• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
ciekawe o ile szysze moze byc raczkowanie od pelzania... mam wrazenie, ze Marysia juz tak dlugo pelza, ze osiagnela w tym mistrzostwo i nawet dogania kota! Potrafi w minute przepelzac cale mieszkanie dookola, ledwo za nia nadazam z pokoju do pokoju (dobrze ze mam tylko 2 i kuchnie :-D)

A Marysia wczoraj pieknie stanela na nozki w fotelu :) Jak juz stanela tak stala i stala, bawila sie koralikami na komodzie:) I strasznie sie po mnie wspina, na szczescie jeszcze nie wpadl jej do glowy pomysl aby wspinac sie po meblach:baffled: i zdecydowanie swiadomie mowi "mama" jak do mnie przypelza i chce na rece:)

uuuu coraz więcej raczkujących mamy!!! gratuluję :)

mój Kubik nieporadnie zaczął w niedzielę, po wtorku miałam zakwasy bo za nim już nie nadążam! No i wstaje wszędzie gdzie się da, po czym przejdzie dwa kroki przy meblach, a potem puszcza, bo jest święcie przekonany, że umie chodzić!!! zaczął się sezon guzów :)

Moj wczoraj poszedl (na czterech oczywiscie) do lazienki - swiatlo bylo zgaszone, ale drzwi otwarte i wspial sie na toalete (otwarta) i tak sobie patrzyl na wode... :szok::szok::szok:

Traschka wierz mi że raczkowanie moze byc o dużo szybsze od pełzania - aktualnie mam porównanie :-D
Mati śmiga z prędkością światła, wszędzie jest go pełno, czasem muszę za nim biec a czasem odpuszczam jak musze coś zrobić.
Nauczył sie wszędzie wstawać ale juz potrafi siąść z pozycji stojącej na tyłek
Anapi mały uwielbia łazienke jak tylko jest otwarta to gna jakby tam były jakieś skarby:-) ma tam 3 ulubione rzeczy:
kosz na śmieci, pralka no i właśnie kibelek ;-)
tam go musze pilnować na maxa

a moja nie chce raczkowac :confused2:
w pozycji na brzuszku dlugo nie wylezy zaraz sie wscieka i chce na pion.
Wspina sie po wszystkim, ale sama sie utrzymac nie umie jeszcze..... zaraz spada. Ale sile ma, jak zacisnie raczki na szczebelku od lozeczka to ciezko ja odciagnac ;-) Duzo "gada" po swojemu...ladnie z raczki do raczki sobie przeklada zabawki, interesuja ja wszystko..., a czym glosniejsze tym lepiej ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry