reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Natolin - u mnie też mały śpi w dzień w łóżeczku. Jak widzę że robi się marudny i ma mętne oczka to wtedy go po prostu wsadzam w śpiworek, do łóżeczka, smok do buzi i mówię dobranoc :-) On często sobie pomarudzi jeszcze trochę, wypluje kilka razy smoczek, który konsekwentnie wkładam mu z powrotem w dziubek, pokręci się, poprzekręca główkę raz w prawo raz w lewo i zaśnie :-)

Efa - gratulacje dla Olusia - siłacz z niego :szok: Przemkowi jeszcze daleko do siedzenia.

Madlein - gratulacje dla Wiktorka za podnoszenie się na pleckach :-) No i jeszcze raz Ci mówię że on się zupełnie normalnie rozwija. Przemek zaczął się lekko podciągać leżąc na pleckach dopiero jakieś 2,5 tyg temu i to po tym jak zaczęłam z nim ćwiczyć, bo wcześniej jak się go podnosiło za łapki to głowa na plecach mu wisiała.

Monia - ale się uśmiałam z tego filmiku :-D No przesłodko Wikusia wygląda jak tak dyskutuje z poważną miną. U mnie Przemek też tak ma, ale trochę inne dźwięki wydaje - więcej używa samogłoski a :D Oj pocieszne te dzieciaczki.

Dobranocka - gratulacje dla Justysi za odkrycie stópek :-D Chyba muszę Przemka zacząć częściej kłaść z gołymi. Jak ma skarpetki kolorowe to się patrzy i macha nogami bo grzechoczą,ale rączek nie wyciąga.

reklama
DOBRANOCKA zdjecie czadowe!!!!!!! Leane sie cieszy jak jej stopki lapie i bije stopka o stopke brawo to sie hihra na calego, a tak to puki co lapie sie za uda i kolana a dzisiaj prawie sie zlalam bo zadarla sobie bluzeczke welurkowa jakby chciala tatusiowi pokazac cycusie:))) akurat u niego na kolanach siedziala.

a mój Wojtek też odkrył stópki przedwczoraj i łapie się za paluchy :D a dzisiaj..... dłubał w nosie:D SZOK hahahaha myślałam, że padnę.
mam też filmik jak mój mały nawija do karuzeli z fiszerprajsa :D wrzuce jutro:D

Franek odkrył stopy dzisiaj - oczy mu tak rosły jak na nie patrzyła ze ja prawie padłam ze smiechu :) A potem sie na mnie wkurzył bo on chciałby siedzieć a ja mu nie pozwalam i była buzia w pieróg (bez jaj on robi takigo rasowego pieroga z ust, oczy przy tym jak kot ze shreka i taki bu bu i patrzy co ja na to) i buuuuu ale matka wredna sie nie ugieła. Pół bloku nas słyszało chyba...

monia, filmik rewelacyjny, aż pokazałam mężowi jak fajnie twoja Wikusia gada ;) Nasz Patryczek bardzo podobnie i też z takim wyrazem twarzy jakby mówił coś bardzo ważnego hihi

dobranocka, lolisza fajnie że wasze dzieciaczki odkryły stópki, mają teraz poczwórną zabawe bo 2 rączki i 2 nóżki ;))) Mój narazie odkrył że jedną ręką można dotknąć drugiej wow ;)

madlein
, gratulacje! Musi być super uczucie, wkońcu siadanie to nie byle co ;)

efa
super, brawo dla Olusia :)

Mój synek w weekend rozbawił mnie i męża do łez, poprostu płakaliśmy ze śmiechu jak nasze maleństwo śmiało się w głos tak że aż mu brzuszek się trząsł jak tatuś robił do niego "akuku" :D żałuje że tego nie nagrałam ale mam nadzieje że jeszcze bedzie okazja :)

Roxannka na pewno będzie okazja do nagrania tego smiechu :) My tez za pierwszym razem jak Franek tak sie śmiał mieliśmy mega ubaw i tak jest za każdym razem tylko Franek jak na złośc przestaje jak widzi że nagrywam...co ja sie okombinuje żeby to uchwycić.

Madlein ,gratki dla Wikusia,super Ci sie rozwija i ja myśle,ze juz wcale nie odstaje od innych dzieci,zapomnij,co ci tamten lekarz mówił,pieknie wszystko nadrobił.I myslę,że duża w tym Twoja zasługa,co?:)
Efa ,wow! Oluś debeściak:),super:)!
Monia ale sie usmiałam:)
Lolisza,Dobranocka -to musi być super widok,jak dziecko tak gada do swoich stópek:).Amelka swoje zauważa tylko,jak siedzi u mnie na kolanach,tez wtedy robi wielkie oczy,ale na pleckach jeszcze nie kuma z tymi stópkami.A,dobranocka,Justynka śliczna na tym zdjęciu,bobas jak z reklamy:).Przy okazji zauważyłam,że mamy identyczny przewijak:).

mój się śmiał w głos jak A. robi do niego a uuuuuuuuuuuuuuuuuu a uuuuuu i go głaszcze pod kosuzlką po brzusiu ;p
kurde, mój się ciągle rwie do siadania, ale jak "usiądzie" to plecki takie skulone, nie wiem chyba jeszcze nie powinien...

No właśnie,ja też się boję z tym siedzeniem,co prawda mój M. mnie wysmiewa i mówi,że przesadzam,jak każę mu ja kłasć...Amelka juz od dość dawna jak tylko poda jej sie palce,robi "siup" i wtedy jest happy,ale jescze bez podparcia długo nie usiedzi( jakies 5 sekund i buch na bok).A mi sie wydaje,że póki dziecko nie potrafi siedziec samo,bez podparcia,to nie powinno.Niby plecki proste i głowka ładnie w górze,ale boje się,że kiedyś może być problem.

reklama
mi też się wydaje, że póki dziecko pewnie nie siedzi samo to nie powinno się go sadzać np opartego o poduszki czy ścianę, czy wersalkę, bo to niezdrowe dla niego

Do góry