reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

Dziękuje wam za rady,myślę,że wspólnie z mężem zastanowimy się co do pieska.A u mnie jak dzidzia dała mi znać raz o sobie,tak od tygodnia nic nie czuję i troszkę się martwię...

reklama
Mój jak zaczyna wariować to kobitki mówie Wam- BRZUCH MI SIĘ RUSZA. Nie trzeba dotykać, żeby go poczuć. Wystarczy spojrzeć na brzuch (salę gimnastyczną sobie urządził!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

witam dziewczynki
wczoraj jak sobie lezałam w łozeczku to tak jak by mnie cos kopneło dwa razy w reke zawolalam mojego meza polozyl reke i nic nie poczul ja teraz tez nic nie czuje i nie wiem czy to było to tak sie wczoraj cieszyłam i myslalam ze to moj maluszek czy na poczatku jak sie odczuwa ruchy malusza moga byc nie regularne ze jedego dnia czujesz a drugiego mozna nie poczuc postaram sie dzisiaj nie martwic ze nic nie czuje i ze to co było wczoraj to nie maluszek napiszcie mi czy jest to mozliwe ze tak sie stało pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie

Mój gin powiedzial mi, jak byłam ostatni-że będe odczuwała na dniach ruchy dzidziusia- początkowo są one nieregularne- malo wyczuwalne, a nawet przez niektórych wogóle- nierozpoznawalne:)- a z czasem stają sie regularne- codzienne;)-(że tak powiem:)- a ja wówczas- ze ja już codiennie czuje moja Myszke;)..
Przed Swiętami kopnęła mnie kilka razy..i cisza..nic nic cni- takze myslałam, qrcze to pewnie nie to...:/..albo- dalczego już jej nie czuje..tylko czasami..hmm..no, ale jak 9 stycznia wieczorkiem dała mi popalić..tak do teraz:)- czuja ja codziennie:):)..wiec sie Aneczko nie martw:)- to także ponoc normalne:)- Na dniach już do konca ciaży bedziesz swoejego Maluszka czuła codziennie:)

Mój maluszek odezwał się poraz pierwszy wieczorem 18 stycznia, są to bardzo delikatne ruchy, których niestety mąż jeszcze nie czuje, ale ja dzięki nim jestem o wiele spokojniejsza i wczoraj też na wizyte poszłam spokojna- bo wiedzialam, że na pewno tam jest:)))calutki i zdrowy:) najbardziej czuję go jak długo siędzę bez zmiany pozycji- lub wieczorem. To naprawdę niesamowite. Ale nie krzyczę z radości głośno, żeby malca nie zawstydzać, więc już sza:)))

Witam:)
moge w końcu dołączyć to tego wątku bo nasz maluch też sie już odedzwał, pierwszy raz 13.01.2006 wieczorem, ruchy są bardzo delikatne i czuje je tylko ja, takie fajne dotkniecia od środka-cudowna rzecz, człowiek się jakoś odrazu uspokaja:).
Na początku czułam tylko wieczorem, leżąć w jednej pozycji bez ruchu a teraz już o rożnych porach ale raczej też podczas leżenia i odpoczywanka:)
pozdrawiam:)

a ja od 18.01 czuje kopniaczki juz regularnie codziennie.Najlatwiej sprowokowac moja dzidzie do kopania jak leze w lozku, po obiedzie, ogladam tv albo czytam i nie ruszam sie ani nie mowie nic.kopie juz na tyle mocno ze spokojnie czuje to pod reka.maz jeszcze niestety nie mial tej przyjemnosci bo jak ostatnio zaczelo sie kopanko i go zawolalam to pod wplywem dzwieku mojego glosu dziecko kopac przestalo...i tak caly czas: jak tylko sie odezwe to przestaje ;D

Moje malenstwo sie wiercilo, raz kopnelo a teraz cisza, wczoraj prawie wcale
a dzisiaj tylko troszke po sniadanku i cisza, nawet mnie nie musnie....
az sie zaczelam martwic....

moj maly tez czasem nic nie daje znac i wtedy tez czekam i czekam z niecierpliwoscia

ostatnio zaczelam juz go niezle czuc przez sen!
nie zeby mnie jakos specjalnie budzil, ale mam swiadomosc tych nocnych kopniaczkow i musze sie wtedy jakos wygodniej ulozyc hihi
a regularnie kopie jak za dlugo przed kompem siedze!
czytalam ze w 22tygodniu dzidzia dochodzi do 30cm dlugosci i ma okolo 0,5kg! to juz niezly klocek :D

reklama
Moja dzidzia przez dwa dni w sen zimowy zapadla i nie czulam zeby sie ruszla, a wczoraj sie rozbrykala:)))
Czytalam w czasopismie ze takie malenstwa potrafia sobie smacznie spac 3 dni i prawie wcale sie nie ruszac,
tzn tak ze mamusie nie czuja.
To rzeczywiscie juz spora ta Twoja dzidizia Agatko:) :) :) :)

Do góry