reklama

rzeczy dla naszych dzieci

reklama
fajnetakie poduszki ale uważam że troszke przesadzona cena.
u mnie przygotowania do przyjścia dzidzi na świat juz sa widoczne wczoraj odebraliśmy szafko-szafę i B ja skręcił, dzisiaj ją ustawi w sypialni na miejscu docelowy i po niedzieli zabieram się do ponownego segregowania tony rzeczy dla maleństwa wraz z prasowaniem i układaniem.
powoli też dokupujemy drobiazgi przedwczoraj z szymonkiem kupiliśmy szczoteczkę z grzebykiem i smoczek uspokajacz.
po niedzieli skeci B łóżeczko wypiręSzymonka pościel i przygotujemy wszystkojuż na zycher bo później B nie będzie miał na to głowy.

tak sobie próbuje przypomnąc jakie akcesoria były mi bardzo niezbnędne dla szymonka i co taki mały człowieczek potrzebuje;
szczotki do włosków z miekkiego włosia
smoczki
butelki w póxniejszym okresie
zestaw do manicure
gruszka
mydełko
oliwka
pampersy
chusteczki nawilzane
sól fizjologiczna
gaziki jałowe do pępka moga byc takie nawilzone leko
patyczki kosmetyczne
zwykłe gaziki
krem do pupy na wszelki wypadek, np. sudokrem, linomag, alantan
termometr
od miesiąca przydadzą się herbatki zkoperku i np z melisany na kolki, bądz rózne kropelki
może te mamusie co juz też maja dzieciaczki a na pewno maci eje młodsze od mojego szymoka dopiszą co tak naprade jescze im się przydawałao a co nie, nie chodzi mi o takie gotowe listy z netu bo tu to jest za duzo różności tylko o to co same uzywałyście.

Tygrysku - a takie herbatki na kolkę podaje się też dzieciom karmionym piersią?
A tak wogóle, to stoję już naprawdę nieźle z wyprawką, muszę się pochwalić :-)
Jeszcze do tych gazików bym spirytus dodała, położne nie polecają tych gotowych gazików. Ja je sobie kupiłam jednak i wezmę ze sobą do szpitala, ale w domu będę używać spirytusu rozcieńczonego 70%.

z szymonkie uzyałam piochtaniny czy jakiegos takie paskuctwa fioletowego i taki żółty prosze tez miałam do posypania.
co do herbatek to stosuje się je od pierwszego miesiąca życia dziecka bez względu na forme karmienia ale jak dzidzia nie ma kolek i nie jest marudna to znaczy że dobrze trawi pierś i się najada i napija to nie ma konieczności, koperek włoski czy melisana łagodzi dolegliwości trawienne i zazwyczaj w taki celu się podaje je dzieciaczką, w późniejszym okresie badz w bardzo wieli upał bądz w nagrzanych mieszkaniach tez można starszego bobasa dopajac

Hej TYGRYSKU,teraz zamiast gruszki uzywa sie urzadzenia o nazwie Frida,dostepne w aptece,jest o niebo lepsze.
Jezeli chodzi o herbatki,to dopoki laktacja sie nie wynormalizuje,to absolutnie nie wolno podawac nic do picia dzidzi,mleko pierwszej fazy zastepuje picie,pozdrawiam:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry