reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Frogg u mnie tak samo …. a ja nie cierpię jak mnie się ciągnie za wlosy ! A podrapana tez jestem. W ogóle to zastanawiam się skąd taka malizna ma tyyyyyle sily ?!
Lolisza haha rozwalilas mnie tym „gejem”
Madlein cudownie :-)

reklama
Z tego co czytam to u większości dzieci jest podobnie.
Oliwka również wygina się przy zmianie pieluchy, wokół własnej osi się obraca.
Przewroty ćwiczy z brzucha na plecy i odwrotnie.
Poza tym przed kąpielą jak ją obmywam na przewijaku, gdy chcę jej przemyć szyję z tyłu głowy to Ona na jednej ręce się potrafi wesprzeć i odwrócić na bok. Głowę leżąc na plecach bardzo wysoko podnosi. Oczywiście podając jej ręce podnosi się do siadu. Potrafi również przez kilka sekund siedzieć sama bez podtrzymywania i obkładania poduszkami. Jej ulubione słówko to leeee - zwykle krzyczy przed jedzeniem więc może to chodzi jej o mleko :-)
Włosy też mam potargane ;-)

Ostatnia edycja:
U nas jest to samo dokładnie:

- "mostkowanie" czyli poruszanie się za pomocą mostka :)
- ciągnięcie mamy za włosy i drapanie
- ulubione słowo "nie" i "jaaaa"

tak tak moja tez przekorna i wszystko na nie

od dzis jak bede ja kapała i przyjdzie mi pomysł aby sobie siedziała w wannience to zakładam płaszcze przeciw deszczowy i parasol. Prawie nie miałam co wylewaz w wanienki bo wszystko było w pokoju na dywanie. Na lezoca chlapała ale na siedzoca to juz wylwa.
ostanio po zjedzeniu jak ja biore do odbicia to mnie całuje w policzek szkoda ze zawsze jest umorusana tym co jadła.
Jak ja biore na rece tak oko w oko to sie po usmiecha pomizia mnie a na koniec walnie mnie z płaskiej i pociagnie za włos jak by była w dzwon zygmunta.

Mój synuś też uwielbia robić mostki przy przebieraniu pampersa:) Ulubione słówka: "Gej", "A nie", "łojojoj" i różne takie:) Za to horrorem jest dla nas jego kąpiel. Wanienkę zawsze kładliśmy na ławie w pokoju, jednak Szymuś tak się rzuca przy kąpieli że całą podłogę mamy mokrą. Dzisiaj pierwszy raz kąpaliśmy go w łazience:) tzn. do dużej wanny włożyliśmy mała;) tylko męczarnia tak się schylać:( A przy kąpieli Szymek może wariować i machac wszystkim co popadnie, ale ani nie płacze, ani się nie śmieje, ani też nie "gada". Zawsze ma minę neutralną.
Niedawno też odkrył nóżki:) Próbuje je dociągać do buzi, jednak brakuje mu jeszcze z 10 cm:p

My na szczescie mamy suche kapiele :), ale jak ja posadze to chlapie ile ma pary w nogach i przy tym nieziemska mine hehe
Kurka my np kapiemy w lazience i wanienke na pralce stawiamy:)

Ale miło się czyta,że dzieciaczki takie sprytne.
Paweł jeszcze się nie przewraca, jego ulubione słowa to "nie" i "aku".
Co do kąpieli to my kąpiemy w łazience, tam mam przewijak. Mój Paweł wcale nie chlapie jak do tej pory, leży grzeczniutko i się uśmiecha, uwielbia kąpiel.

jak bym mała podczas kapieli podłaczyła pod prad to cały blok by miał za darmo przez miesiac tak sie rusza. A jak przy tym sie smieje

A kąpiecie się czasami ze swoimi pociechami w wannie?
My się kąpiemy raz w tygodniu, Oliwka jest zachwycona ;-)
Pierwszy raz spróbowaliśmy jak miała 3 m-ce.

reklama
Wiecie co mój synuś zaczął robić?
Dosięga sobie stópką do buźki i wkłada ją do niej.
Zaczął tak robić od wczoraj.. Muszę aż mu zdjęcie zrobić:-D.
Mama mi pokazywała zdjęcia że jak ja byłam mała to też tak robiłam i potem jeszcze lubiłam sobie szorować po stopkach taką szczotką w postaci biedronki... :)

Do góry