reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

U Franka te kreski witać już od 3 tygodni... I dalej nie chcą się przebić.... A Franuś marudny...

No to mnie dobiłaś. Wczoraj właśnie mały strasznie się darł, mąż go nosił na rękach bujając a ja tylko na przemian dawałam smoczek i gryzaczka w zamrażalce chłodzone. Trwało to jakąś godzinę i potem 1 kreseczka zrobiła się bardziej wystająca. Więc chyba mu się przebijało, ale jeszcze nie wyszło. Na razie spokój, noc była też w miarę ok.

reklama
To gryzaczki można w zamrażalce trzymać? Na opakowaniu moich było, że tylko w lodówce, hmm może powinnam je włożyć to zamrażalki, żeby lepiej pomogły:/

A czy Wasze dzieciaczki też tak chlapią jak są w wanience? Moja zawsze lubiła się kąpać ale od jakiegoś czasu dosłownie w żabkę się zamieniła i tak pluska nogami że małż i ja jesteśmy mokrzy. Normalnie potrafi połowę wody wychlapać :-D

Mój już chyba od miesiąca tak chlapie :-) Kapiemy go w pokoju na łóżku bo w łazience miejsca nie ma... I całe łózko ręcznikami obkładamy żeby nie zamoczył. A cali jesteśmy przy tym mokrzy :-) Mały podnosi nogi go góry i z całej siły chlap w wodę :-D:-D A nieraz zrobi nas w konia i niby sobie stópki ogląda a tu nagle połowa wody na nas :-D My nie mamy wanny tylko prysznic ale z głębokim brodzikiem i tak myślę, że jak już zacznie lepiej siedzieć to go będziemy w nim kąpać. Uwielbia się kąpać. Aaaa i jeszcze wysysa wodę z paluszków, mokre rączki wkłada do buzi i ssie łobuz jeden :tak:

To gryzaczki można w zamrażalce trzymać? Na opakowaniu moich było, że tylko w lodówce, hmm może powinnam je włożyć to zamrażalki, żeby lepiej pomogły:/

Jeśli to są wodne gryzaczki to raczej nie powinno się w zamrażalce trzymać. Ja nie mam wodnych. Ja mu dawałam smoczek na przemian z tym grzyzaczkiem 'dziąsełko', w lodówce za wolno mi się chłodziło, a jakieś 3 min w buzi i mały już płakał więc smoczek w buzi a w tym czasie gryzak na chwilę w zamrażarce, za chwilę gryzak do buzi a smoczek do zamrażarki i tak to wyglądało. Oczywiście zanim mu włożyłam z zamrażarki to sprawdzałam czy oby nie za zimne. Jak masz taki wodny gryzak to wystarczy w lodówce potrzymać - on na długo starczy dzieciaczkowi.

Dziewczyny o ząbku mówi się jak już zaczyna przebijać dziąsełko czy jak już całkowicie wyjdzie?

reklama
Do góry