reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

Ewa gratulacje dla Anielki za raczkowanie;)
Irisson no rzeczywiście jak ujęła Dzag mały podlądacz:-D:-D
Weronka mój Adaś też robi takie ,,brzuszki'', aż się boje go już w wózku zostawiać ,bo jak mu się w końcu uda podnieść(a mam wrażenie ,że już nie dużo mu do tego) to jeszcze by wypadł:no: Ja to nie mogłam się na początku nadziwić skąd taki maluch ma takie mocne mięśnie:eek:

U mojego Adaśka jak narazie nic szczególnie nowego, raczej ćwiczy i ,,dopracowuje'' poznane umiejętności:-D tj.przewroty- na brzuch są (aż za często:-p czasami), na plecy kilka razy sie udało(raczej przypadkiem;), na boki są.
Pełzanie nosem po ziemi:D, przy tym podnosi się na kolana, na łokcie,na prostych rączkach, niestety nigdy razem, także z raczkowania nici narazie:)
Ćwiczy ,,brzuszki'' i inne dziwne ,,wygibasy'':p

I co najważniejsze ( tfu,tfu-nie zapeszając) już kilka dni śpi CAŁĄ NOC:) aż się zastanawiam czy to nie za długo załóżmy jak wczoraj od 21:30 do 8:00:szok:

reklama
domi, mówisz, że teraz jakiś skok mamy?

Moja Gruba właśnie na wstecznym wjechała pod stół i zahaczyła o nogi i nie wie co zrobić:-D

Asia, podobno między 22 a 26 tygodniem. Zwał jak zwął może być skok, przeskok, co tam kto chce, ale nigdy jeszcze tak nie jęczał;-)

kurcze ale Wam zazdroszcze, że dzieci po podłodze mogą smigać u mnie tak ciągnie nawet po uszczelnieniu, że strach małego puścić na podłoge.

milionka puszczaj, nic mu nie będzie. Prawidłowy rozwój dziecka musi przebywac na podłodze. Wyobraź sobie, że u nas 18 st. Wielkie dwumetrowe okna (teraz są nowe ale przy Maksie byly przedwojenne i wiało jak na przystanku) do tego drzwi tak samo leciwe w wymiarze 1,4x3m i dało dziecko radę. Cieplej ubierz.

milionka, choćbyś nie wiem jak chciała koniec końców i tak wyląduje na podłodze, innej opcji nie ma;-)
U nas przyszedł rachunek za gaz 3 dni temu na 1800zł więc się przestraszyliśmy i stwierdziliśmy że w ramach oszczędności będziemy wyłączać ogrzewanie na dzień , ale wieczorem temp była już 16,5 stopnia więc stwierdzilismy że nie da rady. Chociaż jak dla mnie wcale tak źle znów nie było, normalnie mamy 18-19 więc różnica niewielka, małego puściłam po panelach tylko w bodziaku na długi rękaw, na to sweterek i było git

dzięki kochane próbuje przeforsować to w domu bo każdy mi jęczy że za zimno, ale specjalnie kupiłam takie wielkie puzle piankowe kłade je na dywanie i puszczam Szymka

jacie dziewczyny ale wam się szybko rozwijają te dzieci. piszecie o raczkowaniu !! a moja nawet nie uniesie się na rękach, ba nawet nie umie się przekręcić z plecyków na brzuszek i odwrotnie, 3 razy przekręciła się z brzuszka na plecyki jak skończyła 3 miesiące i to wszytko przestała, za to strasznie chce siadać dam jej palce to sama się podnosi, a na leżąco namiętnie cmoka sobie paluszki u nóg. No nic wstanie moje dziecię , rozrzucam matę na podłogę (bo do tej pory ćwiczenia były na sofie może miała za miękko) i się turlamy.

reklama
Boże, jak dzieciaki wyskoczyły do przodu – RACZKUJĄ!!! Trudno w to uwierzyć, gratulacje dla dzielnych maluchów!

U nas tylko nieustanne obroty na brzuch ale z reguły przez jeden bok. I pełzanie dość nieudolne z noskiem w macie ale raczej w tył niż do przodu, podnosi się ładnie na wyprostowanych rączkach. Najbardziej lubi leżeć na plecach i nic na to nie poradzę, kopie nogami, macha rękami bezustannie.. zaczęliśmy wspólne kąpiele w wannie a jest naprawdę głęboka, młody siedzi w wodzie po szyję prawie, zaciska usta, zamyka oczy i wali rękami ile sił, woda jest wszędzie J

Ciągle najbardziej rozwinięty jest aparat mowy…. Wczoraj leżeliśmy wszyscy na łóżku a młody GADAŁ bez przerwy, pies i M. zasnęli, ja się pokładałam ze śmiechu :-) Rozwój fizyczny raczej nie idzie w parze z gadaniem…. Zębów do tej pory brak.

Do góry