktycznie nie śpi, więc nie umiałabym tego tak ogarnąć. Skąd wiesz kiedy wsadzić go do tego wózka-ma stałe pory spania czy marudzi i wtedy go wsadzasz czy jak? mój w ciągu dnia śpi tylko wtedy jak sam gdzieś padnie gdzie właśnie się znajduje np. mata, leżaczek, gdzie tam akurat jest ;-)
Natolin, jak dobrze poobserwujesz dziecko to szybko zauwazysz kiedy sie robi spiacy

Adas na przyklad zaczyna najpierw ziewac, potem oczka mu sie robia mniejsze

Ja wtedy wlasnie zabieram do lozeczka, zasuwam zaluzje, wkladam do kocyka-spiworka, smoka do buzi, caluje w czolko, poglaskam po glowce, mowie mu ze grzeczny chlopczyk i niech sie zdrzemnie troszke i wychodze

Juz tak jest nauczony, ze dziala prawie zawsze :-)
ELIZABETH ja tez tak robie bo Leane dokladnei tak samo, jak widze ze juz sie nei smieje tylko powazna mine ma, patrzy na zabawki ale bez emocjo a za chwile widze ze oczka czerwone sie robia i trze je raczkami to wtedy zanosze, nieraz mi jeszcze pokwiczy troche w pokoiku swoim ale podchodze mowie: ciiiiiii zdrzemnij sie kochanie i wychodze
p a poza tym moja w ciagu dnia malo spi tak w ogole. dzis deczko wiecej spala nie zwykle bo zazwyczaj to drzemka niecala godzina przed poludniem, potem tak z 1.5 w ciagu dnia kolo 13h i jedna drzemka kolo 17h.
natolin
dzięki dziewczyny, ja mniejwięcej widzę kiedy robi się śpiący (chyba, że padnie na macie jak jestem zaczytana na BB) i może spróbuję tak jak Wy, chociaż u nas to nie ma mowy o 1,5h spaniu w ciągu dnia, chyba mu się to w życiu jeszcze nie zdarzyło ;-)
elizabennett, Dziulka zazdroszczę Wam takiego sposobu usypiania dzieci. Moja mała niestety nauczyła się zasypiać na rękach bo bardzo ulewała od urodzenia i długo trzymałam ją w pozycji pionowej i zawsze tak usypiała więc o odkładaniu do łóżeczka zanim zaśnie nie ma mowy:-(
reklama
natolin
ika u nas też tak dłuuugooo było i powiem Ci, że bałam się, że nigdy się to nie zmieni (chociaż w sumie nie było to dla mnie aż takie uciążliwe, ale zaczęło być, gdy mały zaczął się budzić chwilę po odłożeniu), ale powiem Ci, że się zawzięłam i przemogłam się do usypiania go w łóżeczku (ale tylko na noc)